reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej hej hej
u nas słonce ale był mrozik :-)zimno jest
kubusiowa oczywiscie czeam na zdiecia ,fajnie ze spotkanko udane
mariaola my w tym roku tez mielismy trzecia rocznice tyle ze w kwietniu:-D
mmm rozłożyliście sie :szok:rozumie ze choroba was dopadła takim razie szybkiego powrotu do zdrówka:tak::-D

musze isc z psem:wściekła/y:

reklama
Cześć w słoneczny poniedziałek !!!!

MARIAOLA gratulacje .Jasne że trzeba to uczcić
.

Chyba nie będzie dziś tak żle na dworze . Grunt że słoneczko świeci i nie ma takiej wichury jak wczoraj .

Witam,

Ja dzis na pierwszym "L-4", wzielam sobie dzien wolnego, bo ledno zyje. Weekend na uczelni spedzilam z bolem gardla i wysoka goraczka, a dzis mnie kaszle i ledwo na nogach stoje. Naszczascie od soboty do dzis wieczor Sonia jest u babci, to sie wykuruje.
No i mam w koncu troszke czasu na forum.

Pozdrawiam,

SANDROS z twojego opisu wynika że to L-4 już dawno ci się należało :tak: . Lecz się i leniu**** (tak jak ja) :eek: :eek: :-) .

OLIWKA to my się już pewnie nie raz widziały ;-) .

Melduję się w poniedziałek!:-)

Kubusiowa- pogoda w sobotę sie utrzymała (wiadomo- ciocie z BB trzymały kciuki:tak: ). Daria wróciła szczęśliwa z rajdu rowerowego i oczywiście z nowymi pomysłami na kółka pozalekcyjne. Chciała się zapisać na harcerstwo i kółko turystyczne. :-p
Myślę, że jak sie oduczy spać, to zmieści gdzieś te dodatkowe zajęcia (teraz ma ich 6!!!)

U nas dziś też zimno, ale słoneczko wyjrzało, więc spacer się odbędzie.:-)
A wczoraj mieliśmy mszę za teścia i w najgorszą ulewę spacerowałam z małą pod kościołem :wściekła/y: . Nie zasnęła, niestety:no: . W ogóle, to ta zmiana czasu mi się nie podoba. Dzieci nie da się tak łatwo przestawić jak zegarki:-) . Zanęła dziś o 8 (normalnie byłaby 9), więc wypadałoby dać jej obiad o 11:-D :-D :-D .

Sandros i Mmm- kurujcie się i swoje pociechy. Życzę zdrowia.

MariaOla- gratulacje rocznicy! Jeszcze wielu takich okazji do świętowania!
Nie wiem czy tak od razu będziesz potrzebowała lekarstw dla maluszka. A jeśli już coś, to chyba czopki przeciwgorączkowe. Co do dopajania, to jeśli będziesz karmiła piersią, żadne herbatki nie będą Ci potrzebne przez pierwsze 6 miesięcy.

Kaśka, Diablica- rozumiem co przeżywacie. Mnie groził powrót do pracy we wrześniu i nie wyobrażałam sobie tego teraz (głównie ze względu na karmienie piersią). Ale pomyślcie, że w wolne chwile wynagrodzicie wszystko swoim pociechom. :tak:

Oliwka- a jakiego masz pieska?:-)

Witam!
Też wczoraj byłam rozczarowana trochę tańcem, odpadł mój ulubieniec :-( ja nie wiem jak ci ludzie głosują :no:

MariaOla ja nic nie kupowałam, wyszłam z założenia że są apteki całodobe i gdyby coś niedajboże to zawsze można skoczyć kupić, dopiero jak mała miała niecałe 3 miesiące to kupiliśmy Nurofen dla dzieci (jest od 3 miesiąca) po szczepieniu bałam się że będzie miała gorączkę, jest to też przydatne w czasie ząbkowania. A heratki to nie wiem bo nie dawałam :no: i do dziś mała nie pije. Jak będziesz karmić piersią to raczej nie będą CI potrzebne bo dziecka na piersi nie trzeba niczym dopajać.

Kubusiowa u nas jak na razie ząbkowanie ok. Karolinka w nocy tylko raz się obudziła o 2 potem jeszcze o 4 ale dałam jej smoka i spała dalej, kolejna pobudka o 5.30 przewinęłam, nakarmiłam dałam do nosidełka, dałam jej podusie (lubi ją przytulać) i smoka, położyłam obok siebie w łóżku zgasiłam światło i spałyśmy aż mąż z pracy wrócił przed 8 :happy: W łóżeczku by nie spała :no: tylko by chciała buszować :laugh2:

Sanros, mmm i Grześ kurujcie się! Dużo zdrówka!!!!

Karolinna i Mokkate gdzie jesteście :confused:

Wczoraj na bobasach natknęłam się na Sandrusie Martusi, pamiętacie ją:confused: Myślę że Karolinna powinna pamiętać, ciekawe czemu przestała do nas zaglądać:confused:

Ale fajna dziś pogoda, słoneczko nie to co wczoraj, więc spacerek na pewno będzie dłuższy :tak: Karolcia zjadła dziś rekordową ilość kaszki, miałam resztkę mleka i zrobiłam ją częściowo na wodzie, ale żeby jej to wynagrodzić wtarłam do niej jabłko, kaszka też była jabłkowa :happy: i małej tak smakowało że zjadła prawie wszystko a była pełna miseczka, jak zważyłam to wyszło mi że zjadła 220 gram :szok: Jeszcze chyba nigdy tak dużo nie zjadła :happy: mój mały głodomorek.

:-D :-) :laugh2: Mokkate jednocześnie wysłałyśmy chyba posty :-D widze że to samo co ja doradziłaś MariiOli (mniej więcej to samo ;-) ) Super że Daria nie zmokła, ambitna z niej dziewczynka! Doba dla niej za krótka :-)
przydałoby się kilka dodatkowych godzin to wszystkie pomysły mogłaby realizować bez szkody dla snu :happy: .

MariaOla z tego co kojarze to w tarcy hogg ta herbatka ma byc dla mamy i domownikow a nie dla dziecka :-) przynajmniej ja tak to zroumialam :-)

Wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy :-) szybko zlecialo co?;-)
Hej dziewczyny.
Wczoraj mieliśmy 3 latka po ślubie, byliśmy w restauracji i kawiarni, wydaliśmy 70 pln :szok: Ale co tam, jak szaleć to szaleć, przecież rocznica ślubu jest tylko raz w roku :laugh2:

Dziękuje za rady zakupowe dla maleństwa i dla mnie, ale nic nie piszecie o jakiś specyfikach przeciw bólowych czy przeciw gorączkowych. Myślałam, że w apteczce powinnam mieć coś rezerwowo, by w razie "nieprzewidzianych" okoliczności móc zareagować. Czy jakieś herbatki podaje się od razu noworodkowi, czy dopiero po miesiącu ? Tracy Hogg pisała, że przynosząc dziecko do domu można mu podać herbatkę rumiankową i oprowadzić po mieszkaniu, ale jak mi się zdaje, na takiej herbatce też pisze od miesiąca. Jak to jest :confused:

reklama
BYłAM NA DWORKU ALE ZIMNO az uszy mi zmarzły:-D chyba juz trzeba dziecko cieplej ubrac;-)shiune napewno sie widziałyśmy:-D
mokate zdiecie dla ciebie mojego psa:-D:-D:-Dtaka mał pchła:-D
mariaola wszystkiego naj naj lepszego;-)

Do góry