reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
.Tu znów ja;-).

.Hehe...mokkate i iza a nie mówiłam ze to mamaboo już nie lubi "magdy.m":rofl::laugh2::rofl2::-D.

.iza sąsiadami się nie przejmuj :baffled: łatwo mi mówić :biggrin2:.

.kubusiowa a jakie planujecie sanki:confused:tj.jaki model:confused:.Miłego "na wspólnej":cool2:.

.Tak jak obiecałam mokkate i izie, pokażę ,co tez "wyczarowałam" z dzisiaj zebranych na spacerku ,pięknych ,jesiennych lisci:-)
bukietzliscizm5.jpg
.

reklama
helloo ja tylo na chwilke.
dziekuje za karteczki - ale sliczne, nawet grajaca tam była - Filipus cala droge na szczepienie miał je w raczce. Bidulek tak plakał na szczepieniu dzis, jak juz do gabinetu wchodzilismy to plakal, zapamietaół sobie .
Pani doktor stwierdziła ze ucieka mu prawe oczko ale niby dzieci do dwoch lat tak moga miec. Nie wiem czy moga , ale ja szukam dobrego lekarza by przebadal mu prawe oczko.

Fajnie dzis to wygladalo 4 dzieci dzis bylo na sczepieniu a tylko moj Misiek spacerował sobie. Musze sie pochwalic wazy 10 kg 600 gr . nawet Pani doktor powiedziała ze wyglada na starszego---- zaproponowała mu mleko krowie , ze jak nie ma uczulenia na jogurty itd to sporbowac mu dawac w malych ilosciach.

Dziewczyny wpadne jutro tez tylko na chwilke
Buziaki wielkie dla wszystkich bobolków

No nie, muszę wyjaśnić tą kwestię, chciałam to przemilczeć, ale się nie da.
Kubusiowa a jakie ja mam zdanie:confused: Mam inne niż Mokkate:confused:
Ja tylko napisałam jak było kiedyś, również nie rozumiem po co Mokkate napisała co napisała:confused: , nigdzie nie napisałam że powinno się podawać inne pokarmy wcześniej a co ważniejsze sama ich nie wprowadziłam wcześniej niż ogólne zalecenia. Mała była w 6 miesiącu życia jak spróbowała czegoś innego niż moje mleczko i wydaje mi się że to ok. I z tego co napisałaś to Kubuś wcześniej jadł inne pokarmy niż Karolinka, ale rozumiem że to było zalecenie lekarskie. A jeśli chodzi o trzymanie się zasad to sama pamiętam że dajesz Kubusiowi Miśkopty które są od 10 miesiąca ;-) Po prostu każda matka robi jak uważa i nie co dyskutować na ten temat. Jakby Karolcia dobrze przybierała to też zaczekałabym jeszcze ten miesiąc. Wcale nie twierdze że dziecko powinno jeść wszystko od 3 miesiąca, napisałam tylko że kiedyś się tak robiło i było ok. a nie że teraz powinno się tak robić. Teraz się robi inaczej i też jest ok. Mam nadzieję że zostałam zrozumiana i że nikogo nie uraziłam.

Też mam prasowanko do którego nie umiem się zabrać, dziś jestem taka wykończona że zaraz do wyrka wskakuje. Pojutrze przyjeżdża teściówka z wizytacją więc jutro sprzątanko mnie czeka.

Karolinna super dzieło stworzyłaś!!! Brawo!!! A z MagdąM miałaś rację- zwracam honor ;-) :tak: :-) :-D :-) ;-) :tak:

Kubusiowa i Karolinna nie przejmuję się sąsiadami, sama czasem słyszę różne ciekawe rzeczy ;-) których wcale nie chcę słyszeć :-) ;-) No ale ściany takie cienkie:eek: ale czasami tak sobie myślę że jakbym ja słyszała że u sąsiada tak się drze dziecko to sama bym się chyba zastanowiła co oni mu tam robią :baffled:

JESZCZE RAZ PRZEPRASZAM JEŚLI KOGOŚ URAZIŁAM LUB KTOŚ SIĘ ZDENERWOWAŁ NA MNIE!!!!!!!

Dobranoc Mamusie!!!

iza - napisałam "że staram się trzymac reguł......." więc latwo można zinterpretowac że równiez łamie te zasady;-) tak jak w przypadku miskoptów (masz racje) nie możesz sie zaraz tak denerwować:confused: :tak:, bo ja zrozumiałam że masz nieco inne zdanie niz :tak:
Jezeli ja cie uraziłam to przepraszam:-(

aleście stron naprodukowałyMMM:piotrek po odstawieniu się od cycka też ciągnie długo i namiętnie smoka butelkowego.Karolka: oduczaj czym prędzej, bo będzie coraz trudniej, a i zgryz może się powykrzywiać.!!!!!!!muszę przejść siędo lekarza, bo mi się cyce jakieś twarde porobiłyja dziś urzędowałam w Krakowie. kupiłam Piotrkowi kombinezon, czapkę, rękawiczki i jeszcze kilka ciuchorków. smutno mi było bez niego, ale odpoczęłam sobie mimo łażenia po sklepach.niestety w międzyczasie był nalot mamuchny. jutro ją ubiję, bo przegięła z hasłami o Piotrku. wojna totalna będzie.

iza ja jak sończyła 6 mies to dopiero dałam jej soczek .piers jej wstarczała do jedzenia i przepajania tak mówiła mi położna..i ładnie przybierała na wadze ,była pączuszek nawet lekarka sie pytała czy to tylko cycuś ,A zupki jak miała8 mies potroszku ja przyzwyczajałam bo jej nie podchodziły .Za to teraz jest wszystko jedzącym dzieckiem z malenkimi wyjatkami:-D:-);-)
karolina u nas w tesko za przeproszeniem g.... jest sie wkurzyłam i wyszłam.
Piekne kompozycje jesienne z kubusiowa zrobiliscie ,cudenka ,macie smykałke do takich rzeczy:tak::tak::tak:.:szok:Jak zdazyłas juz zauważyc to dzi tylko na wspólnej:-D
ewcik moja tez zapamietała pierwszy raz u lekarza , szczególnie szczypionke to jak juz zblirza sie baba w białym fartuchu to dostaje białej gorączki:-(mam nadzieje ze jej to przejdzie .Bym chciała ja zwarzyc ale znów ryk bedzie:-(
Kubusiowa czekam z niecierpliwoscia na tra fotke wózka:-D

Bardzo dziękuję wszystkim za życzenia!
Była to dość nietypowa rocznica, a pierwsza okrągła. Wróciłam z pracy przed 19-tą. Od razu karmiłam małą. Jakiś czas później, kąpiel, karmienie i usypianie. Po raż pierwszy w rocznicę nie byliśmy nigdzie na kolacji :-( . Ale z Anią nie było jak. Mam nadzieję, że w sobotę pójdziemy sobie chociaż na jakiś obiad. Dostałam piękny bukiet róż od mojego męża.
Pooglądaliśmy część naszej kasety ze ślubu.

Kubusiowa, Karolinna - piękne kompozycje z liści! Ale macie zdolności! Zazdroszczę. W tej dziedzinie jestem totalny antyalent.

Oliwka29 - to ty jeszcze dalej karmisz małą piersią?

Niestety nadal nie udało mi się nałapać siuśków, a miałam dzisiaj iść do lekarki z wynikami :-( . Jestem bliska załamania w tym względzie. Wczoraj czekałam na siku, a zrobiła kupkę :-D . A to u Ani prawdziwa rzadkość (co 6-7 dni)
Dzisiaj kupiłam woreczki na mocz - pisze, że są jednak jałowe - może jutro sie uda. Bardzo bym chciała, bo jutro przyjeżdża do nas mój kuzyn, który jest lekarzem, a jego żona nawet lekarzem pediatrą (niestety mieszkają w Gdańsku) - mógłby obejrzeć te wyniki. Tylko MUSI się jutro udać!!!
Trzymajcie kciuki!

reklama
witamja sięzbieram na rozmowę do tej fimry. ale jestem ustawiona na nie. kobita wczoraj dzwoniła i mówiła, że chce żebym zaczynała od piątku, czyli od jutra. szalona jakaś. a najlepszy numer to taki, że nikt mi nie przkeaże obowiązków i tego typu rzeczy - -do wszystkiego sama mam dochodzić. jakoś bez sensu to dla mnie

Do góry