reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej dziewczyny,pamiętacie mnie jeszcze?hehe.

Ostatni czas był dla nas ciężki,ale Lenka już od wczorajszego południa nie ma gorączki,co cieszy mnie niewymownie i dziś wyskoczyła jej mega duża wysypka,więc wszystko wskazuje ze była to trzydniówka.Całe szczęście ,ze to podobno zdarza się raz w życiu bo nie miałabym sił żeby przejsć to drugi raz.Jestem zmęczona i muszę teraz zregenerować siły.
Wszystko zaczęło się w poniedziałek popołudniu i przez dwa dni gorączka utrzymywała się od 38-40 C i to przy podawaniu non-stop panadolu dla dzieci lub ibufenu.Tę gorączkę cieżko było zbić ,udawało się maksymalnie do 38,5 i po paru godzinach znów wzrastała,robiliśmy małej okłady,była tak zmęczona że dawała sobie kłąść mokrą pieluchę na czółko,kark i wszystkie mejsca gdzie powinno się to robić.Pod koniec trzeciego dnia gorączka opadła do 38,ale dalej przy panadolu więc doszedł do tego ból brzuszka Lenki ,bo mało jadła i brała cały czas te leki obnizające gorączkę.Spać sama nie chciała wiec spałam z nią i w nocy i w dzień.Trwało to u nas 3,5 dnia.
Dziewczyny,to naprawdę jest coś paskudnego,ale dzieki Bogu że to za nami.Robiliśmy też badanie moczu ale na szczęście wyszło w porządku.
Ale się rozpisałam.

Lecę popatrzeć na wasze posty.

reklama
.dziękujemy za życzonka zdrówka:tak:.

.mokkate mam nadzieję ze u Martynki wszystko gra? dzieki za tel <cmok>.

mmm mnie tu nie było a ty akurat tu zawitałaś;-) Wózeczek stoi w pokoju małej i siedzi w nim osiołek:-)na razie wózeczek troche jest za duży dla Lenki ale Lenka czasem do niego podchodzi i coś przy nim kombinuje:cool2:,więc jeszcze raz bardzo dziękujemy:tak:.Napiszę do Ciebie niedługo smska,bo jak wiesz mamy sprawę do załatwienia:yes:.Fotki z lasu super,chyba ci podkradnę pomysł;-)jak większość dziewczyn tutaj;-)

iza Karolka super siedzi,w tych dzinsach naprawdę wygląda odjazdowo,modna kobitka:tak:.Chyba musisz dokonczyć ten pokoik bo jak pomalowałaś jedną ścianę to dzwnie to będzie wygladało:eek::laugh2:

oliwka Buciki twojej małej super,pewnie Oiwka nie moze sie doczekać zimy...chyba ze chodzi w nich już teraz:confused::tak:

kubusiowa gratuluję drugiego ząbka!!!!

mamaboo
do marca szybciutko zleci a potem może cię awansują:-D

sandros
Sonia wygląda bardzo fajnie,Lenka też dostała podobną kurteczke ale chyba mniejszą(98) i jeszcze ma sporo czasu zanim ją włozy,moze akurat na wiosnę:tak:.Gratuluję nowej pracy:tak:.

kaśka76 super fotki Petera:tak:super siedzi:tak: i te wdzianko z koszulą i sweterkiem...super:elvis:

mariaola dobrze ze już masz dostęp do netu:tak:

baska hihi,ja swego czasu też byłąm sie pochwalić Lenką w pracy:happy:.

.Miłej soboty:-).

karolina Naszczescie Lenka juz zdrowiutka:-):happy:nameczyła sie ale dobrze zże znią wszystko dobrze:-) a kozaki musiałam schowac bo cały czas by w nich chodziła :tak:
iza jak po zakupach ,co tam kupiłas:-)

Witam!

Karolinna to dobrze że Lenka czuje się już lepiej, dostałaś smska ode mnie? Ucałuj gorąco Twoją Królewnę! Trochę przeraził mnie Twój opis tej choroby, mam cichą nadzieję że Karolci los ją oszczędzi, ale chyba wszystkie dzieciaczki niestety to przechodzą :confused: :sick: W każdym razie macie to już za sobą.
A co do dżinsów to masz rację: robią furrore :-D wygląda w nich tak dorośle i modnie :laugh2: Prawdziwa modelka :tak: :-D

Mokkate jak tam Martynka, mam nadzieję że ok.:confused:

A ja jestem mega zadowolona z zakupów i nawet udało mi się kupić coś co nie jest różowe :-D . A więc po kolei, pojechalam z mamą bo chciała sobie kupić buty no i kupiła superowe kozaki, podobno to są kowbojki :happy: A dla Karolinki najpierw kupiłyśmy wełniany komplecik: czapeczka, szaliczek i rękawiczki białe ale na czapeczce jest różowy kwiatuszek :-p , reszta rzeczy różowa: komlecik płaszczyk i spodenki z polarka a do tego dobrałyśmy kapelusik i dokupiłam jej szaliczek. Mama uszyje jej jeszcze rękawiczki i będzie miała dwa kopleciki (czapeczka/kapelusik+szaliczek+rękawiczki) jeden biały wełniany, a drugi różowy polarkowy. Jeszcze wcześniej mała dostała rękawiczki wełniane ale takie kremowe ze śmiesznymi naszytymi laleczkami :-D Porobiłam jej we wszystkim fotki i może jeszcze dziś wieczorem wstawie :tak:
Chciałam jeszcze kupić butki ale za bardzo nie bylo, jak w końcu znalazłam kozaczki to miały piękną cenę 70 zł. więc chyba wybiorę się do ccc, Kubusiowa widziała tam śliczne kozaczki za 50 zł. Ale jeszcze się zastanowimy czy mała w ogóle potrzebuje butki bo przecież nie chodzi, a w wózku będzie pod przykrywką (może mieć butki niezimowe i grubą skarpetkę) i nie wiem :confused: Muszę je najpierw zobaczyć ;-) ale też nie wiem czy u nas w K-cach w ccc też takie będą :confused:

Byłam też już dziś na spacerku, piękna pogoda (Karolcia płaszczyk wypróbowała ;-) ) słoneczko :happy: Zaraz daję małej obiadek i znowu na spacerek do parku :-)

Karolka: coeszę się , że Lence minęło. bisulka się umęczyła bardzo. buziakczki dla nieja ja mam dylemat moralny i nie tylko. mam ofertę pracy, ale jak to u mnie jest ALE1. umowa o pracę na zastępstwo2. dojazd z przesiadkami3. ostatni autobus dojeżdżający na miejsce - jest to tlyko jedna linia, jeździ rzadko4.nie wiem czy moja mama wydoli z dojazdami z Piotrkiem na rehabilitację - do szpitala trza jechać z przesiadką, będzie zima.sama nie wiem

Witam,

Kasia76 super Piotrek prezentuje sie w koszuli i kamizelce
A praca, fakt nieciekawe warunki, a Twoja mama napewno sobie poradzi, mamy sa wyjatkowe.

Karolina dobrze, ze to byla tylko trzydniowka, dobrze, ze miala tylko goraczka, Sonia przechodzila trzydniowke jeszcze z biegunka i omal nie trafilam do szpitala, bo po lekach przestala mi jesc i pic :-(
Mam tylko pytanko, dlaczego czopkow nie daliscie, lepiej dzialaja i nie maja skutkow ubocznych.
No, ale macie to juz za soba.

Iza czekam na zdjecia. No, to Karolina bedzie teraz sliczna panienka w rózowym ubranku z bialymi akcentami ;-)

Sonia zasypia. A ja sie zabieram do pracy.
Pozdrawiam,

witam wieczorkiem:-)

Dzisiaj zaliczylismy super spacer po parku i skwerkach było super słoneczko grzało a my brkalismy wśród liści zdjęcia postaram sie wkleić wieczorem:tak:
Kubuś po całym dniu zabawy (spał tylko 1,5 godz) padł o 19, Jarek tez sie teraz położył bo biedaczek :-( idzie do pracy na 22 i zaraz msze zrobic mu kolacyjkę.

karolinna - nareszcie jesteś:-) , dobrze że trzydniówka jest juz za wami:tak: ,mój Kuba też przechodzil ją tak samo ja Lenka:-( , bardzo was tu brakowało :-( ale teraz obiecaj ze bedziesz aktywna na bb:-)

kaska - no to masz niezły orzech do zgryzienia z podjęciem decyzji:szok:

iza - super że zzakupy sie udały:happy: , dawaj fotki bo jestem ciekawa jak nasza milusińska wyglada (napewno szałowo:-) ) a kozaczki widziałam w ccc w Katowicach w Geancie:tak:, ja bym na twoim miejscu kupiła kozaczki bo cały czas nie bedziesz ja trzymac w spiworku:dry:

sandros - nie pracuj! mamy weekend;-)

oliwka - a co ty chcesz sobie tipsy założyć:confused: a to z ciebie jakas krawcowa jest:confused:

później wpadnę

Kaśka ciężka decyzja z tą pracą, a co do mamy to zgadzam się z Sandros ;-)
A ja po południu kupiłam jeszcze małej buciki (takie raczej papućki).
Wklejam obiecane fotki i od razu opis:
1 i 2. W rękawiczkach z laleczkami,
3. W nowym kompleciku (kapelusik dziś kupiony),
4 i 5. Komlecik wełniany.

reklama
:oo:Iza zaszalała nakważniejsze ze zakupy udane ,jakie ekawiczki zarąbiste akompeciku różowym wyglada jak malowana;-) czapka tez zarąbista:tak:
kubusiowa chce sobie zrobic ale chyba tak jak ty ,bo strasznie mi sie łamią :wściekła/y: a tam krawcowa;-) lubie pokombinować zawsze coś wyjdzie z niczego:-Dtam obciąc tu przyszć itp lubie to nawet ale musze miec wene twórczą :-Dbo inaczej cos zknoce:-D:-D:-D tez chce zobaczyc zdiecia;-)

Do góry