reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hejka

Kupilismy Kubusiowi nowy fotelik samochodowy:-) i chyba przypadł mu do gustu bo jak go posadzilismy to zaraz usnął:tak: . Jak na niego patrzyłam to nie moge uwierzyc że to już 9 miesieczny chłopczyk;-) siedzi juz jak prawdziwy pasażer przodem do jazdy ale super!!!:happy: :happy:
No i ja byłam w Raju czyli IKEA och jak ja lubie ten sklep, oczywiście pokupiłam parę rzeczy i kasa bumbumbum:szok: ale nie potrafie sobie odmówić :zawstydzona/y:. Jutro bede szalec i wieszac (obrazy, zasłony itp):tak:

mokkate - cóż takiego porabiałaś dzisiaj:confused:

justyna - ale masz fajna córcie,

kaśka - kupilismy fotelik maxi-cosi tobi

reklama
Karolinna mam nadzieję że nie jesteś na mnie zła? Jeśli Cię w czymś uraziłam to PRZEPRASZAM! Nie ma Cię na bb mam nadzieję że nie z mojego powodu :confused: Nie gniewaj się, ja też bardzo Cię lubię :tak: i nie chce żeby były między nami jakieś kłótnie :sick: .
Mokkate absolutnie mnie nie uraziłaś :no: jedynie wczoraj wieczorem troszkę Karolinna podniosła mi ciśnienie ale potem wyjaśniła dokładnie o co jej chodziło i ok. Po prostu się nie zrozumiałyśmy.
Kasia ja też małej nie dałabym czekolady, ale jakoś nie umiem skrytykować mamy czy teściowej i godzę się zeby jej dały spróbować. Mój Rysiu np. jest o to zły, bo on jest przeciwny dawaniu słodyczy dzieciom i ja też się z nim w sumie zgadzam. Ale skoro jego mama jej dawała... a wiesz jak każdy synuś - mamusi zdanie to świętość.
Myślę że Karolcia jeśli będzie jadła coś słodkiego to tylko od babć od nas raczej nie a jeśli tak to sporadycznie. A teściowa juz jej dorosłego jedzonka nie da bo następnym razem ma ugotować na Karolinki oddzielny obiadek, muszę jej tylko zakomunikować żeby jej nie dodawała do niego soli (ciężko jej to zrozumieć, a przecież jedzonko bez soli też jest dobre - przynajmniej mnie smakuje ;-) zwłaszcza takie gotowanie jarzynki - pycha)
Szkoda ze się rozminęłyśmy :-( bardzo chciałam znów zobaczyć Twoją małą Królewnę (bo tą starszą to mam szczęście często spotykać ;-) )

Kubusiowa super że kupiliście fotelik, no tak Kubuś to faktycznie już duży chłopczyk, rosną nam te nasze dzieciaczki, rosną :happy:
Fajnie że zakupki udane :tak:

Justyna ale Liwciorek śliczny :happy: Zgadzam się z Mokkate - nie daleko pada jabłko od jabłoni ;-) I jaka już duża panienka z niej :tak:

Kaśka też dziś gotowałam zupkę na cielęcinie :tak: tyle tylko że tej cielęcinki to tylko 10 gram dałam, nie wiem czy można więcej :confused: Dodałam do tego Misiowego Ogródka Nestle (dla zagęszczenia i poprawy smaku) Karolci baaaardzo smakowało :tak:

Sandros fajnie że znalazłaś czas żeby coś napisać :-) takie zajęcia to fajna sprawa, mała jest wśród dzieci i wiele rzeczy na pewno się na nich uczy :tak:

To tyle na dziś!
Dobranoc Kobitki! Buziaki dla Wszystkich bb-dzieciaczków! :laugh2:

no to po tylu komplementach to pójdę spać z uśmiechem na ustach :-)

Kubusiowa dla mnie IKEA to jak disnayland teraz sie wybieram ale mój mąż odwleka ten moment jak tylko moze (ciekawe dlaczego) :laugh2: raz jak dałam tam czadu z zakupami to miałam na rok zakaz wstępu do ikei :-D

Oliwka kiedy my sie w koncu spotkamy ????

Dzieńdobry wszystkim ! Och jak się cieszę, ze już piątek....
R. się wczoraj zdradził i powiedział, że chciał mi zrobić niespodziankę i mnie do Krakowa zabrać (tzn. Nas:-) ) - bo ja tam nigdy nie byłam. Ale nie wiadomo czy pojedziemy bo chyba rodzinka się skula -jeśli będą mieli czas i ochotę ....
My na szczęście z fotelikiem nei mamy problemy, bo auta nie mamy, a jak przyjeżdża po nas mój brat z Zabrza to sadzamy go w foteliku od Mojego bratanka. Wcześniejszy też od niego miał.
A Oskar wczoraj przeraczkował cały pokój - potem czmych do przedpokoju i się tam krzątał dobre 10 inut. Jakby nas nie było - Mały odkrywca :-)
A póki co nasz problem rozwiązany. Wszystko narazie układa się po naszej myśli. Wczoraj R. zapytał kiedy chcę wziąć ślub. Trochę mnie tym zaskoczył, bo nigdy sam o takei rzeczy nie pytał.....
Iza ja solę i czasem nawet dodaję szczyptę kucharka do zupek Oskara (tych co ja gotuję) - oczywiście nie przesadzam, nie jest to takei jak nasze.
Sandros fajnie, że zajrzałas do nas :-) Ja chyba muszę iść do administracji zapytać co z naszym ogrzewaniem, bo w nocy jest potwornie zimno...... Zazdroszczę:-)
Kubusiowa mam uraz do IKEI ogromny.... Ale to inna historia -ale fakt takie drobiazgi mają cudne. Np. ostatnio chcieliśmy kupić takie wązki jakby ze szkła, które się podwiesza na sufitem i one świecą, a nei kupilismy - no bo to inna historia :-)
Ja idę spać chyba do domu :-D

Witam! Witam!!
(Załapałam sie na podium ;-) :-D )

MamaBoo- no to ogromna zmiana :-) Życzę Ci, żeby wszystko sie ułożyło po Twojej myśli:tak:

Kubusiowa- prawie cały dzień byłam w rozjazdach, a cały na wysokich obrotach:-) . Dzis podobnie, bo musze jechać z Darią po prezent- idzie lutro na urodziny koleżanki. Nie lubie kupować na ostatnią chwilę, ale to moje dziecię nie ma ostatnio na nic czasu:dry:
Powoli też szukamy fotelika dla Martynki. Wybór jest ogromny, więc jest nad czym myśleć.

Kaśka- pisz co z tym zębęm. Czy Piotrka to nie bolało? I jak tam bezdechy- popraiwło sie już?

Co do Ikei- mój też tam nie lubi jeździć. Ciekawe...:-D

witam:-)

justyna - ja to po wczorajszych zakupach to też dostane zakaz wstępu do IKEI na conajmniej rok od męża ;-) :nerd:

mamaboo - no to kiedy slub:confused: , a co do fotelika to omija cie piekielnie drogi zakup:tak:, a co to za historia :confused: napisz:tak: ja naprawde juz kupiłam kupe rzeczy praktycznie całe mieszkanie urządziłam w IKEI i nic mi sie nie przydarzyło złego :-)

mokkate - ale mnie wyprzedziłaś na prostej:zawstydzona/y: ;-), mo Jarek lubi w IKEI oglądać a ja kupować :-D, a zastanawiałaś sie z jakiej firmy chesz kupić fotelik? masz racje jest duży wybór ale jak przychodzi do kupna to pojawiają sie tysiące pytań i jest problem :szok: ale ja juz mam za sobą :tak: jestem zadowolona z kupna. Wczoraj przez to że tak długo nam zeszło to nie zajechaliśmy od Ganta chciałam kupić Kubusiowi oprócz ubranek jakąś fajna zabawkę i NOCNIK!!!!!!!:cool2: PO niedzieli sie wybieramy na zakupy to kupię.

Dziewczyny od kiedy sadza sie dzieci na nocnik:confused: jak to było w waszym przypadku tzn. waszych dzieci:-D

lece zrobic Kubusiowi kaszke i sobie sniadanko (jogurcik i płatki - dieta) i kawusie wpadne jak Kubus zrobi sobie drzemkę:happy:

Hej kochani
Dziś 13 piątek ciekawe czy jest coś w tym :-Da wy wierzycie w te zabobony?
Kurde wczoraj cieszyłam sie ze Oliwi przeszło a tu sie myliłam chyba nie obejdzie sie bez lekarza:-(dziś pójdziemy:-(
justynka no z tym spotkankiem to naprawde ,tak blisko a tu nawet sie nie spotkaliśmy trzeba pomyśleć bo inaczej mrozy nas zastaną:szok::-D:-D:-Dchyba że nasanki :-Dale frajda by była:-D:happy:karolinna co z tobą?:-(

reklama
Do góry