reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Powklejam jeszcze parę zdjęć Ani.
Tu w wieku 2 miesięcy - w nowej sukieneczce:
p7280066mx7.jpg

reklama
z tego sterroryzowania Piotrkowego nie napisałam najważniejszego - moje szacowne dzieciątko-diablątko wyłamało sobie ząbek lub też go starł na grzechotkach (gryzaki służą do rzucania o meble :dull: ), lub też sam ząbek się ułamał. trza mi się z nim przelecieć od lekarki.

a i mam pytanie do doświadczonych mamuśków - czy każde dziecko raczkuje?????????? bo Pit ma b.słabe ręce z racji tej cholernej foczki, sam nie siadsa, ale jakj się go posadzi to siedzi. za to bardz ciągnie go do stania.

Hej dziewczyny
Remont się posuwa, a ja leżę bezużytecznie ugorem :wściekła/y:

Czarnulka ..... musisz być dzielna i nie martwić się, przecież dziewczynki od razu to wyczują i też będą poddenerwowane, a wiadomo że pozytywne nastawienie pomaga w leczeniu. Więc uszy do góry ;-) Będzie dobrze, bo jak ma być :tak:

Kaśka76 ... oczywiście nie kązde dziecko raczkuje, niektóre dzieci od razu zaczynają wstawać, każdy maluch podąża swoją ścieżką rozwoju, więc nie masz powodów do zmartwień. Znam takie przypadki z życia i w wakacje w Mamo już jestem na Stylach też o tym mówili, nawet córeczka samej prowadzącej przeskoczyła raczkowanie i od razu zaczęła wstawać na nóżki :-)

Luczynka ... pierwszy raz słyszę o moczeniu pępuszka, ale Oliwia jest dowodem na to, że to jednak mit. Trochę mnie to uspakaja, bo pępuszek stanowi jedno z moich obaw macieżyńskich, zresztą tak jak i karmienie ... czyli rzeczy z którymi nie miałam nigdy styczności.

Mandarynka .... świetny ten leżaczek, pewnie bardzo przydatny, też się noszę z zamiarem nabycia czegoś takiego ... powiedz, na co powinnam zwracać uwagę, ile takie cacko kosztuje i czy przydaje się od samego początku ?

.witam :tak:

i wklejam zdjątka z dzisiejszego śniadanka:-)

Najpierw nabieram łyżką;-)
nabiera322y380k261zr3.jpg

Potem łyżkę wkładamy do buzi:cool2:
je322y380k261lc3.jpg

A tu free style:rofl:
drugastrona322y380kirq6.jpg

Dzisiaj mój mąż jedzie na mecz polska-portugalia ,niestety ja z nim nie jadę:-(,ponoć ma być 35 tys ludzi.Muszę dziś oglądać mecz,moze go dojrzę w tv :rofl2:.

justynka w takim razie muszę uściskac córcię ze pozwoliła się mamusi bawić:happy2:,życzę powodzenia w zakończeniu karmienia piersią;-)

iza i jak tam Karolka po ziemniaczkach z sosem:confused:;-) i co z tym aparatem:confused:bo chcę zobaczyć fotkę Karolki w jeansach:-D

kaśka76 moja mała nie raczkuje,od razu zaczęła chodzić,chociaż oprócz chodzenia to nauczyła się właśnie przesuwania się na pupci po ziemi i w ten sposób też się przesuwa:cool2:,nie podobało się Piotrusiowi na wakacjach:baffled::confused:

mandarynka łądna sukienusia na pierwszej fotce:elvis:

mariaola
z twoim temperamentenm twoje dziecko nie bedzie się nudzić:-p,chyba że ci przejdzie jak się urodzi;-).

.Ja już po kawusi.

.Miłego dnia!!!.

Hej dziewczyny !
Boże ja zawsze muszę coś poknocić, jak nei z imionami to z nickami :zawstydzona/y: .Basia mam nadzieję, ze mi wybaczysz.....
Ostatnio zbyt dużo nie piszę, bo wyskoczyła pewna dosyć nieprzyjemna dla mnei sprawa, ale póki ejszcze nic nei ejst ustalone to nie będę Wam t smęcić.
Dzisiaj R. za moją prośbą pzresłałam mi na pcoztę nasze rozmowy na GG sprzed półtora roku. Nawet się uśmaiłąm, ale w sumie to dopeiro teraz widzę jak czas zmienia ludzi. Czas, dziecko, rzeczywistość i trochę mis ię przykro zrobiło, ze nie ejst tak jak kiedyś. Nie mam na myśli, tego, ze jest Oskar tylko chodzi o czułości, gesty, słowa i w ogóle..... Ehhh się rozczuliłam po wczorajszej Magdzie M. ryczałam jak bóbr a R. się śmiał :-)
Manadrynka Oskar dopiero jakoś teraz przestał ulewać. Może jest to dlatego, ze Anula jest ruchliwa ? Powodzenia na USG !
A nie próbowałas zjeśc kawałaka mandarynki ? Ja jem wszystko i karmię. nawet bigos i fasolkę po bretońsku, truskawki i czekoladę.
Czarnulka dziewczyny mają rację - dobzre, ze to nei gips. Bo ten usztywniacz widać, ze jest lekki i jeśli ma jej to pomóc to lepiej wcześniej. Będzie dobzre, ale rozumiem, ze się martwisz to oczywiste.
Karolinna póki co planuję 3 lata - licencjat, ale nie wiem czy później nei zrobię magisterki. Nie mówię tak ani nie. JA jak akrmię SOkara to wszystko w koło brudne, więc co bedzie jak sam zacznie jeść ? :-D
Cieszę się, że Lenka jest już taka samodzielna. A ja pewnie bedę się dzisiaj nudziała jak mops, bo R. przyjdzie z kuplem do nas mecz ogladac.
Kaśka76 to prawda - nie wszytskei dzieci raczkują. Niektóre od razu chodza. A tym, ze ma słabe rączki się nie przejmuj - na pewno będę mconiejsze wkrótce. W szczególności jak bedzie musiał się podciagać np. szczebelków żeby wstać :-)
MariaOla ja się obchodziłam na pocątku z pępkiem Oskarka jak z jajkiem - w szczególności, ze w szpitalu nikt mi nei pokazał co i jak, ale jak przyszła połozna i zaczęła mi pokazywać to aż się wykzrywiałam, bo myslałam, ze go to boli. Powiedziała, że nei ma się co rozczulać, że jego to nei bolia trzeba trochę nim poruszać bo nigdy nie odpanie. Kikut odpał bodajże po1 4 dniach dopiero.
Shinue ja jestem z Katowic, dołączasz się do nas rozumeim ?
Zmykam dalej czytać nasze rozmowy :-)

reklama
Shinue witaj! Ja jestem z Katowic, ale są mamusie z Wodzisławia i z Pszowa więc zaglądaj do nas, napisz coś o sobie :-)

Karolinna super fotusie, ekstra :-) Lenka jak zwykle słodziutka, mamy taki sam śliniak tylko niebieski. A po jedzonku Karolci nie bylo totalnie nic :tak: Moja mama cały czas mi mówi że ja już w wieku 3 miesięcy jadłam wszystko, no ale kiedyś inaczej się dzieci wychowywało. Jedno wiem na pewno, odstawiam zupki słoiczkowe chyba na dobre. Od dziś tylko gotowane jedzonko, a słoiczki tylko w postaci deserków :tak: Zresztą Ty też Lence gotujesz prawda?
Aparat jeszcze niestety w naprawie, nie ma tu serwisu i musieli go wysyłać do Warszawy :-( dlatego to tak długo trwa :-( Najlepszy sposób na zobaczenie Karolinki w dżinsach to osobiste spotkanko (zaręczam że katarka już nie mam :sorry2: ) bo chodzi w nich teraz codziennie :-D
A na mecz nie jedziesz z powodu Lenki?
Dobrze by było żeby naprawili aparat w tym tygodniu, bo w niedziele idziemy w końcu na basen z Karolinką :-)

Kaśka ale masz terroryste :-D a ten ząbek to nieciekawa sprawa, ja kiedyś też się zastanawiałam czy mała sobie nie połamie bo tak czasem gryzie zabawki że szok, ma taką gumową książeczkę która już na drugi dzień po tym jak jej ją kupiliśmy wyglądała jakby jakiś szczeniaczek ją dorwał :-D

Mandarynka wklejaj duuużo fotek,my lubimy oglądać :tak: Widze że lubisz malutką w sukieneczkach, skąd ja to znam ;-). Trzymam kciuki żeby usg nie wykazało nic niepokojącego, rozumiem co czujesz Karolcia jeszcze w szpitalu miała usg tyle że główki, pamiętam jak strasznie się tego bałam, ale na szczęście wyszło ok.

Justynko dobrze że z Liwusią już ok :-)

Baska gdzie się podziewasz? Jak tam pierwszy spacerek, dziś już chyba drugi? A może znowu nalot gości? ;-)

Do góry