reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hej dziewczyny, nie mam dużo czasu, bo zaraz przychodzi teść i wara od kompa :-(
Wyniki mam bardzo dobre, wszystkie w normie dla niezaciążonych :tak: , hemoglobina nawet nie drgnęła od 2 miesięcy. Niestety wciąż dokucza mi twardy brzuszek i mam brać zapobiegawczo magnez (MgB6), a jakby mimo to stwardniał - galospę.
Dostałam zgodę na uczestnictwo w szkole rodzenia ale bez ćwiczeń fizycznych, z obciązeniem mięśni brzucha, by nie wywołac skurczy.
Także na wczorajszych ćwiczeniach tylko oddychałam, ale po kilku ćwiczeniach z głębokimi wdechami i wydechami zaczęłam ziewać ;-) Chyba na ćwiczenia nie będę chodzić, bo i tak wykonuję ich tylko połowę ... położna zaproponowała, bym oddychanie ćwiczyła w domu. Tak więc poniedziałki odpadają, ale w środy na teorię będziemy razem z Jarkiem śmigać. Teraz w środę będzie o porodzie fizjologicznym opowiadać nam jakiś gin i poszwędamy się po salach porodowych :szok:

Karolinna .... przez posta przebrnęłam i nie było źle ... masz rację, przekonam się sama jak to jest już za 3 miesiące, bo dziś zaczynam właśnie 7 miesiąc (tak kalendarzowo).

reklama
.hejka.

luczynka widzę ze Oliwka przespała wój pierwszy spacerek:-D a przy kąpieli dzielna dziewczynka!:tak:

mamaboo nie daj się złym humorkom!niedługo już koniec stażu! a jakie studia chcesz wybrać:confused:

mariaola to przy kompie też ci nie pozwalają siedzieć:szok:

.Miłego dnia! ja przy kawusi:happy2:.

Cześć mamuśki z dzidziolkami!!!!:-)

Musze się Wam pochwalić- wczoraj dałam Martynie po raz pierwszy zupkę gotowana przeze mnie i....... jadła aż jej się uszy trzęsły!:happy2: :cool:
Dzis powtóka z rozrywki i zobaczymy czy to tak jednorazowo, czy tak już zostanie:-D

Karolinna- przed zakupem psa bronimy się dzielnie już 6 lat. Mam nadzieję, ze jeszcze drugie tyle damy radę, bo jest już ciężko (dziecko rośnie i argumenty trudniej odpierać :tak: )

MariaOla- a już wiadomo jaka płeć, czy czegoś nie doczytałam?

Ewcik- ale pazurki, no no no......

Luczynka- śliczne foteczki... Jeszcze, jeszcze....:-)

Iza- Ty jeszcze nie na kompie? To mała chyba dała Ci się wyspać.:-)

Karolinna idę na resocjalizację. Dlatego chcialam staż w MOPSie, ale teraz już mam dosyć. Nie chodzi o podpoiecznych - chociaż oni też nie są święci, ale o atmosferę w pracy . Prawie wszysycy tu myślą, że jak magistrat albo licencjat to są niewiadomo kim. Wqrza mnie już cały ten stać. Za 7 h dziennie, za użeranie się z pracownikami, którzy mają o wszytsko do mnie pretesje dostaje 450 zł - absurd i paranoja !!!!!
MariaOla, ale co Ci szkodzi siedzenie przed kompem ? Szybciutko wracaj i opisuj relacje z pewnie przemiłęgo spotkania;-)

Hej dziewczyny!!!

Dziś nocka można powiedzieć bylo troszkę lepsza maly przespal nawet 2 h i 3h nad ranem więc troszkę się wyspaliśmy.

Dziś idziemy na pierwszy spacer:-) . Jest ładna pogoda i trzeba korzystać. Wczoraj malutki byl 20 min z mężem na balkonie ;-)

Luczynka - śliczna ta twoja Oliwcia. Widzę ze już kikucik jej odleciał. Mój mąż trzyma małego przy kąpieli a ja go myję i uważam żeby nie zamoczyć pępka.

Iza - mój Kamilek po zjedzeniu musi być noszony na rękach póki nie uśnie mocno na rękach to nie możemy go położyć bo nie bedzie spał. Ma tak od pierwszych swoich dni i lekarki powiedzialy w szpitalu ze to normalne bo on potrzebuje tej naszej więzi. Mam nadzieję, ze nie bedzie potem kłopotu ale co zrobić jak on inaczej nie uśnie.

MamaBoo - mój mąż też jest na resocjalizacji na Ziętka w Katowicach a ty jaką uczelnię wybrałaś???

MariaOla - życzę wam szybkiego remontu i doprowadzenia mieszkania do porzadku ;-)

Witam witam!

Mokkate do kompa siadam dopiero teraz bo wcześniej był zajęty, później czytałam małej bajeczki, a jeszcze później się kąpałam. Dziś jedziemy na obiad do teściwej co wcale mnie nie cieszy :dry:
Gratulacje dla Martynki że tak ładnie jadła Twoją zupkę :-) Karolinka też woli jak ja jej ugotuję :tak: A jak ostatnio zjadła całą porcję i jej było mało i dałam jej słoiczkową to patrzyła się na mnie z takim wyrzutem jakby chciała powiedzieć: mamusiu co ty mi dajesz? to wcześniejsze było lepsze!

Luczynka Oliwka jest śliczniutka, słodziutko wyglądała na tym pierwszym spacerku, Karolinka też pierwsze spacerki przesypiała. Potem nastał czas wielkiej fascynacji światem - nie spała wcale. A teraz znowu potrafi przespać nawet pół spacerku :sorry2: A w tej kąpieli Oliwka super ma minkę, normalnie bomba. Karolcia całą pierwszą kąpiel się darła :shocked2: :tak:

MariaOla to dobrze że wyniki ok. a płci znów nie było widać?

Karolinna skoro nie masz jasnego płaszczyka to może taką jasną kurtkę troszkę dłuższą (może to kwestia pojęć ;-) ) Bo jestem prawie pewna że to byliście Wy, blisko Waszego domku, a wózek kolorystycznie identyczny. Ale jestem krótkowidzem którego obecnie nie stać na soczewki a okularów nienawidze więc mogę się mylić.

MIŁEGO DZIONKA KOBITKI!

Luczynka - no własnie chcę tam iść :-D :-) . Nie wiesz czy ma tam ciężko ? A on jest na dziennych czy zaocznych, bo ja na zaoczne idę. Pospytaj jak tam jest :-) . Z noworodkami podobno jest tak, ze jeśli się zacznie regularnie wychodzić na spacery to dziecko i zaczyna regularnie jeść, spać. U nas to trochę długo trwało 6 tyg., ale za to Oskar jadł najpierw co 20 minut cyca, potem co 1,5 h a potem z dnia na dzień co 3. Ze spaniem też takmiała - z dnia na dzień, nawet nie wiem kiedy zaczął się budzić raz (teraz się budzi dwa, ale to szczegół:-) ).
Mokatte - co mamine to najlepsze - przynajmniej dl aMArtynki,bo Oskarowi nie bardzo coś moje zupki osttanio smakują.... Teraz spróbuję mu zrobić z buraczków, bo moze tamte mu się już przejadły.

Przed kompem to w zasadzie mogę siedzieć, ale on leży na ziemi, bo teść zabiera stolik do tapetowania, a jakoś leżeć na kafelkach w przedpokoju mi niewygodnie ;-)

USG nie miałam robionego, więc płci nie znam i raczej już zaczekamy do porodu, bo w 35 t.c. to już kicham taką wieść. Będzie kinder niespodzianka :-D

Ok, wstaję, bo bolę pley i kolana :tak:

reklama
My po spacerku:tak: poznałam dziś dwie mamuśki dzięki uprzejmości mokkate :-) tą Gabrysię którą zna też iza ;-) i zapomniałam imienia tej drugiej mamuśki:zawstydzona/y:

aktualnie gotuję zupkę pomidorową:tak: teraz moge sobie folgować i jeść co chcę:-p:rolleyes::yes:

Lenka dziś jadła sama obiadek...chociaż stwierdzenia "jadła" jest troszkę na wyrost;-) dałam jej łyżeczkę ,troszeczke nabierała obiadku i trafiała nią do buzi:biggrin2:rękawki bluzki ,blacik i nawet ja byliśmy troszkę brudni:rolleyes::happy2:

mariaola
w takim razie ja też przychylam się do sugestii teścia :rofl:

mokkatka gratki one more time;-) dla twojej smacznej zupki:tak: no i dla nowej umiejętnosci Martynki:tak:.Napisz jak tam flipsy;-)

iza zastanawiałysmy sie z mokkate czemu tak mało piszesz na bb :confused2:hm,mam taką kurteczkę białą ale raczej krótka.Ja też jestem krótkowidzem i okularki nosze jak oglądam z kanapy tv:-D

baska
miłego spacerku!!:-)

mamaboo a ile lat tam będziesz się uczyć:confused:

.miłego popołudnia!!.

Do góry