reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Twoj tez!!!! pamietam te czasy jak podziwialam fotki z USG i jak widzialam wszystkie częsci jego malenkiego cialka, a wszyscy ktorzy tego słuchali to patrzyli na mnie jak cielaki na malowane wrota!! nawet mam filmik na kasecie video jak mały pokazuje mi ze ma siusiaczka!! ale sie wtedy uhahałam!!!!! aż lekarz mi powidzial ze serwuje malemu niezłą porcję kołyskowych trzęsawek!!hahhaaa
karolinnkojak się czujesz??byłas tez na takim dokładnym USG??

reklama
widzielismy z mężem dokladnie wszystkie narządy wewnetrzne, możdżek naszego bajtlika...ale się ucieszylam jak powiedzial mi lekarz, że nie ma mozliwosci zakażenia się tokspolazmozą bo na tym usg mozna to było wykryc..widoczne zmiany w obrębie mozgu...bo mialam podwyższony poziom przeciwciał igg...ale nic nie mowilam o tym temu lekarzowi, a on sam mi o tym powiedział..była to dla mnie jedna z najlepszych informacji jakie moglam uslyszeć po wizycie u poprzedniego giny...a poza tym naczytałam się na ten temat tyle na necie, że mialam wsiego dosyc!!! a tu taka wspaniała informacja...dobra juz koncze te swoje smędzenie, bo nie chcę Cię straszyc jakąś toksoplazmozą...

Oj ja teraz tez ciagle bym plakala ale jeszcze bardziej jestem pyskata! a przed ciaza tez bylam zolza! zobaczymy jak to jeszcze bedzie...ale napewno sie nie dam!!!tylko ja bede z brzuszkiem tez przez zime to bedzie ukryty hih ale i tak sobie nie dam!!! :):)

trysia77 pisałam już na wczesniejszych stronach że właśnie byłam z tydz temu na takim usg (+płytka) ,i dowiedziałam się że będzie córa i dużo innych rzeczy zbadał :) bardzo fajne te usg i widziałam jak mała bawi się swoją stópką,teraz wiem że takie jedno wybrzuszenie na moim brzuszku jest właśnie w momencie jej zabaw :) a toksoplazmoza pewnie też by wyszła na tym usg.Ale w domu nie mam kota i uważam co biorę do rąk,ale wiadomo że nie da się czasami wszystkiego ustrzec .

oki ja też przestaję ględzić ;) dobranoc

Lilith witam bielszczaneczkę!! z tym upłakiwaniem w ciązy to juz niestety tak jest ;) ja w ciązy na widok reklamy z pieluszkami to od razu wpadalam w bek taki ze hej!! najgorsze jest to, że czasami juz tak zostaje i po porodzie nic się nie zmienia ;).. :D :D :D :D
jak się czujesz, wlasnie skonczylam czytanko wczesniejszych postow i doczytalam sie ze mialas jakies problemy z upławami..i jak sprawa sie wyjasnila =?? wsio w pariadkie??mam nadzieje że tak!!!
pozdrowionka i spokojnej nocki!!
papapaa

O z tym juz wszystko dobrze przeszlo tak szybko jak sie pojawilo!!! :):)
Wiec jak sie czuje mniej wiecej wiesz bo czytalas :) ale nie narzekam!dla fasolki wszystko! :)
a czy ty tez jestes z bielska?!
heh ja czasem musze sie baaardzo powstrzymywac...bo tez na jakiejs reklamie zaczynam szlochac :)
tobie i wam wszystkim wogole zycze slodkich snow!!!:)

lilith nie jestem z bielska ale swego czasu czesto tam bywalam, jestem ze skoczowa a mieszkam w łaziskach gornych to niedaleko mikołowa ;), no to jeszcze jedna fotka, z jednego z najcudowniejszych momentów w moim życiu..ja juz sam chodzę mamusiu!!<bo nie wiadomo kiedy moj męzulo pozwoli mi się zaś dorwać do tego urządzonka :angel:
biegne6iu.jpg

dobranocka i cała kupa buziolków dla wszystkich mamusiek!!!!

Witajcie :)

Ale musze nadgonic :o , Kmp sie nam psuje a na nowy nie stac :D .
Jak tam zdrowko ? Brzuszki rosna , mamusie tyz ;) . Do porodu coraz blizej .. bedziem pic ;D, pepkowe ;D. Zartowalam oczywiscie z tym oblewaniem , ale bedziemy sie cieszyc razem z wami tzn Sandros , Trysia i ja .Olgap ;D ;D siary ci nie ubedzie tylko gorzej z piersiami , nie mecz ich tak one i tak beda biedne ;D . Niestety pierwsza ciaze mozna przenosic , ja uprosilam lelearke zeby mnie wziela na prowokacje tydzien po terminie a chciala zeby jeszcze chodzila :(. Ale poniewaz faktycznie wygladalam jak smok i pod koniec juz nie umialam wejsc na 4 pietro ( stare budownictwo) a krzyze myslalam ze mi pekna ,w koncu sie zlitowala nade mna ::) W piatek poszlam do szpitala a w srode juz bylam w domciu z malusziem .
Sandros juz myslalam ze to tylko moj Oliverek taki ma charakterek ( ale sie zrymowalo ;D) Kiedy tak o byle co plakal myslalam ze taki juz bedzie , a ludzie mnie wkurzali , ci ktorzy mnie znali patrzyli z politowaniem , wszystkim tlumaczylam o co placze , usprawiedliwialam go . Ty tez tak mialas? Cale szczescie ze to juz za nami ;)
MMM ta ksiazka Tracy Hogg jest rewelka . Nauczylam sama mojego maluszka spac przy cycku ,bo jw plakal i plakal prawie w ogole nie spal. I tak do 6 m-cy .Zrobilam ogromny blad az w koncu weszlam tu na watek o problemach z zasypianiem . :D dzis Oliverek sam spi w pokoju , w swoim lozeczku 3x dziennie i cala noc. Nie popelniajcie tego bledu co ja , potem jest naprawde ciezko ;) Ok ide sie zrobic na bostwo i na spacerek z malym ;D
A witam nst brzuchaczka :* zarkne tu pozniej pa .

trysia ale ładnie wyszedł na zdjęciu Twój synalek :) cudo. A i widzę że też masz bambusa ;D

aga77 ja właśnie nie chcę przenosić ciąży ,hm.Ale jak mała jest co najmniej tydz większa to może tydz wcześniej się urodzi ??? napisz że tak :) miłego spacerku :)

dziś kończy mi się l-4 a moja gina przyjezdza jutro dopiero,nic się nie stanie jak dopiero jutro zaniose do pracy karteczkę że jestem w ciąży(chociaż to dawno wiedzą) i mogę pracować,prawda? bo nie wiem co robić,a skoro ona prowadzi mi tę ciążę to chce od niej tę karteczkę.

słonko piękne za oknem ale widzę że bardzo wieje wiatrzysko...

reklama
Do góry