reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
no cóż .... mam "starego" męża :p i mimo tego, że nie widać tej różnicy wieku (bo dają mu o 10 lat mniej niż ma) to czuję się przy nim jak mała dziewczynka i to mi chyba rzeczywiście dodaje uroku nawet w ciąży, ostatnio stwierdził, że "dziecko będzie miało dziecko" ale jakoś jak 1,5 roku temu zaczęliśmy się starać o dzieciątko to tak nie mówił ::)
u mnie brzuszek troszkę było widać w 7 miesiącu, to niby ok ale w kolejkach na poczcie to musiałam kartą ciąży straszyć

reklama
Oj daj spokuj z tymi ludzmi!! wiem ze na poczcie i w wielu kojekach kobieta w ciazy nie musi stac w koleje tak jak i w autobusie powinna siedziec ale jak sie taka za przeproszeniem bezczelna baba wkorzy to nic z tego! powie ze ona jest starsza i tez jej sie spieszy i sie zle czuje...daj spokuj no...bidulka jestes i tyle :(:( ciekawe jak to ze mna bedzie ale ja sobie tez nie pozwole!!! i to juz od samych poczatkow!wkoncu dzieciatko najwazniejsze!
Hihi co do dziecko bedzie mialo dziecko to ja tez sie tak czuje mimo iz 1 ciaze stracilam w wieku 18 lat :( i juz minelo troszke:) ale najwazniejsza jest psychika i dojrzalosc :)
a ty musisz naprawde slodziutko wygladac :)

Witam,

Ja bylam bezczelna w ciazy, normalnie jestem niesmiala, ale w ciazy wstapil we mnie szatan, a nie corka ;) Nie dalam w kolejce zawsze pierwsza, siedziec musialam. Fakt - musialam, bo po dluzszym staniu robilo mi sie slabo - to jednyny minus i slabosc mojej ciazy. A tez dlugo mi brzucha nie bylo widac. Ludzie marudzili co za mlodziez, jakie wychowanie, ciaza sie zaslania, jakby tylko ona ciaze przechodzla... Kobiety sa najgorsze, szczegolnie starsze - same ciaze penie przechodzily, a totalny brak zrozumienia. O tym mozna sie zalic godzinami wiec...

Teraz o Soni:

Od paru dni Sonia swietnie sie bawi swoim telefonem. Naciska przyciski, potem bierze sluchawke, przyklada do karku :D nie trafia do ucha i mowi ouu, eeoo.
Swietnie przytym wyglada. Dzis dorwala moja komorke i robila to samo, chodzila po calym domu i uuoo, eeoo.

Kupilam jej butki na jesien i roczek. Jak zobaczyla je jeszcze w sklepie to szczelila usmiech od ucha do ucha, ubralam jej i juz nie chciala oddac. Dzis pojechlam do prababci Soni i pierwsze co jak jej sciagnelam buty to je wziela i poszla pokazac prababci... Modnisia, chwalipieta :laugh:
Co to bedzie za pare lat ::)

Pozdrawiam,

witajcie kobitki i wybaczcie ale dopiero pierwszy raz dorwalam się do kompa od niepamietnych czasów, a winowajcą tej sytuacji jest moj mąz, ktory niestety bierze kompa ze sobą do pracy :-[ :-[ :-[ i za kazdym razem jak wraca to jest juz tak poźno ze juz nie jestem w stanie siąść do niego. a nawet jesli wroci wczesniej do zaś do niego zasiada i pracuje na nim.. To tylko ja jestem taki obibok i traktuje to fantastyczne urządzenie do utrzymywania wirtualnych kontaktów międzludzkich :laugh: :laugh: :laugh:
oj sandrosa propos mojego małego i zabaw to najchetniej ostatnio bawimy się ladowarką do komórki i wkładaniem jej do telefonu, komórki są na topie jezeli chodzi o male bąble..a dzisiaj mialam ubaw z tym moim dzieciorem, bo u moich tesciow jest słuchawkę z kabelkiem i mały się tak wkurzał bo nie umial zabrac jej ze sobą tak jak wlasnie moze to zrobic z komorką czy naszym przenosnym telefonem i tak szarpał za ten kabel ze o mały włos go nie wyrwał!!
A poza tym nie wiem czy się Wam chwaliłam moj mały bąbelek juz od 3 tygodni tupta a raczej biega jak szalony SAM!! rewelacyjne uczucie jak sie patrzy na takie małego krasnalka zaiwaniającego bez trzymanki...tyle czasu chodził a raczej biegał za rączke ale bał sie sam pójść aż w końcu nastal ten moment i biega jak mały wariacik ;) aż łza poturlała sie po policzku...teraz to dopiero trzeba mieć oczy wookół głowy ::) ::) ::)

olgoP jak samopoczucię na tydzień przed rozwiązaniem??widzę ze rewelka, bo jak słysze niektoree dziewczyny w ciązy to nabierają jakiegos wstrętu do swoich facetów i odsuwają ich od siebie, a to błąd, nawet w przypadkach kiedy ciąża jest zagrożona nie trzeba sobie dawać z tymi przyjemnosciami całkowitego odboju.. są sposoby na to aby niezbyt ingerować w pewne stref kobiecości .. ;) ja mialam tak jak Ty, do ostatnich dni przed porodem mialam taką wielką chrapke na mojego męża że hej, a nie powiem że nie było to ze wzajemnością...nie dawał mi spokoju, ze czasami musiałam udawac, że moze jednak mała przerwa by się przydała :D :D :D
A poza tym wiecie co robic jakby maleństwo się spóźniało zbyt z przyjsciem na swiat??wiecie co jest na to najlepsze?? na pewno nie oxytocyna!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh:!!!!!

olgap ale masz rwanie ;D fajnie mieć o tyle starszego męża,zawsze będziesz dla niego młoda ;) hihi na pewno też nie wydajesz się mężowi hipopotamem,po prostu pewnie boi się o maleństwo że mógłby coś zrobić.

lilith ja nie umiem za bardzo się wykłócać jak jestem w ciąży bo od razu mi się chce płakać,hehe.Nie umiem się po prostu powstrzymać,jak nie jestem w ciąży to raczej jestem pyskata ;D a teraz total zmiana.

sandros eh ta młodzież dzisiejsza,tylko komórki i komórki ;) mała elegantka-jak każda kobietka ;D nawet ta mała :) jak byłam mała to pytałam mamy :"mamo,jak umrzesz to mogę wziąść Twoje ubrania? " ale byłam głupiutka i zachwycona jej ciuchami ;D

trysia77 no dawno Cię tu nie widziałam
nono7na.gif
Co do oksytocyny to jest to tak że lekarze zalecają sex na przyśpieszenie porodu bo w męskim nasieniu jest właśnie ta oksytocyna,czytałam o tym ostatnio :) i wklej jakieś zdjęcie szalejącego bąbelka :) chętnie popatrzymy na jego buźkę ,dumną że już biega :)

a to fotka z ostatniej sesji...robilismy sobie ją sami..dlatego wybaczcie moze ten kadr ;) ale starałam się, więc proszę to docenić :laugh: :laugh: :laugh:
jaimackosepn2lw.jpg

reklama
o wiele zdrowiej,przynajmniej (w niektórych przypadkach) nie przechodzi przez żołądek,tak jak leki i nie boli przy wkłuwaniu igły ;D hihi ;) czysta przyjemność

Do góry