reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witajcie :)

Olgap myslalam ze juz urodzilas :) nie moge sie doczekac wiadomosci ;) , nadal trzymam kciuki .
Karollcia masaz piersi najlepiej zrobic wlasnie pod prysznicem polewajac na przemian zimna i ciepla woda i gabka. Nie przyciskajcie brodawek bo to tez wywoluje skurcze . Musze uciekac , a to moj maluszek niecaly miesiac temu ;)
img22053sz.jpg

reklama
Cześć Dziewczyny!!

aga Olivier jest rozkoszny, już chciałabym mieć swojego przy sobie, ale już niedługo tylko niech ten mój upaciuch się przekreci bo już sama nie wiem jak on tam się usadowił...

olgap masz niesamowitą pamiątkę nie mówiąc o wrażeniach jakiego doznaliście :) a Katowice poznasz jak będziesz z maleństwem na spacey chodzić

karolinna mam nadzieję że ból głowy Ci już przeszedł

kaśka nie ma to jak spełnianie zachcianek kobiet w ciąży, też słyszałam że odmawianie im przynosi pecha :) i jednej pani podobno dziura w spodniach wypadła jak odmówiła brzuchatce :D :D :D

witajcie!!!
pozdrawiam was wszystkie!mam dzis cudny humorek!!!!

Karolinna ogladalam wczorj ale tez sie usmialam jak sie zatrzasla na polu itd...hehe :):)a mezys ciagle pytal co to co to ...a ja zapomnialam jak sie nazywa i mu mowie niewiem ale ogladaj bo to jest fajne :):)
brzuszek chyba cos urusl..nie boli wszystkojest oki...wczoraj pierwszy raz sie zwymiotowalam....mdlosci okrytne...ale mecze sie co do zele...niemoge znalezc kwasnych:(:( objadalam sie wiec gruszkami brzoskwinkami itd...bo nic innego juz nie przelkne...:( teraz jak skonczy sie tylko 8 tydzien i zacznie 9 to zamieszcze zdjecie brzuszka...:)

zdjecia sliczne :):)ja tez bede takie zamieszczac:):) ale jeszcze daleko mi do tego :)

kaśka76 jak zadzwonisz i się zapiszesz to napisz ile czekasz tam na wizytę,to tak tylko z mojej ciekawości :)

aga77 polewam sobie piersi tylko zimną wodą,bo dostaję paraliżu pod zimną i nie jestem w stanie operować dwoma gałkami ;) a i oliwką się smaruję,podobno najlepsza(opinia dr Świtały z raciborskiej) Widać na zdjątkach że ten Olivierek to strasznie wesołe dzieciątko.A jak tem jego ząbki?

mmm dzięki
cmok2fm.gif
główka mi się uspokoiła. Musisz pogadać że swoim szkrabem i go przekonać żeby się odwrócił ;D co to za samowolka w Twoim brzuszku ;)

lilith współczuję mdłości
pociesza1vf.gif
i cieszę się że brzuszek nie boli i jest ok. Ja też owocami się objadam,o ile są w domu i bardzo mi smakują :) Ani się obrócisz i będziesz takie zdjątka zamieszczać więc nie narezkaj że jeszcze daleko ;)

karolinnko codziennie mu mówię, że ma się obrócić główką w dół, ale skąd on ma wiedzieć co to główka ??? :)

lilith jeszcze trochę a mdłości miną :) no i zaczniesz czuć pierwsze ruchy maleństwa- to jest dopiero radość :D. Ja miałam to szczęście że pierwsze ruchy czułam w 16 tyg. i termin wyznaczony na podstawie tego wyszedł 3 tyg. wcześniej niż z usg czy miesiączki :)

No pocieszam sie tym ze za tydzien zaczne juz 3 miesiac:) chyba...teraz zazelam 8...wiec za tydzien 9 a 9 to juz 3 miesiac prawda??
a potem poleci juz z gorki :):) i bede sie wam chwalic:)

witam ponownie :)

LILITH  Karolka ma racje anie sie nie obejrzysz , czas tak szybko pedzi , wkrotcce bedziesz siekulac i potem z gorki ;)

Karolka zabki wyszly obydwie naraz , troszke meczylo i katarek , biegunka , ale sa juz wyprobowane najpierw na cycysiu :o potem na chrupkach kukurydzianych  ;D
Humor dopisuje ..jak widac  ;D, nadal uwielbia z mama sie wyglupiac , smieje sie przy tym az czkawki dostaje  ;D
Zycze kazdej z was takiego pogodnego dzieciatka , choc poczatki byly ciezkie i nic nie wsazywalo na to ze Oliverek bedzie dzis takim wesolkiem. Wychodzac na spacer z nim uciekalam przed ludzmi bo tak sie wydzieral , ludzie mi zagladali do wozka co mu sie dzieje i wymownym spojrzeniem mnie mierzyli z gory do dolu . A on poprostu chcial spac i najlepiej jakby wozek po samych dolach jezdzil  :-[ . Na zakupy tez w ekspresowym tempie :D . No ale to juz bylo, dzis wszystkich czaruje (szczegolnie mlode laski ;)) usmiechem i gada cos tam po swojemu do nich z wielkim przejeciem. Az milo , a ja chodze dumna i blada  ;D

mmm dzidzius sie moze nawet i pare dni przed porodem odwrocic ;) tak jak ten szkrab w wannie :d

reklama
witam ponownie

pospalm trochę to mi minął ból głowy a i uspokoiły mi się nudności, bo męczyło mnie strasznie od rana.

MMM: Mamcia robi karpatę, moduje się przy kremie, a ja zupełnie straciłam smaka na nią. to teraz robimy czary mamy coby dzidzia powoli i grzecznie obróciła się.

Karolinna: dam znać jak sięzbiorę i zadzwonię.

Do góry