reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
mmm pisze:
czekam na fotki nowej fryzurki :) wiesz dlaczego ? :p ;D
wiem,dlatego nie wkleję tutaj tej fotki ;D ;D ;D ;) z tym laktatorem to widzisz, byłam pewna że mi się nie przyda,no chciałam go tylko do szpitala jak bym miała nawał pokarmu i choć odrobinę odciągając sobie ulżyć no i się wtedy udało :) ale najmniej mądrą rzecz jaką zrobiłam było to ze gdy miałam baaardzo duzo mleczka w pierwszych miesiącach to nie odciągałam i nie zamrazałam.ale byłam 3$%3@7i :-X teraz przydałoby się oj przydało ::)

czarnulka22 pisze:
Akurat to nie moje hihihi Ale chętnie Wiki pożyczy cioci karolinie ;D No i wielkie gratulacje dla Lenki za śliczne siadanie :) I dla ciebie za prace!
podziękuję za okularki :laugh: ale te twoje prawdziwe są super :) i dziękuję za gratulacje w sprawie pracy :) mam nadzieję że sie sprawdzę :)

no to lilith G R A T U L A C J E !!

reklama
karolinna pisze:
mmm pisze:
czekam na fotki nowej fryzurki :) wiesz dlaczego ? :p ;D
wiem,dlatego nie wkleję tutaj tej fotki ;D ;D ;D ;) z tym laktatorem to widzisz, byłam pewna że mi się nie przyda,no chciałam go tylko do szpitala jak bym miała nawał pokarmu i choć odrobinę odciągając sobie ulżyć no i się wtedy udało :) ale najmniej mądrą rzecz jaką zrobiłam było to ze gdy miałam baaardzo duzo mleczka w pierwszych miesiącach to nie odciągałam i nie zamrazałam.ale byłam 3$%3@7i :-X teraz przydałoby się oj przydało ::)

wiesz mam jeszcze na Ciebie haka ;P a mianowicie zaległe lody, więc poczekam aż fryzurka będzie gotowa, a o ile mnie pamięć nie myli to już dzisiaj :D

a z mrożonym pokarmem to się nie zadręczaj, bo nie wiem czy by się jeszcze teraz nadawał, bo jak wiadomo pokarm zmienia sie wraz z wiekiem dziecka :) zobaczysz że jak nie dasz jej jednej porcji to zaraz bedziesz szuła że masz dużo mleka, jak przyjdziesz do domu to odciągniesz na następny dzień, a tak wogóle to na jak długo będziesz wychodzić ???

Grześ dziękuje za komplementy :)

czarnulko tyle komplementów od Ciebie Grześ dostał ze nie wiem czy się teraz pozbiera, mamy całą sesję ze słuchawkami, jak będziemy mieć chwilę czasu to planujemy komiks zrobić ;) ;P dziękujemy

fotkę postaram się wkleić później czyli jutro :) powiem szczerze że nie jestem zbyt zadowolonakiedyś zrobili mi to lepiej ;) no ale wtedy zapłaciłam 100 zeta więcej ;D ale jak się przyzwyczaję to chyba będzie ok :)

czarnulka no no tylko proszę mi się tu nie obrażać ;)

co do tej pracy to nie wiem ::) mała koszmranie zniosła mój pobyt u fryzjera :o

dobranoc laseczki! idę przed lustro przyzwyczajać się ;D ;)

ja tez ze slaska!!dziewczynki spotykacie sie czasem??moze i ja bym dolaczyla prawie cale dzinki spedzam z moja dzidzia jak niew domku to na spacerach.

Witam,

Kanoot witaj w naszym gronie. Spotykamy sie czasem... Napisz cos wiecej o sobie, z jakiego miasta jestes, napisz cos o swoim skarbie.

MMM mnie tak w ciazy wzielo na dlugie, fatalnie wygladalam w krotkich - niestety nogi mi zgrubly i wygladalam nieciekawie. Zreszta nie umiem sie pozbyc rozstepow jakie mi sie pojawily w ciazy i tak polubilam dlugie, zreszta stwierdzilam, ze dobrze w nich wygladam ;D
Zdjecia swietne, jak Czarnulce, podoba mi sie to przedostatnie - swietnie wyglada w tych sluchawkach.

Kasia duzo zdrowka dla Piotrka, mam nadzieje, ze wszystko teraz wychoruje i jak podrosnie, to juz zadne chorubsko sie go nie chwyci.

Karolina, Lena przywyknie szybciej niz myslisz, dwa tygodnie Rafal mial wolne i juz Sonia woli niektore czynnosci robic z tata... a to pewnie przez to, ze ja rozpieszcza ::)
Z mlekiem masz problem - najlepiej odciagac i uczyc pic z butli, no ale fajnie mi sie pisze jak moja cora juz normalne obiadki, sniadania i kolacje zajada :p

Czas sie zebrac do nauki, jutro kolokwium mnie czeka....

Pozdrawiam,

Karolinna- to nie są badania prenatalne o jakich myslisz. To jest normalne usg, ale bardzo dokładne co potrafi zbadać mózg dziecka czy jest dobrze wykształcony i wykluczyć może zespół downa i czy serduszko dziecka jest w porządku i jakieś inne narządy. Także nic mi nie bądą pobierać z płodu tylko to bedzie normalne usg tylko tyle że bardzo dokładne.
Od dzisiaj jestem na urlopie strasznie się cieszę bedę miała teraz czas dla siebie i mojego maleństwa rosnącego w brzuszku. Także teraz nie wrócę do pracy aż do macierzyńskiego. Zobaczymy czy bedzie mi się nudzić bo jak maleństwo się urodzi to wiadomo wtedy to już zajmie mi każdą chwilę i będzie wesoło. Do porodu mam jeszcze jakieś 4 miesiące niecałe.
Pozdrawiam.

witam :)

no i wychodzi na to że nie pójdę do pracy...mąż już powiedział że więcej z małą nie zostanie po wczoraj ::) podobno prawie pół godziny wrzeszczała bez przerwy aż przyszłam ( fakt, jak przyszłam to był jeden wielki wrzask) ,prawie się nie zachłystnęła powietrzem.Oba moje skarby były mocno wystraszone a jak tylko wzięłam małą na ręce to od razu spokój ::) nie wiedziałam ze Lena jest az tak do mnie przywiązana.No i ten wrzask był identyczny jak kiedys Lena miała raz w życiu kolkę ,a wiecie jak dzieciaki wrzeszczą z kolką ,efekt taki że jak położyłąm małą spać to od razu zasnęła ;)

kanoot dokłądnie tak jak pisała sandroska spotykamy się czasem :) ostatnio nawet ze 2 tyg temu :)

sandros szkoda że Lenka nie jest już w wieku Sonii bo myślę ze większemu dziecku jest łatwiej pewne rzeczy wytłumaczyć ::)

dzis muszę lecieć po 13 na targ kupić Lenie białe buty i rajtuzki bo jak się nie uda to nie wiem co zrobię ??? na bosaka jej nie puszczę na chrzest ;)

miłego dnia!

my z Milenka jestesmy z Bytomia,z racji tego ze mam pare miesiecy wolne od szkoly teraz spedzam z moja niunia 24 godzinki na dobe,czasem jest taki marud z niej ze sobie wlasy a glowy wyrywam czym by tu ja zajac,zabki jej ida powoli i tylko na raczkach jej dobrze,krzyze to juz mnie tak bola ze chyba do lekarza sie przejde w koncu moja niunia majac troszke ponad 3 miesiace wazyla 6,900 a sama ja nauczylam bycia na raczkach jak i tez spania ze mna.Milcia ma niebieskie oczka,chyba po dziadku bo ja mam piwne jak i jej ojciec,wloski ciemne od urodzenia.od niedawna zaczela chwytac rozne przedmioty i smiac sie na glos,jestem pod tak wielkim wrazeniem ze jak sie rozesmiala poerwszy raz to sie nie umialam pochamowac od placzu.no to tyleo mnie i o mym skarbie jak narazie.

reklama
kanoot pisze:
jestem pod tak wielkim wrazeniem ze jak sie rozesmiala poerwszy raz to sie nie umialam pochamowac od placzu.
ja też tak miałam :D i to sie stało jak mój mąż był przy nas i miał "świeczki" w oczach :D

oj to faktycznie trochę cieżka ta twoja mała,moja teraz waży 7 kg ::) a ile ważyła twoja córcia jak sie urodziła? i ile miała wzrostu ? :)

ja się muszę wziąść do sprzątania,dziś mamy gości ::)

Do góry