reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hejka

koreczek super fotki ,te ostatnie szczególnie :)

justa gratuluje Liwii,i super ma zabawkę ;)

sandros dobrze ze chociaż Sonia ma super gust ;) bo gdyby nie to dopiero byłby problem ;)

kaśka76 mm,wyprawa do krakowa...też bym chciała :) może w czerwcu z mężem się przejedziemy? :)

miłego weekendu babeczki :)

reklama
Witam Kobietki!

Koreczek i Justyna - super zdjęcia :) Gratulacje dla Liwii!!!

Kaśka - przerażiłaś mnie tym co napisałaś o tych bezdechach i że Piotrek leci przez ręce. Ja to bym chyba zawału dostała. Trzymajcie się dzielnie!

Moja malutka juz bez problemu chwyta obie piersi, co najważniejsze chyba się najada bo śpi później 2 - 2,5 godziny albo grzecznie leży w łóżeczku. Jestem bardzo szczęśliwa ze się nam udało, a musze przyznać ze staciłam już ochote żeby ją uczyć, Wy mnie zmobililzowałyście :) Najlepsze jest to że dokarmiałam ją cały czas kubeczkiem żeby nie zatraciła odruchu ssania, w pewnym momencie się wkurzyłam i zaczęłam jej dawać z butelki z AVENTU (bo smoczek niby do cyca podobny)a i bezpieczniej bo z kubeczka łatwo o zachłyśnięcie. Byłam raczej pewna że cyca to już na pewno nie weźmie a ona na odwrót  tak jakby zajarzyła o co chodzi i zaczęła ładnie chwytać pierś i ssać :) Niesamowite prawda?
Co do USG bioderek to wiem że musi być skierowanie, zresztą jak chyba na większość badań. CHodziło mi o to że pani doktor neonatolog powiedziała mi że do pediatry mam iść dopiero jak mała skończy 6 tygodni, dopiero w domu zorientowałam się że przeciez wtedy to już chyba będzie za późno na to badanie, w związku z tym do pediatry musze iść wcześniej :)

Karolinko i Mokate - fajna ta lekarka? Dobry z niej pediatra?

iza1 wszyscy idą do pediatry jak ich dziecko skończy 6 tyg,wcześniej nie jest to potrzebne,no chyba że (tfutfu)choruje,jeżeli w szpitalu nie zauwazyli nic niepokojącego w bioderkach małej to nie wydaje mi się żeby była potrzeba isć wcześniej :) ja do tej pediatry chodzę dopiero 4 miesiące i 3 tyg ;) i poleciła nam ja znajoma mojego męża z pracy.

kaśka76 fajne i bardzo pomysłowe z tymoi czarno-białymi obrazakmi ,ja coś taiego w pierwszym miesiącu drukowałam z kompa ;D

a my za niedługo na spacerek :) pogoda śliczna :)

Dzięki Karolcia- ja myślałam ze to badanie musi być wykonane między 4 a 6 tygodniem życia. Stąd moje wątpliwości. My też zaraz na spacerek :) dziś jakieś 40 min możemy sobie zafundować, chce iść z małą do Leclerca, może kupię jej coś fajnego :) Przed chwilą skończyła cycusia :)

Informacje dla obu Kaś! Porozbudzać laktację,więcej mleka w biuście zawsze przyciąga małego głodomorka.To po pierwsze,czyli dodatkowe pobudzanie biustu przez odciąganie.Przez kilka dni 3xdziennie 15 minut odciągania każdej piersi.To co sie ewentualnie utoczy mozna podać dziecku.Jak nic nie leci to nie szkodzi.Odciągac i tak warto.
Dla Kasi178przede wszystkim.Jesteście dzielni i doceniam twój upór.Jesli Bartus się aż tab burzy to pewnie dlatego,że z butli mu lepiej płynie i on nie ma chęci do wysiłku nad piersiami,nie dziwota bo tyle biedactwo przeszło ostatnio.Ale chcesz karmić więc wierzę że się uda.Jesli mogę ci poradzić ,to kup na oddziale zestaw do relaktacji.Do butelki w zestawie wlewaj to mleko jakim dokarmiasz Bartka.Kaśka wytłumaczy ci jak sie to używa albo skontaktuj sie ze mną.To naprawdę może ci pomóc! Mleko jest w buteleczce zawieszonej na szyi.Spływa drenikami przyklejonymi do brodawki i dziecko ssąc pierś otrzymuje rownocześnie pokarm z biustu i ten dodatkowy.Przez ssanie pobudzają się piersi di laktacji.Można ,jak wiesz,że masz dużo w lasnego mleka tak robić,żeby w trakcie karmienia blokowac wypływ z butli i rozochocone dziecko bedzie ssać tylko z piersi.Uciskając drenik blokujesz wypływy.
Jak ktoś ma namiary do Kaski to niech ją pokieruje do naszej konsultantki laktacyjnej!!!!!!

Produkcję pokarmu wspomagają mieszanki ziołowe i są też leki homeopatyczne.
Dzięki kobitki moje drogie za ciepłe słowa.Cosik ostatnio mnie deprecha dopada pracownicza.....ale ja już tak mam.Wtedy palnuję zmianę pracy.Mam tym razem poważną ofertę zmian na przychodnie.Muszę to rozważyć.Mój szef,dyrektor od lecznictwa mnie co prawda namawia na zostanie,jakieś mi nawet komplementy prawił,ale za takie same pieniądze a być w domu w weekendy,święta,w nocy ,z rodzinką wtedy kiedy wszyscy są w domu....marzenie.A tak wieczne mijanki,dyżury nocne i w swięta.....No nic to! Zmykam na sobotnie zakupy,obiad mam w książce kucharskiej.....a moje szczęście wnet wraca z pracy i bierzemy się za porządki ogrodowe.....paaaaaaaaaaaa

Ja pije taką mieszankę z Herbapolu, wcześniej piłam herbatkę HIPP - dostałam gratis do laktatora :) ale jest mało wydajna.
Właśnie wróciłyśmy ze spacerku, pogoda przecudowna, wręcz za ciepło ;D Malutka cały czas spała :)

reklama
Do góry