reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
a do kardiologa mamy iśc z powodu coraz częściej powtarzających się bezdechów. ostatnio Piotrek leciał mi przez ręce, zaczął oddychać, ale się w ogóle nie wybudził, strasznie baldy był wtedy. nie zareagował w żaden sposób, że był szarpany.

reklama
Kasia, to mnie przeraziłaś. Matko, w jaką panikę musisz wpadać gdy Piotrek nie oddycha. No i ciągle nasłuchiwać. Rzeczywiście, tu jest potrzebny dobry specjalista

Ola: kupiliśmy monitor oddechu ponad miesiąc temu jak pierwszy raz Piotrek się poważnie zachłysnął, że nie mógł złapać oddechu i też leciał przez ręce. a zachłysnął sięprawie dwie godziny po jedzeniu, krótko przed kolejną nasiadówką jedzeniową.

dziś nabyłam na allegro dla Pitera książeczkę interaktywną. po prostu pomyslałam, że wyłoże nią łóżeczko lub gondolkę i bedzie sobie obserwował rysunki. teraz to już pewnie będę mieć szlaban na allegro na czas nieokreślony. ;D jak zwykle me chłopię o zakupie dowie się, gdy wejdzie na konto i zobaczy kolejny przelew. ::)

Iza- mnie kazano przynieść skierowanie od pediatry na USG bioderek.
Tam (na Raciborskiej) wisi ogłoszenie, że takie skierowanie jest konieczne.
I tak jak Karolina, zadzwoniłam do dr Michalskiej I. i wypisała mi je.
Następne badanie za 6 tygodni, choć wszustko było OK.

Kaśka- a jak wygląda ta książeczka interaktywna?
Może jakiś link?

Koreczek- super sesja ;D ;D ;D
Piąte i ostatnie są niesamowite :D :D :D

Witam,

U Was sie dzieje...

Koreczek zdjecia swietne, szczegolnie te ze zblizeniem buzki.

OlaK - 750 - miesci sie w normie, Sonia przybierala mi 300 - 500 to byla norma... A od 8 miesiaca do 10 to 200 przybrala - tu juz bylo zle  :(

Kasia my tez bylismy u kardiologa w sprawie tych szmerow, bylam w Katowicach. Nie wiem czy ta lekarka jest dobra, kolejko do niej ogromne i byla mila, wszystko fajnie wyjasnila, ale naprawde nie wiem czy jest dobra.

Iza gratuluje wytrwalosci - mowilam ze sie uda  ;D Teraz bedzie juz tylko z gorki.
A co do USG - to mi dali, ale tylko dlatego, ze nie robiili Soni tego badania po porodzie, bo sprzet mieli w naprawie, a tak podobno wszystkie przed wyjsciem badaja. Wiec mialam sporo biegania - musialam isc prywatnie, bo u nas zapisy na takie badanie to z 6 mc wyprzedzeniem  :mad:

A my dzis za butami dla Rafala po centrum biegalismy i udalo sie - kupione buty wymarzone dla taty i wymarzone sandalki dla coreczki. Nawet nie wyobrazacie sobie co za wybredna bestia z Soni: przymierzylam jej lacznie 3 pary. Pierwsza srednio sie jej spodobala, druga bardzo, odrazu pobiegla do taty sie pochwalic, a jak znalazlam jeszcze jeden i jej ubralam, to jak chciala sciagac, jak zaczela marudzic  ::) Tylko druga para wchodzila w gre... 1,5 roku i ma swoj gust, co to bedzie za pare lat? Wklejam te "wymarzone" sandalki:
zdjcie120us.jpg

Pozdrawiam,

Sandros: butki Soni czadowe. prawidłowo, że wybredna. ja dla siebie też nie umeim znaleźć butów. już się ugadałam z mamą, że jadę do Krakowa, to wpadnędo ulubionego lumpka i przy okazji buciorki dla siebie lupię (upatryzłam sobie z badury,szukałam, szukałam, zadzwoniłam do krakowa i są w trzech sklepach moje rozmiary). a jeśli masz namiary na tego kardiologa to będę niezmiernie wdzięczna.

Witam,

Kasia, pani dr Maria Dukalska, a ulica jak sie nie myle to Kasprzaka, to jest naprzeciw biblioteki, kosciola, na mapie to Kasprzaka, wiec chyba tam, niestety nie mam namiarow, wszystko zalatwial Rafal, a on juz do pracy polecial.

Pozdrawiam,

a my mamy wiadomośc dnia LIWCIOR SAMA PODNIOSŁA SIE !!! jaki pisk był i radocha nie mówiąc juz o mnie ;D teraz namietnie chwyta sie pudła i wstaje ! bo ma takie pudło do zabawy i na nim opiera sie i siup do góry !!! jak str zaba zadziala to zaraz wkleje zdj ;D Ale jestem dumna z tej mojej panny

a i króliczka dzis Liwia głaskała ale była radocha.....

Kaska tez mnie przeraziły te bezdechy....dobrze ze macie monitor ja tez mam i śpie spokojnie !!!

Iza nas na usg wysłali w szpitalu tzn lekarka pow ze po wyjsciu zadzw i sie umówić a z przychodni wziąść skierowanie ! męzuś pojechał sam po nie i lekarka od ręki wypisała !!

Koreczek ;D

Sandros to Ci rośnie modnisia !! ale gust ma !!! bo botki fajniusie !! a propos butki musze Lilutce kupic bo teraz ma z futerkiem i co muszą być z usztywnianą piętką za kostkę ???

a gdzie MMM ???????? i Diablica nas zaniedbuje !!!!!!!!

reklama
Do góry