reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
a do kardiologa mamy iśc z powodu coraz częściej powtarzających się bezdechów. ostatnio Piotrek leciał mi przez ręce, zaczął oddychać, ale się w ogóle nie wybudził, strasznie baldy był wtedy. nie zareagował w żaden sposób, że był szarpany.

reklama
Kasia, to mnie przeraziłaś. Matko, w jaką panikę musisz wpadać gdy Piotrek nie oddycha. No i ciągle nasłuchiwać. Rzeczywiście, tu jest potrzebny dobry specjalista

Ola: kupiliśmy monitor oddechu ponad miesiąc temu jak pierwszy raz Piotrek się poważnie zachłysnął, że nie mógł złapać oddechu i też leciał przez ręce. a zachłysnął sięprawie dwie godziny po jedzeniu, krótko przed kolejną nasiadówką jedzeniową.

dziś nabyłam na allegro dla Pitera książeczkę interaktywną. po prostu pomyslałam, że wyłoże nią łóżeczko lub gondolkę i bedzie sobie obserwował rysunki. teraz to już pewnie będę mieć szlaban na allegro na czas nieokreślony. ;D jak zwykle me chłopię o zakupie dowie się, gdy wejdzie na konto i zobaczy kolejny przelew. ::)

Iza- mnie kazano przynieść skierowanie od pediatry na USG bioderek.
Tam (na Raciborskiej) wisi ogłoszenie, że takie skierowanie jest konieczne.
I tak jak Karolina, zadzwoniłam do dr Michalskiej I. i wypisała mi je.
Następne badanie za 6 tygodni, choć wszustko było OK.

Kaśka- a jak wygląda ta książeczka interaktywna?
Może jakiś link?

Koreczek- super sesja ;D ;D ;D
Piąte i ostatnie są niesamowite :D :D :D

Witam,

U Was sie dzieje...

Koreczek zdjecia swietne, szczegolnie te ze zblizeniem buzki.

OlaK - 750 - miesci sie w normie, Sonia przybierala mi 300 - 500 to byla norma... A od 8 miesiaca do 10 to 200 przybrala - tu juz bylo zle  :(

Kasia my tez bylismy u kardiologa w sprawie tych szmerow, bylam w Katowicach. Nie wiem czy ta lekarka jest dobra, kolejko do niej ogromne i byla mila, wszystko fajnie wyjasnila, ale naprawde nie wiem czy jest dobra.

Iza gratuluje wytrwalosci - mowilam ze sie uda  ;D Teraz bedzie juz tylko z gorki.
A co do USG - to mi dali, ale tylko dlatego, ze nie robiili Soni tego badania po porodzie, bo sprzet mieli w naprawie, a tak podobno wszystkie przed wyjsciem badaja. Wiec mialam sporo biegania - musialam isc prywatnie, bo u nas zapisy na takie badanie to z 6 mc wyprzedzeniem  :mad:

A my dzis za butami dla Rafala po centrum biegalismy i udalo sie - kupione buty wymarzone dla taty i wymarzone sandalki dla coreczki. Nawet nie wyobrazacie sobie co za wybredna bestia z Soni: przymierzylam jej lacznie 3 pary. Pierwsza srednio sie jej spodobala, druga bardzo, odrazu pobiegla do taty sie pochwalic, a jak znalazlam jeszcze jeden i jej ubralam, to jak chciala sciagac, jak zaczela marudzic  ::) Tylko druga para wchodzila w gre... 1,5 roku i ma swoj gust, co to bedzie za pare lat? Wklejam te "wymarzone" sandalki:
zdjcie120us.jpg

Pozdrawiam,

Sandros: butki Soni czadowe. prawidłowo, że wybredna. ja dla siebie też nie umeim znaleźć butów. już się ugadałam z mamą, że jadę do Krakowa, to wpadnędo ulubionego lumpka i przy okazji buciorki dla siebie lupię (upatryzłam sobie z badury,szukałam, szukałam, zadzwoniłam do krakowa i są w trzech sklepach moje rozmiary). a jeśli masz namiary na tego kardiologa to będę niezmiernie wdzięczna.

Witam,

Kasia, pani dr Maria Dukalska, a ulica jak sie nie myle to Kasprzaka, to jest naprzeciw biblioteki, kosciola, na mapie to Kasprzaka, wiec chyba tam, niestety nie mam namiarow, wszystko zalatwial Rafal, a on juz do pracy polecial.

Pozdrawiam,

a my mamy wiadomośc dnia LIWCIOR SAMA PODNIOSŁA SIE !!! jaki pisk był i radocha nie mówiąc juz o mnie ;D teraz namietnie chwyta sie pudła i wstaje ! bo ma takie pudło do zabawy i na nim opiera sie i siup do góry !!! jak str zaba zadziala to zaraz wkleje zdj ;D Ale jestem dumna z tej mojej panny

a i króliczka dzis Liwia głaskała ale była radocha.....

Kaska tez mnie przeraziły te bezdechy....dobrze ze macie monitor ja tez mam i śpie spokojnie !!!

Iza nas na usg wysłali w szpitalu tzn lekarka pow ze po wyjsciu zadzw i sie umówić a z przychodni wziąść skierowanie ! męzuś pojechał sam po nie i lekarka od ręki wypisała !!

Koreczek ;D

Sandros to Ci rośnie modnisia !! ale gust ma !!! bo botki fajniusie !! a propos butki musze Lilutce kupic bo teraz ma z futerkiem i co muszą być z usztywnianą piętką za kostkę ???

a gdzie MMM ???????? i Diablica nas zaniedbuje !!!!!!!!

reklama
Do góry