reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
mokkate Moja Wiki to jest cała tatuś :D I tak chciałam ,bo bardzo lubie jasne oczy :D Takie jak mają moje skarby ;) I twoje skarby też są cudowne :)

karolnko nie ma sprawy,zadzwonie wcześniej ;)

sandros no właśnie niedopatrzyłam się i masz racje że kolorystycznie to buciki są ciut za jaskrawe,ale poszukiwania trwają ;) do czerwca mam czas :)

Izuniu dzieki za kompemencik dla WIKI ;) A co do karmienia to nie ma określonego czasu,dziecko samo wie kiedy ma skończyć jeść.I czasami tak jest że nie potrzebuje jedzenia a poprostu chce ssać by być blisko ciebie :D

justynkopowiedziałam mężusiowi co napisałaś i teraz mnie puszcza do komputera ;) działają na niego wasze posty ;)

reklama
Dobry wieczór! Teraz nie dam Wam spokoju ;)

Czarnulko córcia prześliczna!!!! No i te Jej minki ... rozbrajające :D !!!!

Izuniu nie wiem czy z tym lekarzem to taka prosta sprawa. Po to w szpitalu podaje się adres przychodi, żeby szpital mógł tam wysłać swoja kartę szczepień dziecka. Musiałabyś się pofatygować do tej przychodni, którą podałaś i ją zabrać. Tak mi się wydaje, ale mogę się mylić.

Karolinko dziękuję za uściski. Troszke poczytałam i widzę, że zmieniasz sobie wózek (tzn. Małej ;)), nie jestes zadowolona z obecnego???

Buziaczki i słodkich snów.

witam wieczorkiem !!!!!

Czarnulka Pysia śliczna i ten niosio zadziorny ......... Wiedziałam ze Twój mężuś to fajny chłop i sie ulituje nad Tobą i nami ;) Pozdrowionka !!
Ja tez powoli myśle o roczku, tzn jak widze jakąś fajną sukienke..... a widziałaś te na stronce mininiebo tam są śliczne sukienisie ale ceny też śliczne :mad:
A co do tej sukienki to mi sie wydaje ze tak średnio pasują te butki, lepsze juz chyba białe by były albo bordowe pod kolor sukienki.....

Beata Witaj ponownie !!!!

Iza jak zaczyna dobrze ssać to przystawiaj i nie stresuj sie za bardzo, a to ile i czy wystarczająco duzo je to bedziesz wiedzieć po tym jak przybiera. Moja koleżanka odciągała bo mały nie chciał ciągnąć i po 6 tyg skończył jej sie pokarm, bo to tak jak Karolka juz pisała dziecko całkiem inaczej ciągnie i pobudza do laktacji.......Zrobisz jak będziesz uważać ale ja bym bezpośrednio piersią karmiła a nie odciągała laktatorem i dopiero.....

justynko masz racje z tymi bucikami :) a co myślisz o tych?

99284279

Czrnulka te juz fajniejsze do tej sukienisi, a poszkukaj takich z jakąś aplikacją w kol bordo ::) ale se wymyśliłam ::) i śmigaj kochana odpoczywać bo teraz ja Cie bede od tego kompa gonić ;D

witam :-* :-* :-*

ale mam ładny nowy dowód
harhar.gif
;)

beatko a owszem zmieniam,ten jak najbardziej na chodzie i nawet zostawiamy go z mężem na następne dzieciaczki :) ale jako spacerówka jest trochę przyciężkawy i ma tylko 2 regulacje podparcia ::) i to jedyne 2 powody :)

iza1 przychodnia jest na ulicy kossak-szczuckiej,tylko jedna jest na tej ulicy :) na chodzę do doktor Iwony Michalskiej i jest ok :) a mokkate chodzi też do tej drugiej która przyjmuje tylko prywatnie,musisz pytać mokatki :)
czarnulka dzięki :D ;)

miłego dnia
czesc.gif

Karolinna - dzięki!!! Super ten Twój nowy wózeczek! Mój jest bardzo ciężki, mieszkam co prawda na parterze ale kilka schodków jest boje sie ze dziś jak pójde na spacer to będę miała problem, bo wiadomo że po cc nie mogę dzwigać. Może jakoś wjade nim po schodach.

Muszę się czymś pochwalić!! Wczoraj mała pierwszy raz porządnie się przyssała, w nocy niestety nie wychodziło i musiałam dać jej odciągnięte, ale rano znów ładnie się przyssała i chyba się najadła (trwało to jakieś pół godziny) bo śpi już godzinkę :) Strasznie się cieszę :) Tyle tylko że jak na razie to tylko z lewą piersią nie ma problemu, do prawej jakoś nie umiem jej przystawić. Ale będziemy walczyć dalej.

Iza- gratuluje sukcesów "mleczkowych". Nie poddawaj się, a z dnia na dzień będzie lepiej :D
Tak jak napisała Karolina, chodzę do obu pań M. ;D
Do tej drugiej (przyjmuje tylko prywatnie), kiedy są jakieś poważniejsze problemy.
Gdybyś faktycznie chciała sie zapisać do tej przychodni, to musisz (tak jak napisała Beata) przenieść kartę szczepień.

Karolina- gratuluję dowodu :D

Czarnulka - według mnie, te białe buty bardziej pasują.

Jak narazie śląskie dzieci podobne są w większości do tatusiów (4:0) ;D
A może jest jakieś podobne do mamusi? ;)
Gdzieś słyszałam, że najczęściej pierwsze dziecko podobne jest do ojca.

ale się dziś nachodziłam,padam dosłownie z nóg ::) ale najważniejsze załatwione. PITy oddane
clap.jpg

iza1 wielkie gratulacje!
59.gif
! jeszcze chwila i nie będziesz mogła małej odpędzić od cyca ;D . Faktycznie musisz przenieść kartę szczepień . Ja też mieszkam na parterze i też mam parę stopni dop pokonania :p więc najpierw znosze wózek a potem małą,z nowym wózkiem nie powinno być takich problemów :) tym bardzie j trzeba uważać po cesarce :p

mokkate dzięki,fajnie mieć nowy dowód ;D ja słyszałam że pierwsza córeczka zawsze podobna do ojca :) ale to praktycznie to samo ;)

zapomniałabym dodać ;D dziś ... piątek! więc nowa zupa ma premierę na stole,zupa... gulaszowa!
mniam.gif
essen.gif
.

reklama
Czarnulka to widze ze ty milych wspomnien nie masz:(
Ja to mam polozna u mojego gina i jak do niego bede chciala isc to sie jej bym musiala tlumaczyc co i jak jakbym nie chciala.Ale ona akurat jest fajna wiec zobacze bo jedna wizyta mi nie zaszkodzi jak sie nie spodoba to podziekuje i powiem ze ciocia jest polozna(bo to akurat prawda) :):)

A tak wogole sliczna ta twoja mala:) Moglabys pokazac brzuszek hihi bo juz pewnie sliczny okraglutki:):)

My dzis wybieramys ie na spacerek na lotnisko z psami:) moze tak dlugio spacerek cos pomoze:):) no i jutro bede tez miala herbatke z lisci z malin hihi :):) ale z tego co widze wszystkie te metody sa jakies zawodne:(:(

Do góry