reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Znalazłam takie buciki

jnsjqau9uxgk4851.jpg

Ale nie wiem czy pasują ??? A wy jak myślicie??? Czy moze poszukać jakiś białych pantofelków???

reklama
Czarnulka bardzo ładna sukieneczka i buciczki wg mnie świetnie do niej pasują :) A chcesz ją tak ubrać do kościółka czy tylko na imprezkę domową?

izuniu do kościółka i do domku :) bo tyle az kasy to mi tatus nie da na allegro ;) jeszcze będe musiała jakiś sweterek znaleźść to sukieneczki :) A wkońcu to jej dzień będzie i niech będzie piękna cały dzionek ;)

Dzień dobry Kochaniutkie!

Mam nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie. Długo mnie tu nie było, ale jak troszke poczytałam to widzę, że nas przybyło. Ciesze sie bardzo i gratuluję! Karolinka śliczna!!!! Obiecuję, że nadrobię zaległości i poczytam zaległe posty. My mieliśmy duzo problemów z Mateuszkiem, ale juz wszystko jest chyba ok. Powodem zmartwień był mocz, a w zasadzie poziom leukocytów (norma jest do 5 wpw, a Mateuszek miał 40). Najprawdopodobniej były to błędne wyniki, bo potem juz wszystko było ok. Teraz czekamy na wyniki posiewu i liczę na to, że też już wszystko będzie ok. Nawet nie wiecie jak mi Was brakowało!!! To, że nie pisałam, to nie znaczy, że o Was nie myslałam moje Skarbeczki :).

Całuję Was MOCNO i Wasze Maleństwa.

No napewno taka wizyta to super sprawa!!!! wsumie pomoze doradzi i jestesmy spokojniejsze!!
a nie wiecie jak to u mnie bedzie ja rodze w katowicach ale polozna ta z bb nie wie (tylko gin bo jej nie pow).mam nadzieje ze to nie bedzie jakis problem.
No i czy nie wiecie jak to jest jak sie nie chce wizyty takiej poloznej?
Wogole mnie zszokowalyscie bo ja nie wiedzialam ze to one zdjecmuja szwy...myslalam ze to zas trzeba do szpitala jechac albo do lekarza:( a tak to to super sprawa :) no i jeszcze patrzy czy wszystko dobrze sie goi:)

Ale tak jak pisalam bardzo mnie ciekawi co jak ja nie chce takiej wizyty??

Tak wogole to chyba mialam w nocy pierwsze stawianie sie macicy:) Nigdy tego wczensiej nie mialam i nie bylam pewna(wypytalam kolezanki) :) i tak jak pisalam zadne cwiczenia i gimnastyka seksik i sprzatanko nie pomaga:) ale slyszalam ze dobra jest herbatka z lisci malin no to bede probowac od weekendu moze akurat cos sie ruszy do srody:):)

pogoda piekna wiec zycze wam milych spacerkow!!!!!!!

A ja teraZ ZAFUNDUJE WAM MAŁĄ SESJE ZDJĘCIOWĄ ;)

Wiki w wielkanoc

_594765_n.jpg

A tutaj chowam sie mamie pod fotelem ;)

_594766_n.jpg

A tutaj pomagam mamie sprzątać :)

_594763_n.jpg

A tą sukieneczke dotałam od cioci :)

_594769_n.jpg

no i cio sie tak patsycie na mnie ;)

_594764_n.jpg

Mama,a ty to tylko cykasz mi fotki.... ;)

_594767_n.jpg

no ale dzisiaj zaserwuje mamie po szczepieniu mały uśmiech na pocieszenie ;)

_594768_n.jpg

LILITH pisze:
Ale tak jak pisalam bardzo mnie ciekawi co jak ja nie chce takiej wizyty??

LILTH Ja za pierwszym razem byłam bardzo ciekawa ichętna na wizyte połóżnej,ale puźniej żałowałam że sie zdecydowałam,bo mnie tylko denerwowała ta kobieta ;) a w dodatku nic nowego mi nie powiedziała ;)

Teraz nie chcę żadnej położnej!!! To ja mam sie kontaktować z położną telefonicznie,dają wizytówke w przychodni by sie umówić na spotkanie.Ale nie jest to obowiązkowe! A mi nie ściągała żadnych szwów tylko zaglądała czy rana dobrze się goi,ale na sprawdzenie rany mozesz iść do gin. ;)

Czarnulko- śliczna ta Twoja pociecha!!! I ekstra sukienkę wypatrzyłaś na allegro.

Karolinko- Martyna jest bardzo podobna do swojej starszej siostry (gdy była w jej wieku, oczywiscie ;D).
Nawet bardzo, bardzo... A, że obie są podobne do tatusia, to wszyscy sie mnie pytaja gdzie mam "swoje" dzieci ;)
Jednak to się może jeszcze zmienić :D

A do kogo podobne są Wasze pociechy?
I jak tam po wizycie w zoo. Mam nadzieję, że sie udała.

czarnulka buciki pasują super do sukienki
kciuki.gif
na zdjęciach wygląda supcio a najlepiej wychodzi na takich gdzie jest zadziorna
hihi.gif
:) . Co do spotkania to jak zwykle poproszę 2 godzinne wyprzedzenie ;D pliiiiis :)

mokkate
hihi.gif
, u mnie to wszyscy mówią że Lenka to wykapana tata :) musicie sobie strzelić jeszcze jedną dzidzię żeby była podobna do Ciebie ;D

beatko mi też Ciebie tu brakowało
hug.jpg
,i życzę dużo zdrówka dla mateuszka!! i te wyniki na pewno są ok!
thumbsup.jpg

ja też czekam na relację z zoo,pogoda faktycznie się udała :)

Witam,

Z zoo, w koncu nic nie wyszlo. Sonia zasnela tuz przed wysiadaniem, wiec stwierdzilam, ze najpierw odwiedze babcie, ktora mieszka na tysiacleciu. Sonia jakos miala dzien na spanie - obudzila sie dopiero o 15, dawno mi tyle nie spala - 3 godziny. Glodna jak wilk zjadla ladnie zupke i ostatecznie zamiast w zoo wyladowalysmy w cerfurze, gdzie moja mama kupila sobie rolki... Bede ja teraz czesto odwiedzac i wyciagac na spacery ;D

Czarnulka - sukienka super, buciki tez, ale nie jestem pena czy kolorystycznie wszystko zgrzewa, ale na zdjeciach te kolory tez inaczej czasem wychodza, a moj laptop dodatkowo je znieksztalca :p Sesja tez fajna - fajne minki Wiki robi.

Lilith, jak Czarnulka pisze, wizyta poloznej nie jest obowiazkowa, wcale nie musisz chciec by przychodzila, mysle, ze w tym momencie albo nie zanosisz papierow do przychodzni, a jak zanosisz, to zaznaczasz, ze nie chcesz poloznej i po wszystkim.

Pozdrawiam,

reklama
Czarnulka - Wikusia prześliczna!

Dziś odniosłam pewien mały sukces, mała przyssała się wkońcu do cyca i naprawdę całkiem nieźle possała. Ale oczywiście usypiała co jakiś czas, ja ją delikatnie budziłam. Powiedzcie mi jak długo powinno trwać takie karmienie? Spała i dałam ją do łóżeczka ale za chwilę się obudziła i płakała. Po kąpieli znowu dałam jej mleczko odciągnięte, jakoś tak się nauczyłam i wiem wtedy ile wypiła i że na pewno się najadła.

Mam pytanko do Karolinny lub Mokate - powiedzcie mi gdzie dokładnie jest ta przychodnia na Brynowie (adres) i jak ma na imię ta pani doktor Michalska do której chodzicie bo wiem że są dwie o tym nazwisku, która z nich jest lepsza? Chyba już powinnam zapisać małą do jakiegoś pediatry, jutro ide do neonatologa (mam wpisaną wizytę do książeczki zdrowia). Przy wypisie ze szpitala podałam poradnie na Raciborskiej ale przecież mogę chodzić gdzie chce a chciałabym tam gdzie WY  :p

Do góry