reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Lilith, mnie też uprzedzała położna telefonicznie. Raz przyszła pół godziny wcześniej i zastała mnie w piżamie.
Do niektórych moich koleżanek przychodził też pediatra z wizytą do dzidziusia, ale mnie ten zaszczyt nigdy nie spotkał
Kaśka, ja też szukam samochodu na Allegro, ale na szczęscie mąż mi wtóruje. Ciekawe co z tego będzie....

reklama
Lilith mi położna przyszła z zaskoczenia a to z tego względu że była z innego rejonu niż rodziłam i po dorodze dokumenty im się trochę pomieszały.... ale była to bardzo miła Pani z której rad kożystam czasami aż do dziś mimo że Olo ma już prawie pięć miesięcy......

OlaK kaśka76 mój mąż też szukała na Allegro samochodu i w końcu kupił.... a fajne autka też są na ][/mototrader.onet.pl[url]

kaśka76 a co to za zakazy dostępu do kompa... my z mężem na szczęście każdy mamy swój komputerek i żadne zakazy tu nie obowiązują.... ;D ;D

OlaK smoczek z...... ja teżtakiego do Alexa bym chciała.... ;D

sandros miłych snów dla Ciebie a długiego spania dla księżniczki

czarnulka22 ty uważaj na siebie i swoje brzucho.... pozycja horyzontalna, poduszka pod pleca, muzyczka relaksacyjna i ewentualnie jakaś książeczka (jak lubisz czytać oczywiście)

mokkate zdiątka prześliczne... kiedy OLO taki był.... ale księżniczki kochane

hej:) Śliczne są Wasze maluszki, ja też pochwalę się osiągnięciami mojego Bartulka :) Mój synek, który wczoraj skończył 3 miesiące śmieje się w głos, gada jak najęty, złości się na misie z karuzelki nad łóżeczkiem jak się przestają kręcić, z apetytem zjada swoje piąstki a smoczek jest najlepszy jak się trzyma za silikonowy smoczek a plastikiem masuje się dziąsęłka słodki jest i bardzo kochany, i bardzo, bardzo dzielny...
Niestety nie mamy dobrych wieści z dzisiejszej kontroli, następna w piątek za tydzień i prawdopodobnie czeka nas kolejna operacja już poważniejsza, bo lekarze przypuszczają, że zrobiła się przetoka do jelit chcemy to jeszcze skonsultować z innymi lekarzami z innego szpitala i w związku z tym mam pytanie: czy ktoś zna może naprawdę dobrego specjalistę chirurga dziecięcego ze Śląska a jeśli tak to prosilibyśmy o jego namiary, to dla nas bardzo ważne i pilne, będziemy wdzięczni. nie mam już siły na to wszystko, sensu cierpienia dziecka zrozumieć nie potrafię... Przepraszam, że znowu posmuciłam, chyba na trochę znikniemy z tego forum, ściskam mocno wszystkie mamy i dzieciaczki, papa

Kaśka- jeśli możesz, to nie znikaj.
Jak się człowiek wygada, to mu troszkę lepiej.
Trzymam kciuki, zeby wszystko skończyło się pomyślnie.
Niestety nie znam zadnego lekarza :(

Na dobranoc przesyłam jeszcze jedno zdjęcie (dzisiejsze) dziękujac za miłe słowa :)

usmiech7ci.jpg

Witam Kochane Koleżanki! :)

Mokkate śliczne masz córeczki :)

Kaśka 178 - biedny ten Twoj synuś, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze i mały szybko wyzdrowiał.

Karolinna - ten Twój wózek suuuuper, podasz ten link gdzie go kupiłaś?

Czarnulko trzymaj się dzielnie, dużo odpoczywaj i dbaj o siebie. Oby te bóle już nie wróciły.

Lilith - wizyta położnej to świetna sprawa, mnie bardzo pomogła, miałam sporo pytań i wątpliwości które rozwiała. Oceniła stan małej - stwierdziła ze jest zdrowiutka :) Zbadała mi też brzuch i obejrzała blizne po cięciu. Myśle ze ich zadaniem jest też sprawdzenie w jakich warunkach będzie żył nowy człowieczek, czy nie jest to np. jakaś melina pijacka itp. Jeśli chodzi o zapowiadanie wizyty to dokładnie nei wiem jak to wygląda bo ja zaraz po wyjściu ze szpitala dzwoniłam do przychodni porozmawiać z nią żeby podać jej inny adres bo tam figuruje mój adres zameldowania a nie zamieszkania i niepotrzebnie poszłaby gdzie indziej. Akurat był Wielki Czwartek i miała od piątku urlop, mimo to przyszła w piątek a teraz we środe. Myśle że warto przyjąć jej wizytę.

hej hej :)

miłego pobytu w zoo ! niech któraś weźmie aparat ! czekam na zdjęcia!
whistling.jpg

my dziś musimy się przejść do centrum odebrać mój nowy dowód osobisty z nowym nazwiskiem ;D (dopiero teraz go zrobiłam ::) ;) )

mokkate ale ładniutkie te twoje córcie
icon_cool.gif
,a mała podobna do swojej starszej siostry gdy Daria była taka mała ? bo jestem ciekawa :)

kasia178 gratuluję umiejętności Bartoszka :D i życzę duuużo zdrówka :( wszyscy tak bardzo się nacierpicie :(

lilith u mnie to było tak że po 2 tyg sama zadzwoniłam do położnej żeby przyszła na co ona była zdziwiona że w ogóle chce :p ale wolałam się przekonać że wszystko ok ;) tym bardziej że to pierwsze dzieciątko
wub.jpg

iza1 na wcześniejszej stronie dałam link do allegro :)

olak zdjęcia Lenki niedługo powklejam,ogólnie codziennie robię ich około mnóstwo ;) mąż się ze mnie nabija ;) a Kordianek ma super smoczek :D

kaska76 jak tak tu patrzę to non stop któryś z mężów zamyka kompa żonom
hyhy.jpg
,musimy się zjednoczyć i się nie dać ! ;D

diablica2 super że macie osobne komputerki ::) my się bardzo nie kłócimy o miejsce ale laptop by się przydał,bo kompa mamy w pokoju Lenki i jak kładzie się spać to koniec z siedzeniem ::) :)

sandra
mam nadzieję że Sonia dzis dłużej spała :)

czarnulka aż ym chciała zobaczyć jak Wiki pełza ;D pewnie super wygląda ;D

hej maminki !!!!!

Kasia pisz do nas jak tylko znajdziesz chwile bo my martwimy sie tu o Was !!!! i trzymajcie sie mocno !! ja niestety nie znam nikogo godnego polecenia !!!

Czarnulka powiedz męzusiowi ze my tu tęsknimy za Tobą i zeby sie ulitował i na chwile dziennie Cie puścił !!! I odpoczywaj jak najwiecej !! To by sie dziewczyny nasze pogoniły bo Liwia tez pełaza na przemian z raczkowaniem !!!

Mokate ślicznosci !!!!!

Ola ach te wielkie oczy ......

Sandros udanego zoo szkoda ze mam daleko bo bym na pewno sie wybrala :(

Diablica a co Wy autko kupiliście nowe ?? czy o tym co macie pisałaś ???

Witajcie :)
Ja właśnie wruciłam ze szczepienia z Wikusią :) Bardzo mi gwiazdeczka płakała aż mi się chciało ryczeć,ale szybciutko ją przytuliłam i po minutce było już ok :) Teraz sobie smacznie śpi :)
Pani doktor zważyła WIki i waży 8750 :) powiedziała że jest to sam środek normy :) a ja juz myślałam że za mało waży ;) No i oczko lewe Wikusi od trzech dni łzawi i ropieje nad ranem :( Ale przepisała nam też lekarka kropelki do oczka bo miejmy nadzieje tylko zatarła brudym paluszkiem! Bo jeżeli po 5 dniach nie przejdzie to będziemy musiały iść do okulisty.Ale wole sie nie martwić na zapas,bo będe tylko smutna chodzić i zamartwwiona. :)

dozobaczenia puzniej jak mnie mężulek puści :) Bo teraz to w pracy siedzi ;)

diablica,iza i Justynka Oj odpoczywam ile tylko dam rade ;) i dziekuje Diablica za rady co do odpow\czywania ;) napewno skozystam :)

justynko kiedys na spotkaniu puscimy nasze gwizdy i będą pełzająco się gonić na wzajem ;) napewno sie uśmiejemy hihihi ;)

karolinko Zobaczysz jeszcze pełzanie ;) Moze wpadniemy na kawke na dniach do was ;)

Idę teraz uporządkować Wikusi zabaweczki i remanent w ciuszkach troche zrobić :)

reklama
Do góry