reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Karolka: dzięki. prowadzi się fajnie, ale i tak jeszcze go nie poskromiłam. a ten Twój graco to leciuteńki. ciekawa jestem jaki jest po złożeniu

reklama
Cześć dziewczyny! Dziś była pani położna, bardzo miła babka, była już drugi raz, stwierdziła że mała się zmieniła, na pewno przybrała na wadze i po mału robi się ślicznych bobaskiem, wychodzi już z okresu wczesnoniemowlęcego, w końcu w niedziele skończy 2 tygodnie :)
Możemy juz iść na pierwszy spacer na 10 minutek, bo nie mamy balkonu, gdyby był balkon to trzeba by ją tylko wystawić a tak możemy się przejść :) Strasznie się cieszę na ten spacerek :)

Kaśka76,nawiedziłam okolice Bonn(tam mam siostrę ,siostrzenicę i od kilku tygodni siostrzeniczatko o imieniu Hannah.Odwiedziliśmy też rejony przy granicy niemiecko-belgijskiej,mieszkaliśmy w domku na wsi,cisza i śnieg,góry więc zima na calego.Potem byłam u koleżanki w Castrop(koło Dortmundu).No i wypady wycieczkowe,liege i okolice( wBelgii) i ciut Holandia przygraniczna.Mieliśmy odwiedzić przyjaciól w Austrii,gdzie moje szczęście pracowało 10 lat,przesympatyczne tamtejsze małżeństwo i ich cala rodzinka ale plany sie pozmieniały i zamiast do Wiednia pojechaliśmy do przyjaciół do Warszawy :-))
Iza-przemow dziecieciu do rozsądku,jesli naprawdę chcesz przejść na karmienie piersią to trzeba już sie do tego zabierać,czas nie dziala na korzyść,poprawa jest jeszcze możliwa.jeśli będziesz chcieć to daj znać przez gg,polecam się a w razie konieczności mam koleżankę w pracy,międzynarodowego konsultanta laktacyjnego_Ona też ma olbrzymią wiedzę i może więcej możliwości z powodu innego systemu pracy(ja zaiwaniam na zmiany,własnie zamiast iść spać po nocce to włączyłam kompa...hmmm )
Kurce,lubię tu zaglądać choć nie jestem młodą mamuską i nie mamy wspólnych tematow o ząbkowaniu dzieci ;-))

Coś zauważyłam!!!!!!!!!!! Ucieszyłyście się na mój widok.........hurraaaaaaaaaa! ;-)) Może ja se dam zrobić dziecko? Tylko moje szczęście sie mnie pyta"po cholerę?" W sumie ma rację,za starzy jesteśmy,mamy w sumie 2+1 dzieci,no i co najważniejsze.........fajnie mieć czas dla siebie.Kiedy te naście lat temu miałam małe berbecie,ślubnego o dość luzackim podejściu do pomocy przy dzieciach,praca,dom,dzieciaki i ślubny zajmowali mi 48godzin na dobę.Dla samej siebie nic! Tak dobrze jak teraz to nie mialam NIGDY w zyciu,nie ma co polepszać sobie.Lepsze jest wrogiem dobrego ;-)).Cmokaski moje miłe,zmykam spać bo zaiwanialam całą noc.W Gliwicach wszystkie dzieci postanowiły sie urodzić w ciągu ostatnich dni.Przez święta i do nadal jest porodowa zadyma.Dziś na nocce 3 dzieciaczki się urodziły i następne 4 mamy czekały jak szlam do domku.A na oddziale pełniusko jak za starej Polski....hihihi.Jak zasypiam sni mi się tylko oddzial pelen mam i dzieci,karmienie,koleżanki z pracy.Nie mam nawet tam spokoju.Morfeusz sobie ze mnie jaja robi(nie wielkanocne!)
No to życzcie mi snów o wakacjach na Karaibach z moim szczęściem,moje dzieci też mogą tam być ale niech nic nie chcę i dają mi odpocząć.Niech mają swoją paczkę i świetnie sie bawią nam dając nacieszyć się słońcem i morzem.....plisssssssssssssssss.No wieeeeeeeeemmmmmm...nigdy nie będę na Karaibach ale pośnic mogę....prawda?

Chochliku fajnie że jesteś!!!
Super byłyby takie wakacje .... chmmmm pomarzyć zawsze można...
Co do karmienia to ja się już chyba poddałam, mała czasem fajnie się przyssie ale zaraz przestaje bo chyba jej tam nic nie leci, będę jeszcze próbować, póki co odciągam jej pokarm i wcina go aż jej się uszka trzęsą. A jak próbuję karmić piersią to męczymy i denerwujemy się obie, mam strasznie duże te moje cyce i naprawdę jest problem, jedynie w pozycji spod pachy jakoś wychodzi, już sama nie wiem czy mała jest leniwa czy z tymi moimi gruczołami jest coś nie tak. Dziś jak wstałam to strasznie mnie bolały, przepełnione pokarmem, w takiej sytuacji to chyba odciągając powinno sikać jak nie wiem a leci małymi strużkami.

Chochliczku: okolice Bonn i Koeln też są śłiczne.natomiast z Ruhrgebietu to mam opanowane Bochum i stadion SCHALKE  ;D  ;D  ;D śnij ile wlezie. ja tam bym wolała wygodne wyrko z podusia a nie hamaczek. ;D mam pytanie - moje mleczarnie strajkują, nie umiem zmusić ich do pracy. wymyśl proszę może jakieś sposoby. Piotrek dwa razy dziennie pożera nutramigen i z cyca też je. to chyba dobrze, że chce dalej ciągnąc cycora no nie????

reklama
hej !!

oj głowa przestała ale śpiąca jestem jak nie wiem normalnie padam, spałam teraz godz z mała ale teść ścianę stawia i nie idzie ..... ;D

Chochlik pociesze Cie ze nie musisz sobie dziecka sprawić bo i tak Cie lubimy ;D a poza tym masz doświadczenie jako mama dorosłych dzidziorów wiec czasem Cie mozna wykorzystać ;)

Iza śliczna Karolcia !! a co Ci położna powiedziała na to karmienie ! ? moze skorzystaj faktycznie z propozycji Chochliczki !!!

Karolinna Ty juz masz ten wózio ??

Do góry