reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
chętnie bym przyszła diablica ale trochę za daleko mieszkacie :D

a my po teściowej i nawet naznosiliśmy ciasta do domu ;D o tej porze już nie powinnam wcinać tego ciasta ale jeden kawałek chyba nie zaszkodzi ;D ;)

jutro lany poniedziałek :p i nie wychodzimy z małą na dwór :p :p :p

dobranoc :)

reklama
Witam,

Iza sliczna coreczka. A tam podobna do meza, wszyscy mowia, ze Sonia do mnie, a jak mi dzis pokazali zdjecia jak Rafal byl maly (tak od 6 m-cy do 5 lat), to widze, ze ja to sie moge schowac.

Pierwszy dzien swiat dobiega konca, troche przyznam, ze sie w w ciagu tego dnia rozleniwilam, ale przez ostatni tydzien tak zapierniczalam, ze mi sie nalezy ;D
U rodzinaki Rafala bylo troche sennie, ale nawet milo. Pozniej dwiedziny u mojej rodzinki - by zrobicmiejsce na ciasta u nich wchodzlilismy na 24p po schodach ;D.... Miejsce znalazalo sie, ale na wode :laugh:
A na koniec pojechalismy do lasu na dluuuuuugo spacerek z pieskami, Sonia tak szalala, ze ma dziury w rajtuzkach i poobdzierane kolana ::)

Jutro czeka nas kolejne wizyty u rodzinki, mam nadzieje, nie zaskoczy nas jakis wariat z wiadrem ::)..... Ale wiem, jak obudze Rafala ;D

Pozdrawiam,

Witajcie,

Jeszcze jedno - ogladalam taka pogoda na caly tydzien - podobno w czwartek ma byc super, ekstra - cieplo, slonecznie. Moze uda sie wyskoczyc do tego ZOO?

Pozdrawiam,

Melduję,że żyję.Pourlopowamlam conieco,teraz nadrabiam zaległości domowe i w pracy.Pojeździlismy z moim szczęściem po różnych landach ;-) ,super było ale się skończyło.Nie wiem kiedy na dobre będę mogla znowu posiedzieć przy kompie i ponadrabiac zaległości na forum.Jak ktoś będzie mial coś pilnego to wpisać plisss na gg,to szybciej zauważam.Szkółka rodzenia się też rozkręca,więc w szpitalu mam masę roboty.
Buziaki i spokojnych Swiąt,ja lany poniedziałek spędzam na dyżurze....buuuu
Aaaaaaaaaa........numer gg 4933890

Witam wszystkie mamusie!!!
Jestem taka pochłonięta opieką nad malutką że w ogóle nie mam czasu żeby się tu troszkę poudzielać :p Przed chwilą ją nakarmiłam i śpi sobie słodko tatusiem :)
Mam z nią pewien problem - nie chce jej się ssać cycusia :( jak tylko bierze go do buzi possie kilka razy i zasypia. Muszę odciągać pokarm i dawać jej kubeczkiem (żeby nie zaburzyć ssania) a niezły z niej głodomorek :)
Poza tym wszystko jest super :) mała jest przesłodka :)
Dziś pierwsza wizyta teściowej, wczoraj była moja siostra z mężem i synkiem (6 latek) i mała przespała całą ich wizytę :p

witajcie :)

sandros życzę suchego lanego poniedziałku ;D i jak oblałaś Rafała ?

chochlik ty żyjesz! ;)

iza1 Lenka też na początku przesypiała wizyty gości ::) jak ich nie było to mało spała a jak tylko przyszli od razu zasypiała ;) a jak przestaje ssać cycka to może delikatnie pogłaszcz jej policzek ? moja mała czasem teraz zaypia przy jedzonku a uważam że nie za dużo zjadła to głaszcze jej policzek :)

miłego dyngusa ;D

Witam,

Rafal obudzine delikatna mrzawka z spryskiwacza do kwiatkow ;D

Iza czytalam, ze czasem na poczatku ciezko dzieciaczka uciagnac mleczko, a czasem sa zalewane nawalem pokarmu i doradza sie odciagniecie przed karmieniem niewielkiej ilosci pokarmu...
A moze ma problemy z dobrym uchwyceniem piersi, albo jest poprostu wielkim spioszkiem ;) Takie problemy zazwyczaj dosc szybko przechodza, nie masz sie co martwic.

U nas tez zawsze zasypiala, budzila sie pod koniec wizyty zawsze marudna ::)

Koreczek co do ZOO, to jak narazie to chyba wszyscy swietuja i malo kto zaglada na forum, moze jutro wszystko sie wyjasni.

Pozdrawiam,

Iza jak ja odciągałam to miałam taki smoczek anatomiczny (podobny do piersi) i Aleks nawet nie zauważał róznicy

Koreczek- nam się autok "rozkraczyło" więc nie mam szans dojechać.... ale będziemy duchem ;D

Chochlik ... a kogoś mi brakowało.... HEJ

reklama
Diablica - miałaś może smoczek z Aventu albo podobny? One właśnie mają chyba kształt prawdziwego sutka.
Sandros - u mnie jest jeden zasadniczy problem - duze piersi, naprawdę ciężko ją przystawić, ale w sumie umiem to zrobić (pozycja spod pachy), w szpitalu to mała jeszcze coś ssała a teraz to w ogóle nie chce. Chyba pasuje jej to karmienie kubeczkiem, ma mleczko bez wysiłku. Ale nie będę się poddawać i będę próbować może któregoś dnia zacznie porządnie ssać :)

Do góry