reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
a i udało sie gizda szybko uśpić ;D zębole cisną sie jak nie wiem i marudzi za chwile śmieje sie potem płacze i tak w kólko raz na ręce raz na podłogę to zaś do cioci a nie potem do wujka i tak w kólko ! Do tego jeszcze nowe miejce i juz w ogóle !!!

Ola tak o Kordianku myślałam i są śliwki z gerbera od 5 m-ca i one podobno super gonią ;) kupsztalka ja Liwii raz zamiast deserku dałam i smakowało jej a potem 3 x kupka była :)

Karolinna, Czarnulka ja tez raz te woreczki miałam ale jak sikła to mi sie podmoczył i odkelił potem skórke miała czerwoną potem zas kupke zrobiła i wszystko brudne efekt aki ze miałam 3 a na końcu złapałam do kubka !! Ja ją porozbieram i czekam albo kapke zimnej wody na brzusio i siknie chyba ze na prawde jej sie nie bedzie chcialo !! Karolina powodzenia!! !!!

reklama
Z tym siusianiem to ciążko uchwycić, ale wiem, że po kąpieli mój mały zawsze sie zesiura i często nie zdążę ubrać pieluchy. Może woda tak prowokuje.
Justyna, z tymi śliwkami to fakt, bo właśnie dziś przeczytałam, jak zrobić samemu takie śliwki. Jutro jadę do marketu i kupię deserek, ten o którym pisałaś i zaraz podam. A suszone też kupie i sama spróbuję zrobić i podam jak deserek nie ruszy. Wprawdzie wczoraj kupa była, ale wymusiłam czopkiem, bo biedny brzusio się zrobił pokaźny i było mi żal małego
Pytałyście o te krople witaminowe które podaję małemu to JUVIT MULTI, są mocno pomarańczowego koloru i mają też pomarańczowy smak. Kordian je nawet lubi.

justynka dzięki za słowa powodzenia :)

olak trzymam kciuki :) ale myślę że po suszonych śliwkach powinno ruszyć :D

sandros ja na razie robię ogólne badanie moczu małej,bo nie miała robionego od wyjścia ze szpitala a pediatra powiedziała że profilaktycznie robi się w 3 miesiącu życia ,szczególnie u dziewczynek,no i sama musiałam się upomnieć a zaczyna się 5 miesiąc juz przecież ::)

miłej soboty! :-*

Witam w primaaprilisowy poranek!!!

Iza- trzymam kciuki. Jednak zobaczysz dzidziusia szybciej niż myślałaś :D

Ostatnio Martynka ma wzdęcia i w nocy gorzej śpi.
A my wyglądamy rano jak Zombi ;D ;)
I pępek coś nie chce odpaść....
A to już dzisiaj 3 tygodnie na tym pięknym świecie. I jak tu z takim kikutem chodzić? ;) ;)

my dziś na spacerku prawie 3 godziny :) ale po 1,5 rozłożone na przed południowy i popołudniowy spacerek :) pogoda śliczna :)

mokkate mojej małej też bardzo ługo nie chciał odpaść kikutek :) ale w końcu odpadł ;)

hej hej !!!

ja sie poddaje i przechodze na sam cycek i zobaczymy czy po kilku dniach zatęskni za innym jedzeniem ! dzis zjadła po wielkich bojach kawałek królika i marchewki odrobine i popiła całymi 10ml soczku ::) no co za koza jedna !!! nie to nie !!!

a my dzis 4 godz na polku wietrzyłyśmy sie !! super oby juz tak zostało !!

własnie mój braciszek mi powiedział ze nawiedzona jestem, i zniszcze mu klawiature 8) i że zaś MATKI POLKI ŁĄCZCIE SIE !!

a i zapomniałam ze 3 zęby nowe nam sie pchają na raz jak nie wiem co, to juz razem bedzie 6 !!

Justyna..... ty masz kozę a ja upartego barana ;D ;D ;D już kupiłam łyżeczkę którą mi dziewczyny poradziły... przy jedzeniu robię z siebie idiotkę do kwadratu (dlatego łyżeczką karmię Alexa jak jestem sama w domu ;D ;D ;D) a on robiąc mi na złość śmieje się ze mnie z zaciśniętą buzią.... mogłabym przypuszczać że mu nie smakuje.... ale wziełam i rozrobiłam deserek z wodą pzegotowaną i wlałam do butli to przyssał się zą powietrze zassało....:") więc na dzień dzisiejszy mogę niestety stwierdzić że Alex chyba będzie uparty, upierdliwy i przekorny po mnie..... Panie miej mnie w swojej opiece... ;D ;D ;D

a pogoda rzeczywiście cudowna i niech taka pozostanie.... zanim wrócę do pracy to pochodzę sobie trochę z Alexem

Oj, a ja mam na odwrót. Jak mały zasmakował deserków, jabłka i soków, to teraz się bardzo dopomina. Wczoraj ryczał po pół słoika i musieliśmy dać mu resztę. A przy jedzeniu wydaje pomruki zadowolenia. Szeroko otwiera buzię jak widzi łżkę, obojętnie co na niej jest. Łapczywie patrzy na nasze "dorosłe jedzenie". Chyba będzie z niego żarłok. Nie wiem, co mogę mu podawać, a czego nie.
No i wszystko to siedzi w środku. Bo kupy nie ma. Ale dostał deser ze śliwki, więc czekamy.

reklama
Witam,

Karolina - nie wiedzialam.... Nikt mi nie mowil, a przypadkiem miala robione - wlasnie w 3 miesiacu bylysmy w szpitalu na zapalenie oskrzeli...

Dzis pieknie.... Piekinie, pieknie, bo ja caly dzien w murach uczelni  :(

Jak jechalam spowrotem, to wsiadlo mlode malzenstwo, widac, ze to tacy biedniejsi, "balujacy" rodzice z dzieciakiem w wieku Soni, jejku jaki krzykacz, jak on nimi zadzil. Pare przystankow pozniej podobna sytuacja - mlodzi podobni ludzie z dzieckim i to samo. Co z tymi ludzmi? A i stwierdzilam, ze Sonia jest jednak bardzo grzeczna i kochana.... A co tam, poslodze sobie, jest najkochanszym dzieciaczkiem  ;)

Pozdrawiam,

Do góry