reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
To jeszcze raz ja zapomnialam Wam napisac ze mi lekarz mowil ze dzidzius może nawet sie w dniu porodu obrocić wiec nie ma co sie martwic...

No i pomieszalam cos z moja stronka

www.martynka1.smyki.pl - zapraszam ...

reklama
Kasia 178: jeśli możesz to daj mi namiary na tę przychodnię w Zabrzu co robią usg 3D. ja jutro jadę do dra Kudły do K-c, ale chcę się też potem (nie zapeszając) wybrać na 3D. kasetę nagrywają w Rudzie, ale za dodatkowe 70 zł - tak mi dziś pani przez telefon mówiła.

Karolinna: trzymam jutro mocno KICUKI !!!!!!!

kaśka76 - ja wiem ze w Katowicach tez nagrywaja kasete ale nie wiem dokladnie gdzie musiałabym spytac kumpeli..
Wizyta, kaseta i zdjecia - cena lączna 120 zloty... ona tyle płacila z tego co pamietam a W Rudzie jest drozej...

Karolinna ja oczywiscie tez bede tzrymac kciuki...

www.martynka1.smyki.pl

Mnie zostalo z jakies 10 tygodni do taiego usg i wtedy was wszystko wypytam!!!!:):)

Dzis nazarlam sie niesamowicie zjadlam caly talez spagetti a potem zasnelam chyba przed 18 sama niewiem dokladnie kiedy :):) i jak sie obudzilam to oczywiscie zas mialam zapchany nos:( (wstalam przed chwilka)

co do wozka to ja juz sie z mezem zdecydowalam na implast -driver 4xl albo mikrus alu sprint :):) troche myslimy nad mutsy ae to juz za duzo kasy :) zreszta zobaczymy!!

a i piszcie co u ginow sie dowiedzialyscie :):) trzymam kciuki!!
caluski i dobrej nocki wam zycze :):)

miza tam pisze właśnie że spacerówka jest w zestawie tego wózka,od początku myślałam o takim łączonym wózku i jest lekki a podejrzewam że czasem będę musiała wsiąść do autobusu i nie chcę się męczyć :) nie dziękuję za trzymanie kciuków,nie zapeszam ;D Ja myślałam że tak właśnie jak pisze mmm o tym przekręcaniu się dzidzi bo potem już zarządzają cesarkę a wiadomo że cesarka musi być odpowiednio wcześnie żeby nie zaczęły się bóle porodowe,więc ciekawe jest to co piszesz,chyba wypytam dokładnie ginę.

kasia178 no tak czasem się słyszy, że dziewczynkom wyrastaja siusiaki albo chłopcom giną właśnie :D ja się boję że moje dzidzi jest już troszkę za duże żeby super było widać.Dziś mąż obiecał pogadać z maluszkiem w brzuszku że ma być grzeczny i pokazać płeć :) musi posłuchać :laugh: a na lu kośiuszki za nagranie płyty jest dodatkowo tylko 10 zeta,niezłe porównanie ;)

lilith ja też w pierwszym trymestrze dużo spałam popołudniami :) Złapałaś gdzies katarek ??? ja juz powoli się wyleczam i mam nadzieję że już będę całkowicie zdrowiutka w najbliższym czasie :) i dobranoc życzę.

Witam,

Ja tylko troche o wozkach.
Mieszkam na trzecim pietrze i zaden wozek nie jest lekki. Myslalam, ze kupilam lekki wozek, ale jak doszla Sonia, jakies potrzebne rzeczy, ubrania i koce to okazalo sie, ze dwie osoby maja problem. Jak tylko Sonia zaczela siedziec to zmienilam na spacerowke. Patrzcie na wage to bardzo wazne. Nie kupujcie tez bez przekladanej raczki, to naprawde podstawa - jak wieje, swieci slonce - super. Fajny tez jest patent z folia nadeszcz wmontowana w bude, teraz tak nie mam i zawadza mi w koszu. Odradzam tez pompowane kola. Kolezanka miala, moze i pecha, ale przebila 3 kola lacznie 5 razy, a z jednego uciekalo powietrze, ze raz w tygodniu musiala pompowac, bo robilo sie za miekkie. Jak juz chcecie ze spacerowka, to patrzcie na szelki, myslalam, ze to tylko szczegol, a jednak bardzo wazne, teraz Sonia jest zapinana w takie smieszne dokupione.

To chyba tyle z moich rad.

Pozdrawiam,

sandros strasznie mało piszesz do nas. A widzę że zmieniłaś zdjęcie,śliczna ta Twoja mała :) myślałam że właśnie pompowane kółka są najlepsze no ale... jakby faktycznie trzeba było pompować i wymieniać... heh,za dużo wysiłku.

Z tym przekręcaniem to nie ma jak na razie czym sie martwić, bo dzidziuś może nawet przed samym porodem zrobić przekręt :) . Jak leżałam w szpitalu przyjęli na oddział panią z położeniem miednicowym (a właściwie jej dziecko było w takim położeniu) :) , a mały w ciągu nocy zrobił myk, cesarkę co prawda miała ale z zupełnie innego powodu :)

Lilith śpij dużo jak masz taką potzrebę; ja byłam w tym okresie strasznie senna! nie wiem czy robiłaś morfologię może masz mało żelaza, bo mnie się po nim poprawiło i to bardzo

a jeśli chodzi o wózek to najtrudniejszy wybór spośród wszystkiego; na razie chcemy kupić Bebe Comfort; podwozie składane na paasolkę żeby sie mieścił w samochodzie, gondolka dopinana, spacerówkę można przypiąć w jedna i drugą stronę; fotelik mamy pożyczony trochę stary i niezbyt piękny, ale chcemy dołożyć ilepszy wózek kupić. Cena KOSZMARNA

Sandros czy to jest możliwe??, bo mam wrażenie że widziałam podobne dziecko do Twojego wczoraj w Sosnowcu :) a teraz zwracam na maluszki szczególną uwagę :)

reklama
mmm nie mozliwe, w Sosnowcu bylam ostatnio ponad rok temu, a napewno nie z Sonia. Moze ma sobowtora... zreszta w tym wieku o to nie trudno ;)

Malo pisze, bo wiekszosc z was jest ciazowa i duzo o tym piszecie, ja wlasciwie ciaze przeszlam bez wiekszych komplikacji i do dnia porodu bylam ostro na chodzie. Nie moge wiec zawiele powiedziec, poradzic nic, a wiedze, ze Wy sobie swietnie radzicie.

Wracajac do wozka to jeszcze dwie sprawy:
Pojemny kosz, ten pod wozkiem. Nawet nie mysle o zakupach, a jak wychodze do kogos, to termos z piciem, jakies pieluszki, ewentualne ciuchy - roznie bywa, grzechotki... Teraz tego jeszcze wiecej, bo sloiczki z zupaka, deserek, zabawki... Zawsze mam napakowany kosz.
A co wazne - gondola. Swietna sprawa, ale musi byc z twardym, sztywnym podlozem, przykrycie odpinane calkowicie, a co najwazniejsze to ta budka nad glowka - sztywna; ja mialam miekka i musialam kombinowac by nie spadala Soni na glowke. Tak po zatym do przenoszenia byla super i zima sietnie sie sprawdza.

Sonia juz chodzi na calego, coraz szybciej i coraz sprawniej pokonuje przeszkody. O dziwo mam z nia mniej klopotow. Jak tylko raczkowala to bardziej broila i marudzila ;)

Do góry