reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
justyś jeszcze nie wiem, bo karolinnę chcę ze sobą zabrać, ale nie ukrywam, że chciałabym spacerówkę do bagażnika wrzucić bo Grześ waży już prawie 9 kg. Jak myślisz czy Liwia wytrzyma tyle czasu w kinie?? Bo ja mam pewne obawy, ale chcę się przekonać :) Po dzisiejszym dniu wiem na pewno, że on lubi być w ruchu :)

reklama
Hejka!
Dziś znowu jestem pierwsza ;D a jak zwykle powód jest jeden- nie mogę już spać. Równo o 7 się obudziłam :-[ Niby spać się chce, ale wszystko boli, zwłaszcza nogi. Mam już dość tego brzucha, naprawdę ta ciąża poważnie daje mi już w kość. Ale trudno, jak chce się mieć dzidzie to trzeba najpierw się pomęczyć.

Pozdrawiam wszystkie mamusie! Życzę miłego dnia i tygodnia :)

mokkate pisze:
Lilithku- imponujacy brzucholek!!!!
Może jednak urodzisz przed terminem, skoro Ci już trochę opadł?

Mmm- udanej imprezy i gratulacje drugiego ząbka. Idą w tempie ekspresowym ;D

Beata- cieszę się, że mogłam się na coś przydać :D

Sandros- kuruj się szybciutko. Ja to okropnie nie znoszę kataru. :(
Zawsze mam nos czerwony i łuszczący się (jak stary pijak ;D)

Koreczek- oj, przepraszam. To wina sklerozy.
Szybko nadrabiam zaległości. Trochę złe ustawinie, ale mała jest właśnie na balkonie ;D
To juz jej trzecie werandowanie. Jutro ...ruszamy w świat (czyli po siostrę do szkoły ;D)

wzek5wd.jpg

wz3rp.jpg

Pozdrawiam wszystkich!!!

dziekuje za pamiec i wózyczek sliczny mam taki sam kolor swojego a jak tam pierwszy spacerek

iza1 wiem cos o tym ze pod koniec jest ciezko choc nie donosuilam do konca al suchniecie całego ciała nie pozwalało nie martw sie to tuz tuza potem bedziesz tesknic za brzucholem

hej girls :D

ja teraz raczej nie będę już pierwsza na bb bo po zmianie czasu mała zamiast o 6 wstaje o 7 ;D tfutfu,nie zapeszać :) a dziś to nawet o 8 musiałam ją wyciągać ;)

och to widzę że ja nie wezmę wózka ;D trudno ;) no ale wiadomo że na salę z wózkiem sie nie wejdzie,więc ja biorę(wiadomo )fotelik samochodowy i nosidełko :) jak małej siedzieć się znudzi to ją ponoszę :) weźmie któraś aparat?

iza1 mnie też pod koniec bolały nogi (nawet do teraz bolą :p ) a jak mi napuchły :p fuj,nie mogłam na nie patrzeć,ale po porodzie zeszła mi cała woda i znów było ok :) ja od 6 miesiąca codziennie trzymałam nogi w górze opatre o ścianę conajmniej na 15 min i to naprawdę pomaga :)

mmm
ja chodzę nie do Bożeny ale do Iwony,może to siostry ??? bo taka zbieżnosć nazwisk coś pewnie znaczy :)

diablica wytrwałości w nauce jedzonka :)

frezja i jak tam Twoja dzidzia ?zaprzyjaźniła sie z tą szmacianą lalką ? :) bo ja za niedługo planuję zakup :)

aga gratuluję pierwszych kroczków Olivierka :) wklej jakieś zdjęcie na dowód tej nowej umiejętności :laugh: :)

ale dziś cieplutko!już o 8 rano było 8oC :o

Witam,

Z tymi chusteczkami to roznie. Ja wprawdzie to prawie od poczatki przemywalm Soni pupcie, ale jak w 3 miesiacu wyladowalysmy w szpitalu z jej zapaleniem oskrzeli, to o myci pod lodowata woda nie bylo mowy. Biegunke po antybiotyku miala okropna, a na pupci ani sladu - stosowalam chusteczki z Nivea nasaczone kremem - naprawde sie sprawdzily.
Ale jak Sudokrem nie pomaga, to moze zglos sie do lekarza, zaleci jakas masc robiona...

Ja dzis rano mialam kryzys chorobowy - bylo mi niedobrze, ledwo oddychalam (mam astme), ciagle kaszlalam i do tego okropny bol glowy - naszczescie Sonia byla kochana i grzecznie zajela sie soba, a ja przespalam sie dodatkowa godzinke. Teraz juz jest OK.

Iza mnie nogi spuchly po porodzie - wszyscy sie dziwili, bo wlasnie wiekszosci puchna przed...

Dzis czeka mnie mnostwo zalatwiania urzedowego - jak ja nielubie poniedzialkow ::)
Tyle co oddalam swojego pita, do mamy przyszlo rozlicznie - znow ta robota...

Pozdrawiam,

cześć  :laugh:

karolinnko jeszcze się zastanawiam nad tym wózkiem bo i tak w samym kinie to fotelik bedzie potrzebny  :p O ile dobrze pamietam z Twoich wypowiedzi to mieszkasz gdzieś koło kopani Wujek. To jest gdzieś przy Gallusa ??? Napisz mi gdzie mam podjechać żeby Ci było wygodnie :) Muszę się do tego przygotować :)

sandros a jak sobie radzisz kiedy pyłki roślin się pojawiają ??? bardzo Ci to dokucza ??? Trzymam za Ciebie kciuki żebyś szybko załatwiła sprawy urzędowe i szybko wróciła do domu :)

Buziaki dla wszystkich dzieciaczków

Cześć lasencje  :laugh:

Iza już dużo nie zostało więc na pewno wytrzymiesz  ;)

Mokate fajnisty masz wózio.

Ja na odparzenie urzywam Alantan Plus maść i uważam że jest rewelacyjna, I tak jak Sandros nie mogę nic złego powiedzieć na chusteczki bo my używamy non stop i jest git  :)

Karola moje dziecię? Właśnie nie wiem o co chodzi bo wczoraj miała 37,5* i dziś też  :( i nie wiem czy to może być jeszcze po piątkowej rannej szczepionce czy co? Ale wydaje mi się że już nie o szczepionkę chodzi. I wydaje mi się być bardziej prawdopodobne że to zęby bo dziąsło napuchnięte, na chorą nie wygląda.
Powiem ci że mam podobny problem z ubieraniem ale dziś przy takiej temp. ubiorę jej body krótki rękaw, bluza i kurtka. A dół rajtuzki i gacie, tyle że muszę kupić cieńsze rajtki bo mamy tylko frotkowe, i dziś musimy koniecznie kupić czapkę. Widziaałam w Smyku fajniste takie kapelusiki różowe i nie wiem czemu uznałam że jeszcze czas  ::)

Aaaa co do lali -Zuzi to natunia bawić się nią nie bawi ale jak na nią patrzy to rączkami wymachyje-jakby chciała frówać ;D i piszczy jak nie wiem, druga lala leży w szafie :(
W piątak kupiłam jaj taką żyrafkę z szeleszczącymi koralami i to jej przyjaciółka :laugh: bardzo jąlubi ;)

Mmm tacy są ludziea szczególnie starzy bo im się wydaje że ciągle żyją w swoich latach. Imprezę macie za sobą i to najważniejsze ;) Ja się strasznie cieszczę że tak wcześnie to załatwiliśmy, Natunia miała miesiąc :laugh:

Mmm- ja chodzę do jednej i drugiej pani dr Michalskiej ;D ;)
Tak się złozyło.

Również używam chusteczek, ale mała nie ma odparzeń (odpukać!!!)
Jak się jej pupcia troszkę zaczerwieniła, to stosowałam Sudocrem (Cudokrem- jak mówi Daria :laugh:)

No, to idę się szykować na nasz pierwszy spacer.
Może zdążę przed prognozowanym deszczem :laugh:

Pozdrowionka!!!

reklama
Diabliczko mi się też wydaje że cierpliwość Wam pomoże, my jak zaczynałyśmy z łyżeczką Nati też ne wiedziała czemu ona słóży, a teraz  ::) świetnie sobie radz, już mało traci na śliniak ale też nie zawsze. Pomalutku ale systematycznie dawaj mu z łyżeczki a się nauczy  ;)

A my mamy problem typu "jestem już duża, a butelki są dla maluchów  ;D " Tak tak nie chce pić z butelki co wcześniej robiła. Picie muszę jej podawać z ...... dorosłego kubasa  ::) i wtedy pije, z butki nie!!! Kupiliśmy nekapek ale wzięła go za gryzaczek  :laugh:  ;D nie wie co się z tym robi, a moje tłumaczenie jak ma ssać nie pomaga  ;D

Do góry