reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hejka Mamusie!
Ale te słonko dziś ślicznusie!
mmm- gratulacje dla Grzesia z okazji zębolka :)
Beatko super że tyle dzionków spędzisz ze swoim dzidziolkiem :)
Trzymam kciuki za zdrówko wszystkich dzieciaczków :)
A my dziś przynieśliśmy wózek z piwnicy i jest już prawie gotowy :) mam go po moim siostrzeńcu, w sumie chciałabym nowy ale jak jest to po co wydawać kase.
Doświadczone mamusie powiedzcie mi czy nowy kocyk dla dzidzi trzeba wyprać? CHyba tak co nie? Chociaż kocyk nie ma bezpośredniego kontaktu ze skórą dzidzi to może niekoniecznie?
Mokkate jak tam położna?

reklama
Hej hej !!!

A my dzis razem z Diablicą na spacerku no i z Liwciorem i Alkiem !! Super słonko i faktycznie wysyp wózków ;D

Karola dobrze ze mała ok !!

Iza no pewnie ze jak masz wózek to głupota kupować nowy, potem ewentualnie jak cos fajną spacerówke mozna sobie kupić chyba ze to masz taki ze spacerówką tez !! A ja na początku wszystko prałam, a teraz jak dostała kocyk to juz nie prałam...i spodenek tez ostatnio jak kupiłam nie prałam, kurteczki tez nie....a na początku to wszystko prałam równo !!

W przyszłym tyg w mulitkinie leci Papież !!

Ola fajne zdj i ta powaga ;) faktycznie podobni sa z Olivierkiem (a gdzie Aga ??)

ale mam ubaw z Liwii wlazła pod krzesło i siedzi tam i co ją wyciągne to zas włazi i tak w kólko no to ją zostawiłam i siedzi tam juz chyba z 10min ::) :D

Witam,

OlaK, przedciez jeszcze czas na siadanie, nie wiem wlasciwie ile Twoj skarb ma, ale jak piszesz, ze w wieku Grzesia, to czas, Sonia zaczelam siadzac jak miala ponad 5 miesiecy...

Tak wysyp, wozkow, jakby conajmniej ludzie, matki i tatusiowie nie wychodzili zima.... Nie rozumiem ludzi.
My dzis na dzialeczke poszismy podsypac drzewka nawozem, by z sniegiem lepiej sie wchlona, licze na wysyp owocow  ;D

MMM pierwszy zabek Grzesia - ogromne gratulacje

Iza, Sonia obecnie tez jezdzi w wozku kuzyna - mojego siostrzenca.
Ja juz pisalam mam swira na punkcie czystosci rzeczy od malej - ja zawsze wysztko pierwszy raz bede uzywac to piore. Chyba ze jak ostatnio w sklepie dorwala czapke i juz nie chciala zdjac...  :p

Dzis w koncu zlozyam Pita, jejku jak sie ciesze... A za trzy miesiace ladny przyplyw gotowki  ;D

Justyna, przynajmniej masz spokuj ;)

Pozdrawiam,

PIT-y o zgrozo, zapomniałam na śmierć :p

Wracamy właśnie z Carrefoura. Mieliśmy straszny ubaw, bo to druga wizyta z małym w markecie.
Na dziale z zabawkami wzięłam do ręki grzechotkę króra strasznie hałasowała, wielka bardzo za całe 13 zł!!
I nasz Kordian zaczął sie tak strasznie w głos śmiać i nie uspokajałł się, a my z mężem staliśmy zafascynowani i płaczki w oczach ze wzruszenia. Ludzie obok przystanęli, bo to takie zabawne. Taki mały człowiek a tak się strasznie śmieje. Piewszy raz tak sie śmiał!! To było piękne.

Sandros czas na siadanie jeszcze mamy, bo Korek ma dopiero 4,5 m-ca, ale on sam ciągle próbuje. Podnosi się i zaraz przewraca, ale próbuje ciągle i ciągle.

Co do prania, to też prałam, podobnie jak Justyna, na początku wszystko, teraz już tak nie piorę, chyba że nowe rzeczy są rzeczywiście brudne. Już przestałam używać proszków dla dzieci i płatków mydlanych. Piorę w płynach do prana tkanin delikatnych, ale dla dorosłych i jest ok.

Izuniu ja wszystko piorę, czy nowe, czy od kogoś darowane. Radzę kocyk też wyprać. Niby nie ma bezpośredniego kontaktu za skórą, ale buźka zawsze jest odsłonięta, a jak dzidzius mały to jednak trzeba uważać. Chyba mam świra na punkcie czystości (witaj w klubie Sandros :) ).

My już po kąpieli i Mateuszek ślicznie śpi. Oby jak najdłużej, bo przede mna jeszcze masa sprzątania, zmywania itd.

Buzaiczki kochane i milutkiego wieczorku.

Dzięki dziewczyny. Ja też wszyściutko wyprałam, a ten kocyk dostałam dwa dni temu i się zastanawiałam, ale oczywiście jego tez wypiore, zwłaszcza że niezbyt ładnie pachnie (taką nowością). Wklejam jego fotke, jest może troszke ciemny ale przynajmniej nie będzie taki brudzący. Wklejam też mój wózek, jest stary i używany ale chyba może być, szkoda mi kasy na nowy ::) a jak będe mieć łóżeczko to też wkleje fotkę ale to już chyba z lokatorem :D

u mnie dziś było równe 37 temp. i sama minęła. już nic nie łapię. jutro dzownię do lekarki, bo dziś jej nie złapałam - zasnęłam tym razem ja , a Piotrke się przyglądał przez ok 3 godziny. ;D ;D ;D

reklama
Do góry