reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
jus mam !!!!

U małych dzieci tem ciała pomiędzy 36,5 a 37,3 jest normą. Dopiero gdy przekracza te wartości mozna mówić o stanie podgoraczkowym. Dopiero gdy termometr wskaże powyzej 38 alarm jest uzasadniony i nalezy podać lek przeciwgorączkowy i zadzwonić do lekarza !!

mi sie wydaje ze tez zalezy jak jest miezona my may taki do ucha i zauważylam ze zalezy jak wsadzisz tak miezy i ja zawsze 3 pomiary robie i wyciągam średnią !! Liwuś tez często miała powyzej 37. I tez czytałam ze pod wieczór u dzieci (u dorosłych zresztą tez) temp jest wyższa !
Lekarke tez pytałam i tez potwierdziła to ! Ale oczywiście jak macie obawy i zachowanie dzieci wzbudza u Was niepokój to lepiej zadzwonić i sie upewnić !!

Gratulacje dla Grzesia !!!!!!!!!

mmm pisze:
to są ząbki! właśnie test na stukającą łyżeczkę wyszedł pozytywnie :)
;D :laugh: ;D

No, gratulacje!! ;D

A co do temperatury, to jeśli mierzona w pupci, odejmuje sie pół stopnia.

Pozdrawiam wszystkich słonecznie, bo słonko za oknem.
Chyba już ta wiosna zostanie, co??? :D

no i dzwoniłam do doktorki :) mówiła że do 370C to normalna temp.(tak jak pisałaś justynko :) ) i calcium i cebion podawać ::) nio ale to już robię od paru dni.No i najważniejsze ze spacerki jak najbardziej mogę zaliczać :)

mmm
no no ! gratuluję :D

kaska76 a jak u Ciebie?dzwoniłaś ?

izka-mummy
izka-mummy-to-be pisze:
karolinna glowa do gory, wez kapiel z babelkami :) :) :)
tylko ja nie mam wanny tylko sam prysznic ::) ;)

jak mała sie obudzi to wskakuję w ciuszki i z małą na spacerek :D

karolinna - dobrze ze z malutka wszystko OK

co do kapieli to ja niestety tez tylko prysznic mam - czasem szkoda, bo chcialoby sie wejsc do wanny i wygrzac:)

A teraz czekam az maly sie obudzi i nakarmie Go i wio na spacerek!

mmm gratuluję zębola.
sd70029sb.jpg
Nasi synkowie są prawie w tym samym wieku, a Grześ już ma ząbki!
Ciągle walczę z próbami siadania, ale kończy się to zawsze protestem i krzykiem. Już doświadczam, że mój synek to zodiakalny skorpion. ;)
chwytamnoki108yq.jpg

Izka rzeczywiście wyglądasz młodziutko. Zazdroszczę, ja to chyba wyglądam na swoje lata, niestety :p

my z Lenką po spacerku :) minęło nas chyba z 10 wózków :o co to będzie jak będzie ciepło ??? :)
jak dziewczyny u was po spacerku ?

mokkate napisz jak po wizycie położnej :)

olak ale fajnie Twój synuś wyszedł na zdjęciu :) przypomina mi jednego takiego Olivierka z mamusiek ze śląska :) a konkretnie od agi77 :)

lecę robić obiad bo nie zdążę :p

całuski :-* :-* :-*

reklama
Dzień dobry Kobitki!

Az lepiej na serce jak troszke słonka przyświeci, no nie?? Ja dzisiaj też byłam z Mateuszkiem na mini-spacerku - zamiast samochodem zawiozłam go do teściowej wózeczkiem, no ispacerek zaliczony. Wprawdzie jedynie taki pół godzinny, ale zawsze coś. Wprawdzie ja miałam nieco dłuższy, no bo musiałam wrócic pod blok po samochód (żeby do pracy na 12), no i powiem Wam, że strasznie mnie bolały nogi, jeszcze teraz je czuję. Wyszłam z formy jak nic ;).

Mmm, gratuluję pierwszego zębolka Grzesiowego.

Dziewczyny, kupiłam wczoraj w Rossmannie chusteczki dla niemowląt z rumiankiem i aloesem. Miałyście je kiedyś?? Cena atrakcyjna, bo za 80 szt. ok. 4,50. Zobaczymy jakie będą. Dam znać.

Mam też dobrą wiadomość. U nas w szkole od pon. rekolekcje, więc wykombinowałam dwa dni wolnego. Mam nadzieję, że nic sie nie zmieni i pon. i środę będę miała wolną. Ale się cieszę. No i licze na to, że przez te kombinowanie nie podziękują mi za pracę, co ;) ??? TYLE DNI Z MATEUSZKIEM.... HURRRA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry