reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Karolka: wszystkiego naj naj najlepszego.

a my dziś byliśmy na pierwszym spacerku. Piotrek olał totalnie i spał calutki czas.

Hejka  ;)

100 tatek dla Karoliny

Izka ty to odważna jesteś  :laugh: my z Natulką to nierozłączne jesteśmy  :laugh: i też byłyśmy w realu ale tylko w aptece  ;)

Liwia była dzis na randce i to podwójnej ;) znajomi mają synków 1,5 rocznego i 5latka normalnie nie szło ich opedzić od Liwii ale Liwus twarda sztuka wytargała ich za włosy ;D

Izka Karolek juz pewnie nie pamieta !!!
Ja Liwcie jak zostawiałam to mleko odciągalam ale i tak nadaremno bo ona z butli nie chce, i generalnie tez jesteśmy nierozłączne a jak juz gdzies ide to blisko domu co czasem jest upierdliwe !! Generalnie kazdy ją moze nosic itd ale musi mnie miec w zasiegu wzroku !! Ostatnio zrobiła taki ryk tatusiowi ze szok ! tak sie zaniosła ze az sina była, biedny mężuś sie wystraszył niźle a mój gizd mały tak stęskinił sie za mamą i basta no ale co sie dziwić jak cały czas ze mną !!

Iza juz niedługo.....zobaczysz za chwile maleńką bedziesz w ramionach tulić, ale zawsze im bliżej konca tym bardziej sie ciągnie !!!

2 dni do wiosny :D

dzięki dziewczyny za życzonka

wczorajszy dzień udany :D :) prezenty też ;D :)

Lenka też dała popisy,gadała ,śmiała się i kopała nóżami jak nigdy ::) a my narzekaliśmy że jest marudna ;) i teraz się okazało że kłamaliśmy ;) wyjęła też smoczek z buźki,popatrzyła na niego i włożyła z powrotem ;D no i od 2 dni co wieczór po fikołku z brzuszka na plecki :)

justynka juz dawno miałam złożyć Ci gratulacje że Liwia tak ładnie wstała trzymając się twoich rąk! :)
justyna pisze:
generalnie tez jesteśmy nierozłączne a jak juz gdzies ide to blisko domu co czasem jest upierdliwe !!
::) też czasem mam takie uczucie :p ;) no ale karmienie piersią jest tego warte,mam nadzieję że za jakiś czas,jak będą tylko zupki i inne to sobie odbiję ;D

izka-mummy-to-be faktycznie ciężko przewidzieć kiedy dzidzia się obudzi ::) ja też parę razy wróciłam np.od lekarza(bo tylko na najpotrzebniejsze rzeczy wychodzę sama)to mała płakała i aż mi się serce krajało :p no ale na rączki i dzidzia zadowolona no i oczywiście cyc ;D

kaśka76
gratuluję pierwszego spacerku :) moja mała do tej pory "olewała" spacerki :) ale wczoraj to już ciekawie patrzyła za wózek na drzewa,myślę że jak się zazieleni to dpeiro będzie zdziwiona :D ;)

iza1
i jak tam łóżeczko? ładnie się prezentuje ? :) ja też świrowałam jak mała się nie ruszała ;) ale już niedługo będziesz miała dzidzię na rączkach,praktycznie teraz to w każdej chwili moze się coś zacząć :)

miłej niedzieli :-*

Karolinna - fajnie że miałaś udany dzień i prezenty :) no i super że Lenka nie ma już "wiosennego zmęczenia" ;)
Co do łóżeczka to jest pomalowane na razie 1 raz i schnie sobie na strychu, jutro będzie pomalowane 2 raz :) ale złożone będzie chyba dopiero jak dzidzia się urodzi. Dzis przejrzałam pościel którą dostałam w spadku po siostrzeńcu i zastanawiam się czy ją wyprać, to są poduszki, kołderki, prześcieradła i boczki do łóżeczka (są jeszcze dwie płachty na baldachim, ale tego nie bede używać). Boje się że jak włoże to do pralki to się zniszczy.

Witam
Wczoraj mieliśmy "dzień bez komputera" Ciżko było, dlatego dziś już włączony od świtu
Spóżnione życzenia dla Karolki. Duuużo słoneczka
qeoocyhb64h0tf4p.jpg

Dziewczyny, kiedy wybieracie się do kina?
izka-mummy-to-be ja z marketem miałam to samo. Na początku. Mąż dzwonił, że w domu alarm!
Teraz wiem, że mam spokojnie przynajmniej 3 h czasu, no i pogoda lepsza, Kordian duży chłop, więc jeździmy razem, w 3 sztuki.

reklama
iza1 pisze:
Dzis przejrzałam pościel którą dostałam w spadku po siostrzeńcu i zastanawiam się czy ją wyprać, to są poduszki, kołderki, prześcieradła i boczki do łóżeczka (są jeszcze dwie płachty na baldachim, ale tego nie bede używać).
to moze wypierz ją ręcznie? ja piorę pościel małej co 2 tyg,bo wiadomo ze takie rzeczy szybko się kurzą a takie małe dziecko może mieć jakieś wysypki,wolę tego nie sprawdzać ;) a i ja też nie mam baldachimu,celowo ;) z tego powodu że to to już w ogóle strasznie szybko się kurzy ,nie chcę narażać mojej dzidzi na towrzystwo roztoczy ;)

olak dzięki :-* co do kina to ja jestem uzależniona aktualnie od mmm jeśli ona jedzie ( i moja dzidzia będzie dobrze się czuła) to ja też jadę :)

dziś się ważyłam z ranka :) do wagi sprzed ciąży zostało mi 4 kg!!!! super ;D a nie mało ważyłam w ciąży :p mam nadzieję ze zrzucę ciut więcej bo wiosenka i ładne ciuszki się zbliżają ;)

faktycznie w weekend mało tu kobietek ::)

a tu Lenka zainteresowana mamy paznokciami ;)

Do góry