reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
diablica2- cześć ! jestem z wrześniówek 2006 .Ja też martwię się , że trochę przekroczę te 182 dni L-4 .Wyjaśnij mi na jakie świadczenia przeszłaś że nie zaczeli Ci liczyć macierzyńskiego przed urodzeniem ?Muszę wiedzieć o co dokładnie pytać się w kadrach
Pozdrawiam adasia

reklama
adasia- mi kadrowa sama pilnowała bym nie przekroczyła tyh 182 dni (jak to dobrze mieć dobre układy z kadrową....) jakoś nie dokońca pamiętam jak to było ale w kadrach dostałam dokumenty i wniosek potrzebny do tych świadczeń i sama musiałam to sobie zanieść do Urzędu ZUS (kadrowa powinna wiedzieć jakie to dokumenty... między innymi zaświadczenie informacyjne o moim stanowisku pracy i jego szkodliwości na przebieg ciąży... ale to już ci dają odpowiednie papiery)... potem z ZUS`u wezwali mnie na "komisję" czyli musiałam dostarczyć dokumenty o moim leczeniu od ginekologa (twój gin też pewnie będzie wiedział o co chodzi, kopie karty ciąży, kartoteki itp...)i to też musiałam zanieść (ale ja na tych świadczeniach byłam 3 miesiące) i tyle.....
pamiętaj o jednym (mi mój gin o tym powiedział) nie musisz się zgadzać na badania ginekologiczne na takich "komisjach".... zabezpiecza ci to konstytucja, dlatego w ramach informacji dostarczasz im na żądanie całą dokumentację od lekarza.....

olozb1rv.jpg

Witajcie :)
A ja wczoraj sie strasznie przeraziłam na wizycie :).bo lekarka gdy mnie zbadała powiedziała że z ciążą jest wszytko ok,ale ma podejżenie o zapalenie wyrostka przez te bóle brzucha i odrazu kazała mi jechać do szpitala na badanie. Gdy zapytałam ją jakie to będzie badanie to że muszą mi pobrać krew z jelita grubego :o takiego stracha miałam jak siedziałam na izbie przyjęć że normalnie myślałam że nie usiedze tam :) Gdy mnie poprsili to zbadał mi chirurg tylko brzusio i powiedział że to nie wyrostek :) bo przy bólu wyrostka to bym nie wytrzymała i to trwa do 3 dni :) aż mi ulżyło :) Akurat moja lekarka miała dyżur w szpitalu bo wcześniej badała i wysłała mnie do szpitala jej siostra :) i zbadała raz jeszcze mnie ginekologicznie i powiedziała że to coś musze mieć z moczem i muszę rbardzo dużo pić i siusiać :) No i mam zabronione dżwigać i nie nosić też Wikuni :( Ale cieszymy sie z mężm że jest wszystko ok i że nic nie zagraża ciąży :) bo mąż też strasznie sie przestraszył.No i mam też leżeć jak najwięcej w łóżku,ale jak sie tak nie da przy Wikusi i wogóle :-[ A wiec będe sie starac jak najwięcej w miare możliwości :)

No i moja gwiazda się rozchorowała :( ten katarek z noska to był początek tego co się zaczynało :( Ale dzisiaj aż tak bardzo zle nie spała bo dałam jej na nocx czopek viburcol :)

W miare możliwości będe pisać :D PROSZE O MNIE NIE ZAPOMNIEĆ :) ;)

diablica całusy przekazane :) powodzenia w karmieniu Ola :)

czarnulka ale się musiałaś najeść strachu! ::) i to że nie możesz nosić Wikusi! :o ale leż jak najwięcej i odwiedzaj nas w miarę możliwości :) amąż niech ci kupi laptop :D

ale śliczne słoneczko za oknem :D

Zgodnie z radą CHOCHLIKA za 15 min wyruszamy z Alexem do pediatry.... alek hyba się cieszy bo pojawiła się perspektywa lepsej wyżerki..... a on kocha jedzzenie.... ;D ;D ;D

olozb1rv.jpg

Hej dziewczynki!
Czarnulka22 to przykre że nie możesz nosić córeczki, staraj się jak najwięcej wypoczywać, choć domyślam sie ze przy małym dziecku w domciu to raczej trudne. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok!
Dzieki za rady dotyczące L4, dziś albo jutro zadzwonie sobie do kadr i pogadam z moją kadrową. Karolinnko z jakich bezpłatnych rad korzystałaś? Jak możesz to daj mi namiary chętnie też zadzwonię. Biedna Lenka mam nadzieje że już czuje się lepiej.

Witam po długiej nieobecności.

Witam nowe mamuśki te rozdwojone i te brzuchate.
Teraz mam ponad 20 stron do nadrobienia ::) matko kiedy ja to przeczytam?

Na swoje usprawiedliwienie mogę powiedzieć że: po pierwsze problem z kompem, po drugie problem z netem właśnie rezygnujemy z usług teraźniejszego dostawcy ale nie cieszcie się!!! bo od razu podpinamy nowy necik szybszy i bez problemu, za mniejsze pieniążki, po trzecie mamy kupę spraw do załatwienia, architekta, dokumenty przepisy itd. Jakiś czas temu pisałam że chcemy kupić mieszkanie ale to nie wypaliło bo nie chcieliśmy się wkopać w kredyt takm olbrzymi. Teraz rodzice przepisują nam dom który trzeba wyremontować itd ale będziemy mieli wielką powieżchnię za duuuzżo mniejsze pieniążki- no i spełni się marzenie mojego męża-zawsze chciał mieszkać na wsi, w swoim domu a nie mieszkaniu w mieście. Mi odpowiada to drugie ale wybieramy mniejsze zło.

Ale się spisałam, lecę nadrabiać.

koreczek83 pisze:
1. martusia_78       14.09.2005   córka - Sandra              Wojkowice
2. Madzia            09.11.2005  córka- Julia               Chorzów
3.                     16.15.2005 córka – Natalka            Tychy
4. Beata              03.10.2005  syn – Mateusz
5. Mmm              24.10.2005 syn – Grześ                 Sosnowiec
6. Mokkate          21.05.1996 córka - Daria, w marcu II
7. karolinna          1.12.2005   córka -Lena                  Katowice
8. izka-mummy-to-be                                               Tychy
9. Koreczek83       18.08.2005  córka – Daria               Piekary śląskie
10.sandros           14.10.2004, córka- Sonia                 Tychy
11. diablica2          22.11.2006 syn Alek                      Wodzisław
12. oliwka29          29.03.2005 córka - Oliwka              Wodzisław
13. chochlik                Maciek wrzęsień (16lat)    i    Gosia maj (14lat)

14. Kasia178          18.01.2006 r.   syn- Bartosz                Gliwicach

Dziewczyny bardzo prosze o uzupelnienie i dopisywanie sie do listy albo chociaz podawanie danych to ja bede uzupełniac :p

Koreczku czy ty myślisz że moja ciąża trwała tyle co u słonia :o FREZJA URODZIŁA CÓRKĘ NATALKĘ 16.09.2005 TYCHY

1. martusia_78 14.09.2005 córka - Sandra Wojkowice
2. Madzia 09.11.2005 córka- Julia Chorzów
3. Frezja 16.09.2005 córka – Natalka Tychy
4. Beata 03.10.2005 syn – Mateusz
5. Mmm 24.10.2005 syn – Grześ Sosnowiec
6. Mokkate 21.05.1996 córka - Daria, w marcu II
7. karolinna 1.12.2005 córka -Lena Katowice
8. izka-mummy-to-be Tychy
9. Koreczek83 18.08.2005 córka – Daria Piekary śląskie
10.sandros 14.10.2004, córka- Sonia Tychy
11. diablica2 22.11.2006 syn Alek Wodzisław
12. oliwka29 29.03.2005 córka - Oliwka Wodzisław
13. chochlik Maciek wrzęsień (16lat) i Gosia maj (14lat)
14. Kasia178 18.01.2006 r. syn- Bartosz Gliwicach

Przepraszam cie Frezja Jakiś chochlik tu wskoczył :)

reklama
diablica zdaj relacje po wizycie u pediatry :)

iza1 dzwoniłam do inspektoratu pracy w katowicach (32) 358 7093 (darmowy doradca-prawnik) ale że tam cały czas było zajęte do wzięłam nr do kielc ;D w końcu prawo takie samo w całej polsce ;) nr tel (041)34-03-239 i właśnie tam się dodzwoniłam :) pytałam o wychowawczy itp. Co do lenki,to dziekuję :-* teraz czuje się lepiej,przynajmniej nie jest taka rozpalona :)

frezja
Frezja pisze:
Koreczku czy ty myślisz że moja ciąża trwała tyle co u słonia :o FREZJA URODZIŁA CÓRKĘ NATALKĘ 16.09.2005 TYCHY
no nie mogę ;D ledwie wróciłaś a ja już się śmieję z twoich tekstów ;D . A tak poza tym to super że wróciłaś ,opowiadaj co u Nasturcji słychować :) a gdzie to się przeprowadzacie ??? mam nadzieję że coś na śląsku!

a ja z małą sprzątałyśmy pokój i mała właśnie klapła mi w kołysce ;D biedactwo się zmęczyło pomagając mamie :D

Do góry