reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Wlasnie wrocilam z Mikolowa, bylam odwiedzic porodowke bo 14go lutego otworzyli nowa. Wyglada slicznie, przy kazdym lozku wszystkie niezbedne ''maszyny'', no i wogole lozka nowe i wygladaja na wygodne:) Polozna z ktora rozmawialam byla ''do rany przyloz'' zloto kobieta - obym na nia trafila, choc ponoc wszystkie polozne w Mikolowie sa milusie. Chyba troche sie uspokoilam i w sumie jak tylko mezus wroci z Warszawki w piatek to moglabym isc rodzic - hihi. Szkoda tylko ze sale poporodowe sa w starym skrzydle, byloby juz calkiem milusio jakby sale tez byly nowe - no ale nie mozna miec wszystkiego na raz:) Jak ktoras jest z okolic i jeszcze sie nie zdecydowala w ktorym szpitalu, to polecam Mikolow;) Pozdrawiam!!!

reklama
koreczek83 pisze:
Zdjęcia z imprezki super , a imprezka zimowa to bomba śliczne zdjęcia na świerzym powietrzu

poniżej załaczam liste  poprosze o uzupelnianie danych i ewentualne dopisywanie sie

1. martusia_78                       Wojkowice
2. Madzia   09.11.2005  córka- Julia       Chorzów
3. 16.15.2005 córka – Natalka  Tychy
4. Beata       03.10.2005  syn – Mateusz
5. Mmm       24.10.2005 syn – Grześ    Sosnowiec
6. Mokkate   córka 10 lat   , w marcu II
7. karolinna   1.12.2005   córka -Lena   Katowice
8. izka-mummy-to-be                         Tychy
9. Koreczek83   18.08.2005  córka – Daria  Piekary śląskie

Jestem z Katowic, a Daria urodziła się 21 maja 1996r.

Witam,

Koreczek - Sonia - 14.10.2004 jestesmy z Tychow

Izka-mummy-to-be a dlaczego nie chcesz rodzic w tychach, mamy nowa sale porodowa i poporodowa tez, remontowali jak ja rodzilam :/ wiec pewnie teraz jest super, no, ale moze sluzba pozostawia troche do zycznia... niektore byly mile.

Kasia178 za rok i Wy bedziecie szalec, ja w zeszlym roku tylko o tym marzylam. Jak narazie wszystkiego najlepszego dla, to pewnie nie miesiac, ale 4 tygodnie to tak prawie ;)

Mokkate, super, ze wszystko dobrze z Twoim skarbem w brzuszku. Z niecierpliwoscia poczekam jeszcze 3 tyg na wiesci o porodzie ;)

Kasia76 to nieciekawie sie czujesz. Juz niedlugo, zobaczysz tego urwisa na swiecie. Sonia tez mocno mnie kopala i do tej pory jak mi przysoli z buta, to nie wiem jak sie nazywam ;)

Pozdrawiam,

Sandros, prowadzi mnie lekarz ktory tam jest ordynatorem i mam 100% zaufanie do niego - zawsze jest/bedzie pod telefonem. Poza tym wlasnie ta sluzba w Tychach - mimo iz bylo to pare lat temu (jak moja siostra tam rodzila) i duuuzo sie zmienilo ale jakos utkwilo mi w pamieci kilka niezbyt milych sytuacji i strasznie sie zrazilam.

Witajcie! Zdjęcia super. żaluję, że mnie nie było.
Jestem padnięta i ledwo patrzę na oczy. W pracy komputer i on mnie tak wykańcza :9. Tęsknota za Małym zżera mnie potwornie. Mateusz chyba zadowolony z opieki babci i ja chyba tez. Odpukac :0. A tak sie martwiła.

Tesknie za Wami. Jakies mam doły ostatnio strrrrrrrraaaaaaaaasssssznnnnnnnneeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trzymajcie sie cipło.

Dzień Dobry wszystkim Mamusiom i Kangurkom :) !!
Dzisiaj coś sennie na forum ::) ,no to zaczynamy:

Beatko wszystko się ułoży tylko potrzebujesz trochę czasu żeby oswoić się z nową sytuacją, później będziesz się cieszyć, że Mateuszek będzie miał świetny kontakt z dziadkami i chętnie będzie z nimi zostawał :) Grzesia też zostawiam z dziadkami, we wtorek aż na 9 godz a tu na złość mleka miałam mało i miałam problemy z odciąganiem, w nocy co chwilę wstawałam żeby chociaż trochę odciągnąć, niestety tylko niepełne 2 butelki udało się mi zostawić, ale historia dobrze się skończyła, bo będąc na zajęciach mleko "przyszło" w dużych ilościach i tatuś przyjechał po kolejny posiłek dla dziecka :) A wczoraj znowu 7 godzin mnie nie było, a jutro na 5 godzin muszę wyjść :(

mokkate, kasia76 z (nie)cierpliwością czekam na Wasze dzieciaczki :) Trzymajcie się zdrowo
kasia76 jeszcze masz te drżenia rąk ???

chochliku chciałam się upewnić czy ja jestem przewrażliwiona na kobiety w ciąży i jeżdżące wózki, w pewnym momenicie to z daleka rozpoznawałam niektórych producentów wózków ;) Widocznie tak jest, pytałam się nawet mojej lekarki o to samo odpowiedziała tak jak Ty, ale jakoś nie chciało mi się wierzyć :)
Nie ważne ile latek wykazuje nam dowód osobisty, ważne na ile się czujemy :) ;) Ja sie czułam młodo a na patologii okazało się że jestem najstarszą w sali wtedy jeszcze przyszłą mamuśką :) ogromne było moje zdziwienie :o

koreczku fajnie że zajęłaś sie ewidencją naszych dzieciaczków :) październikowe dzieci dominują :)

sandros jak już wiele razy pisałam czekam na Twoje doniesienia z postępów Sonii :) :)

a gdzie karolinna ???

buziaki dla wszystkich dzieciaczków

Witam,

MMM przepraszam, juz nadrabiam.
Wiec gadac tak by jak ktos zrozumial nie chce, za to swietnie gestykuluje, w tym to chyba przebija wszystkich rowiesnikow.
Zaczela chodzic w wieku 10,5 miesiaca, teraz juz zaczyna biegac.
Wspinania sie nigdy dosc chyba, bo pewnie nawet jak spi, to o tym sni ;) Wspina sie wszedzie, gdzie tylko mozna, na tapczany, na krzesla, na polki...
Swietnie ostatnio opanowala ukladanie takiej wierzy, co krazki naklada sie na patyk, teraz dominuje u niej ta zabawa, choc ostatnio probuje sil z wkladaniem klockow w odpowiednie otwory (kwadrat do dziurki kwadratowej , trojkat, do trojkatnej...). Nawet ostatnio ksiazeczkami sie zainteresowala.
Uwielbia place zabaw, tu jak tylko umiala raczkowac, to wspinala sie na zjezdalnie i tak zostalo ;)
Juz rozumie wiekszosc rzeczy ktore sie do niej mowi, kontakt jest juz super. Jak mowie idziemy na spacer, to otwiera szafe i ciagnie za kurtke, potem biega po buty. Jak ja sie rano ubieram, to wszystko m podaje, spodnie, bluze, nawet okulary.
Spi dwa razy w ciagu dnia, zjada mnostwo, ale ciagle jeszcze nie sama, chodzi o poslugiwanie sie lyzka, bo tak to wszystko sama wcina.

O postepac bede informormowac.

Pozdrawiam,

Huuuuurrraaaa!!!! Nauczyłam się wklejać zdjęcia!
To moje dwa szczęścia w czasie ferii.
10031272rt.jpg

Tylko jeszcze nie wiem, jak się zmniejsza :(

Witam Panie i dzieciaczki... wielkie buźki...
Nazywam się Kasia... Swojego synka urodziłam 22 listopada 2006... nazywa się Alek i właśnie śpi....

olozb3hv.jpg

reklama
Do góry