reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej
moja sześciolatka pójdzie do szkoły i już nie może się doczekać:rofl2:

iza, owocnego szukania pracy

bodzianka, mam wrażenie, że nasi m. myślą podobnie...ja z jednej strony to olewam, z drugiej się wściekam, a jak przyjdzie czas i ochota to go zostawiam samego:-)

mama boo pochwal się Maleństwem....mój już taki duży
i na kubusiową i jej Julkę (?) nie doczekamy się - chyba, że nie mam racji:-);-)

u nas wszystko oki, ja zabiegana, dzieci szczęśliwe (nie chorują - coś nowego, może to efekt wycięcia migdała? albo już swoje odchorowała? ) - całe popołudnia na dworze więc żyć i nie umierać

miłej niedzieli Wam życzę:-)

reklama
Mój pójdzie do szkoły w wieku 7 lat jak tylko będe miała wybór. Dla mnie polskie szkoly nie sa gotowe na takie maluchy,szczególnie szkoly w mojej okolicy. Lolo i szkoła w wieku 6 lat to katastrofa ;-) Nawet do zerówki raczej przedszkolnej pójdzie choc to pewne nie jest ;-) Bo ja chodziłam do szkolnej wiec zalezy to od niego...Jak sie utemperuje przez ten rok :-p

Hej :)

Niedawno przeprowadziłam się do Katowic do męża i szukam mam z mojej okolicy :)

Jestem mamą 7 miesięcznego Kasperka. I jakoś nie mogę się odnaleźć :( Wcześniej mieszkałam w Czechowicach koło Bielska Białej. W październiku wzięłam po 4 latach związku ślub, w marcu urodził się Kasperek. Szukam mam, ponieważ czuję się trochę samotna a na pewno każda z nas chce czasem pójść gdzieś z innymi na spacer albo do jakiejś knajpki. Mam nadzieję że się nie mylę i znajdę tu mamy z mojej okolicy które tak jak ja czasami czują się samotne i lubią spacery i pogaduszki :)

Bodzia - a teraz chodzi do zerówki przedszkolnej? u mnie koleżanka posyła swojego syna (urodzonego w połowie listopada 2006) do pierwszej klasy od IX 2012r.

No teraz chodzi do przedszkolnej. Jak sie nie zmieni i będzie musial iśc to pójdzie do szkoły do I klasy. Jezeli jednak zgodnie z obietnicami będe miała wybór to do I klasy nie pójdzie..Na ta chwile musi iśc co jest nie po mojej myśli..Ach przez te ciągłe zmiany to juz nic nie wiadomo..No bo w tym roku zerówka i jezeli zmienią to i za rok też...Oszaleć można..Hmmm jak zwykle w pl..

Hej! No i forum się trochę ożywiło, ciekawe na jak długo :-D

kiniorek91 witaj u nas! W jakiej dzielnicy Katowic mieszkasz:confused:. Ja jak przeprowadziłam się z jednej dzielnicy Katowic do innej to też byłam trochę samotna i zagubiona. Ale dzięki mojej córce poznałam inne mamuśki i tatuśków no i teraz nie narzekam na brak znajomych. A ich krąg ciągle się poszerza, zaczęło się od jednej mamuśki, która przedstawiła mnie kolejnej no i tak już poszło :-D.

Co do reformy to Karolinka raczej na pewno nie pójdzie jako 6 latka, ona się po prostu nie nadaje. Jeszcze ma fiu bździu w główce, tylko zabawa i zabawa. Nauka idzie jej ciężko niestety :nerd:. Jej żywiołem to zajęcia ruchowe, muzyczne i zabawa np. w mamę :-D. Nie wyobrażam sobie jej w tej chwili w szkole, no ale do września jeszcze sporo czasu i może się dużo zmienić.

A my nawet jak będziemy mieli wybór to chyba i tak poślemy Oskara do pierwszej klasy. Piszę "chyba" bo wszystko zależy od szkoły, do której pójdzie. Jeśli szkoła nie będzie na to przygotowana to najprawdopodobniej zapiszemy go tam do zerówki, a jeśli będzie to idzie do szkoły.
Iza no niby rejonizacja jest, ale zawsze możecie próbować do innej. My od kiedy sięgam pamięcią chcieliśmy Oskara do sportowej zapisać i szukaliśmy właśnie takiej. Teraz jak się przeprowadziliśmy okazało się, że pod nosem mamy sportową podstawówkę razem z gimnazjum.
Anian może rzeczywiście dzieciaczki się już wychorowały ? U nas też tak było.
Kasia dokładnie - każde dziecko rozwija się we własnym tempie i my możemy sobie podejmować decyzję, a okaże się, że w przedszkolu uznają, że dziecko jest niegotowe. I dupa.
Kubusiowa pochwalisz się pociechą ?

Dobra będę pierwsza :-D

Na drugim zdjęciu Tymek miał 6 dni, na trzecim chyba 10, na piątym jeden z pierwszych uśmiechów, a ostatnie jest z wczoraj :-)

Ostatnia edycja:
Boo Tymonek słodziutki! :-) To drugie zdjęcie jest the best! Wyglądasz super! :-)
Co do szkoły to my pod nosem mamy dwie bardzo fajne podstawówki, więc do którejś z nich na pewno pójdzie. Do jednej już chodzi na gimnastykę i szkoła bardzo się jej podoba (póki nie musi się uczyć) :-)
Co do chorób to dziewczyny nie chwalcie dnia przed zachodem słońca, sezon na choroby dopiero się zaczął:dry:.
Karolcia też miała wycięty 3 migdał, póki co nie choruje (nie licząc jelitówki w tym tygodniu i wymiotów przez 2 dni). Ale ona nigdy nie chorowała dużo, jedynie miała problemy z uszkami, teraz ma już dreny więc mam nadzieję że będzie ok.

Ostatnia edycja:
Iza1 no ja mieszkam na Józefowcu - Wełnowcu. Na Mikusińskiego :) A już się bałam ze nikt się do mnie nie odezwie :)

Co do reformy szkolnictwa dla dzieciaków, ja jestem przeciw, bo sama wiem jaka byłam jak szłam do pierwszej klasy. Pamiętam że w tedy wolałam się bawić a nie siedzieć w ławce i słuchać Pani której na oczy nigdy nie widziałam. W tedy byłam przestraszona a co dopiero dziecko które ma 5 czy 6 lat...

Boo Twój syn jest prześliczny! Kiedy Kasper miał miesiąc... 20111013(002).jpg11.jpgP1250094.jpgP1260628.jpg

A to mój Kasperek :)

reklama
Boo ja juz Ci pisałam, że jak na niego patrze to mi sie 3 marzy :-p
I tam mi sie marzy ale do tego musze M zmienić :-p
A na poważnie to mi się sypie...Wszystko....
Iza Karolinka jak Karolek :-)
Kiniorek witaj.

Do góry