reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Kubusiowa - jestem jestem :)))) Jednak nie zastałam cię już na gg :(

MamaBoo - kochana na twoim miejscu chodziłabym prywatnie. W Świętochłowicach przyjmuje super gin Pabian Ja do niego chodziłam. Jest to świetny ginekolog ale kolejki są straszne lepiej zapisywać się na 15 bo potem jest taki poślizg i się czeka, bo ten lekarz każdej pacjetce poświęca tyle czasu ile ona potrzebuje. Wizyta kosztuje 100 zł ale w tym jest badanie ginekologiczne usg i na każdej wizycie nagranie na płytce gratis. A chodziłabym w twoim przypadku prywatnie bo ci lekarze lepiej o ciebie dbają i pilnują tego (chodzi mi o tą pępowinę) lepiej uwazać. Nie zrozum mnie źle ale musisz mieć dobrego lekarza....

Kaśka - widać jesteś pracowita ;) ja nie bardzo lubię robić w ogródkach :(

Iza- Kubusiowa ma rację także jeszcze przemyślcie to, ale wierzę że jeszcze wam sie zachce drugiego dzidziusia. Teraz jak patrze na Kubusiową jak jej brzuszek rośnie super wygląda :) ale ja już w ciąży nie chcę być i nie tęsknie bo trochę źle ją znosiłam z Julcią. Teraz z Adamem tak patrzymy na nasze dzieci i mówimy co byśmy bez nich zrobili oni dodaja nam barw w naszym życiu. Kamilek bardzo kocha Julcie mówi nam fajna jest ta nasza Julcia :))) Najbardziej nie moze sie doczekac kiedy ona już będzie mogła się z nim bawić

Jestem za spotkaniem :)))

reklama
Basiu ja byłam u Pabian i rzeczywiście byłam zadowolona, "przerzuciłam" się jednak na tamtą poradnię, bo prowadziłam tam ciąże z Oskarem i byłam bardzo zadowolona, neistety lekarka się zmieniła. Tez na każdej wizycie miałam USG robione. Moze to zabrzmi bardzo skąpo, ale mnie jest szkoda wydac taką kupę kasy na prowadzenie ciąży. Uważam, ze nie po to płacę skłądki (wcale nie małe) żebym dodatkowo wydała prawie 2000 zł na lekarza... Ja za tą sumę mam wózek + łóżeczko z wyposażeniem... Nie sądzę, że trzeba płacić żeby znaleźć fachową opiekę lekarską tylko trzeba dobrze znaleźć. Te dziewczynu, które prowadzą/prowadziły ciążę w tej poradni sobie chwalą. Mam nadzieję, że ja też będę zadowolona.
A powiem Ci, ze keidyś w ogóle do tego inaczej podchdoziłam, przy Oskarze miałam chyba tylko 4 USG podczasd całej ciązy i to tylko na zasadzie: jak położone jest dziecko, w jakim jest "wieku" i jakie jest łożysko. Chyba wolałabym nie wiedziec o tej pępowinie. I tak z tym nic nie zrobię a tylko nerwy zżeram...

baska - jakos sie dzisiaj mijamy :(

a ja okienka na dole juz pomyłam od razu lepiej jakos jasniej:-D dzisiaj pojade po jakies kwiatki i sobie zasadze do donic do okna w kuchni bedzie milusio

witam z poranna kawusią :-)

kaska - ty nasz duszkowy rolniku:-D /post równo 00:00/ nadaj jakąś fotke z działeczki widze że pochłoneła Cie ale to fajnie jest bynajmniej gdzie wyskoczyc

Kubusiowa - na zdjęcia to się jeszcze długo nie będzie nadawało. roboty w cholerę - zobaczymy jak finansowo i czasowo wyrobimy się z malowaniem, robieniem tarasiku i zadaszenia. ziemia nowa niezbędna, bo tam tylko glina.

ja dziś miałąm telefon od koleżanki i jestem mocno przybita. mimo że temat znam od lat 16, to cholera jednak jest szok, żal, niedowierzanie, bo w sumie badania wyszły ok.

Hej Dziewczyny

jakoś tak mnie natchnęło żeby coś napisać ;-) (hej hej Kubusiowa ;-) )

U nas ok, czas leci do przodu jak oszalały i czasem jestem przerażona jak szybko przybywa mi lat :-D Obie dziewczynki mam w przedszkolu, Daria chodzi od marca i powoli się aklimatyzuje , trochę mi ciężko z tego powodu bo jeszcze jest taka malutka, no ale rozglądam się za pracą więc tak wyszło tym bardziej że pojawiło się wolne miejsce w przedszkolu i szkoda było nie skorzystać. Lenka W porządku, dostałyśmy skierowanie do alergologa ale żeby tam się zapisać to trzeba wcześniej porobić trochę badań i zaczynamy od poniedziałku:rolleyes: . Gdy mi się poprzypomina więcej to będę pisać na bieżąco :tak:

Tak dużo się u was zmieniło ze nawet nie wiem czy napiszę wszystko co chciałabym...

Kubusiowa gratuluję brzuszka raz jeszcze, niech się zdrowo chowa i grzecznie się zachowuje :-).

baska gratuluję córci, na zdjęciach wygląda słodziutko i jak fajnie że braciszek ją tak kocha :tak:.

iza
jak tam praca? i jak mieszkanie na nowym osiedlu? sąsiedzi ok? Karolcia na zdjęciach super wygląda, w ogóle zmieniła się, wydoroślała.

kaska szykuj tę działkę, szykuj bo mam nadzieję na grilla bb-owego tym razem u was :rofl2: bez nacisku oczywiście z mojej strony ;-).

mamaboo gratuluję ciąży! jak Oskar?przygotowuje się do bycia bratem? jak praca? i jak tam po szkole, mi udało się zdobyć dyplom choć miałam mieszane odczucia, ale w końcu z 18 stron praktycznego mogli wybierać :-D pamiętam że ręka mi mało co nie odpadła ;-).

to tak w skrócie, może jak się znów wdrożę to będę pisała więcej , wszystkich oczywiście pozdrawiam.

miłego dnia

Karolinna no nareszcie napisałaś ! :-) Pisz częściej.
Daria nie taka malutka, za chwilę skończy 3 latka czyli w sam raz :-) Fajnie, że do jednego chodzą, na pewno im raźniej.
Dziękuję za gratulacje. Do Oskara chyba to jeszcze nie dosżło, czasem przychodzi i przytula się do brzucha, albo woła : "Obudź się mały!". Jeszcze sporo czasu.
Gratuluję dyplomu, też dostałam ;-)
No 18 stron - ho ho ho :-) Ja miałam chyba 11 czy 12 - wiem, że kartkę 1 dobrałam.
A na ile procent zdałas ? U nas połowa grupy nie zdała i wszyscy w szkole są w szoku...

koleżanka urodziła chore dziecko, a wg wyników z prenatalnych tego schorzenia po prostu miało nie być.... ze statystyk wynika, że prenatalne wykrywają schorzenie u 9dzieci na 10 urodzonych.... mały chyba jest tym jednym niewykrywanym....

Karola - no, my to się umawiamy już od zeszłego roku:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:. ale wiesz u mnie luksusu w postaci prądu czy klopka to jeszcze nie ma:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
hej wieczorem

mamaboo
teoria około 85% a praktyka około 80%, już mam schowany w szufladzie i raczej tam nie zaglądam;-) u nas 3/4 osób zdało ale mieliśmy malutką grupkę. A znacie juz płeć?

kaska
byle na działce były krzaczki:-p A propo Piotrusia to szczery podziw dla niego, tak się pasjonuje pociągami, nie znam dziecka które byłoby tak zafascynowane jedną rzeczą.

dobrego wieczoru.

Do góry