Mama Boo
Mama Zinella i Whitmona
Pępowina powinna mieć trzy naczynia. U nas prawdopodobnie są tylko dwa (dobrze, że nie jedno), więc dziecko może nie dostawać wystarczającej ilości tlenu lub składników odżywczych. Wszystko zależy od przepływów. Może to prowadzić to wad serca, nerek, wad rozwojowych lub zaprzestania rośnięcia dziecka. Podobno dużo dzieci rodzi się zdrowych, a jeszcze więcej matek nie wie, że dzieci były połączone właśnie taką pępowiną. Pocieszam się myślą, że może i przy Oskarze sama o tym nie wiedziałam, bo nie miałam tak dokładnego USG no i tym, że serduszko jest zdrowe i Maluch rośnie jak trzeba. Mam jedynie nadzieję, że nowa lekarka wyśle nas na jakieś dodatkowe badania, bo ta zaproponowała mi prywatnie... Jakież to dobroduszne...
Kubusiowa nie przesadzaj, ja wiem, że wiosna i więcej energii, i że Święta więc trzeba wysprzątać, ale daj mężowi też jakieś obowiązki ;-) Teraz odpoczywaj.
Kubusiowa nie przesadzaj, ja wiem, że wiosna i więcej energii, i że Święta więc trzeba wysprzątać, ale daj mężowi też jakieś obowiązki ;-) Teraz odpoczywaj.