reklama
ollka22
MAMUSIA OLIWKI
witam i ja przyalczam sie do gratulacji)
sylcia007
Nadinka i Nataniel ;*
Gratulacje !!!!
A co do chorobska to Nadia bardzo łagodnie przeszła chorobę Lekarz jedynie się martwił ze nie bedzie pukają antybiotyków i bedzie trzeba leżeć w szpitalu i dozylnie podawać antyb No ale na szczęście nadina lyka wszystko każdy lek wiec już po pierwszej dawce było superr za tydzień idziemy jeszcze tylko na badanie moczu i krwii i zobaczymy czy nie ma powikłań ...
A co do halloween to ja lubie to święto jest wesoło wszyscy przebrani dzieciaki latają i się śmieje dokola a ogolnie na groby się tu nie chodzi Irlandczycy maja inna mentalność i tradycje ... A w polsce w większości z tego święta zmarłych zrobił się wyścig kto lepiej wystroji grób gdzie wiecej kwiatów i kto jak chodzi ubrany O zmarłych i o ich grobach trzeba pamiętać zawsze a nie tylko jeden dzien w roku
A co do chorobska to Nadia bardzo łagodnie przeszła chorobę Lekarz jedynie się martwił ze nie bedzie pukają antybiotyków i bedzie trzeba leżeć w szpitalu i dozylnie podawać antyb No ale na szczęście nadina lyka wszystko każdy lek wiec już po pierwszej dawce było superr za tydzień idziemy jeszcze tylko na badanie moczu i krwii i zobaczymy czy nie ma powikłań ...
A co do halloween to ja lubie to święto jest wesoło wszyscy przebrani dzieciaki latają i się śmieje dokola a ogolnie na groby się tu nie chodzi Irlandczycy maja inna mentalność i tradycje ... A w polsce w większości z tego święta zmarłych zrobił się wyścig kto lepiej wystroji grób gdzie wiecej kwiatów i kto jak chodzi ubrany O zmarłych i o ich grobach trzeba pamiętać zawsze a nie tylko jeden dzien w roku
Ja o mojej Babci pamiętam cały czas. I dla mnie to nie jest wyścig. Ale dla mnie to bedzie pierwsze Święto Zmarłych bez niej...A 12 listopada minie poł roku jak zmarła...Ja ide zapalić tylko znicz i to rano, bo mnie tez wkurzaja te paniusie co sobie pokaz mody urzadzaja na cmentarzu. Ale skoro obchodze Walentynki, a o miłosci tez mówie cały rok, to 1 listopada pojade zaplic Jej swiatełko, choć jest ze mną zawsze.Ale tego dnia nie chce, żeby była sama...Serce by mi pękło gdyby nie paliła sie u niej lampka...I dla mnie to za świeża sprawa, zeby dzien wczesniej obchodzić halloween...Zresztą w pl wszystkie święta się robią 'komercyjne' i ludzie zapominają po co one są. U mnie w domu tak nie będzie. Nie będzie wyścigu kto ładniej przystroi choinke w Boże Narodzenie i kto wyda więcej kasy na prezenty. Moje dzieci maja czuć, że to wyjatkowy dzień nie przez prezenty pod choinka.Do szłu mnie doprowadza, ze zaraz po 1 listopada w sklepach ozdoby choinkowe są i kolendy w supermarketach.Może patrze na to tak, bo nadal w sercu mam załobe i za pare lat z sama będe przebierac dzieci...Ale w najblizszym czasie nie...To będzie dla mnie cięzki 1 bo zawsze kojarzyl mi się tylko z tym, że mój M ma wolne...Babciu tak mi Ciebie brakuje....(*)
kubusiowa
Fan(ka)
cześc
Gratulacje i pozdrowienia przkazane Basi i Julce
Basia szczęśliwa że wszystko jest w porządku Julka cały czas by jadła W niedzile wybieram sie w odwiedzinki do szpitala i mam nadzieję na jakies zdjecie to wkleje Wam, wprawdzie mam na komórce ale nie ma to jak z aparatu
Gratulacje i pozdrowienia przkazane Basi i Julce
Basia szczęśliwa że wszystko jest w porządku Julka cały czas by jadła W niedzile wybieram sie w odwiedzinki do szpitala i mam nadzieję na jakies zdjecie to wkleje Wam, wprawdzie mam na komórce ale nie ma to jak z aparatu
sylcia007
Nadinka i Nataniel ;*
Moja droga ale ja Ci nie karze nie chodzić nie świecić czy zapominać, ja jestem innej wiary a tez chodzę świece pamietam i się modlę,
Chyba mnie jednak zle zrozumiałaś...Ale nie mam siły tłumaczyć...I nie osądzm kogoś bo lubi halloween. Natomiast ja poczułam sie osądzona bo nie lubie i zamierzam 1 isc na grób.Napisałaś, że pl robi się wyscig kto ładniej grób przystroi.Robi sie jak ze wszystkiego. Zabolało mnie jak napisałaś, że o zmarłych pamieta sie cały czas a nie tylko 1. Poczułam sie tak jakbym ja o nich nie pamietała. Mieszkasz w innym kraju a nie zauważyłam tego od razu, a tam sie do tego inaczej podchodzi. Mnie to razi w pl ale co kraj to obyczaj. Ja wyraziłam własne zdanie, jeżeli Cie uraziłam to przepraszam.
No cóż znikam na jakiś czas...Może mój maz ma racje, że wychodzi ze mnie wredota, ale mam bardzo poważne problemy. Postrama sie dać znac jak juz urodze. Nie wiem czy mam tel. do którejś bo ostatnio skasowałam sobie wszystkie tel a chciałam dwa. Ciapa ze mnie.
No cóż znikam na jakiś czas...Może mój maz ma racje, że wychodzi ze mnie wredota, ale mam bardzo poważne problemy. Postrama sie dać znac jak juz urodze. Nie wiem czy mam tel. do którejś bo ostatnio skasowałam sobie wszystkie tel a chciałam dwa. Ciapa ze mnie.
Mama Boo
Mama Zinella i Whitmona
Bodzia to jasne, że po śmierci bliskiej osoby czujemy żal i smutek. Tak jak napisałaś - nosisz żałobę i dlatego nie jesteś w stanie nawet myśleć o świętowaniu. My nigdy nie świętujemy w Haloween - kupujemy tylko dynię, wycinamy i robimy z niej lampion. Natomiast uważam, ze dla naszych dzieci jest to świetna okazja do zabawy i przebierania. My na to patrzymy inaczej, nasze dzieci również. Natomiast co do 1 listopada to jasne uważam, że jest to czas zadumy, kiedy należy odwiedzić groby zmarłych, ale przecież nigdzie nie jest napisane, ze mamy stać nad grobem i płakac. Każdy przeżywa to na swój sposób i głęboko w sercu.
Dlaczego chcesz zniknąć ? Przecież żadna z nas nie chciała Cię w żaden sposób urazić. Każdy ma swoje zdanie na ten temat i przekonanie. Nikt nie uważa, ze jesteś gorsza, bo nie uznajesz Haloween.
Kubusiowa - daj te z telefonu :-)
Ozello z naszą dynią :-)
Dlaczego chcesz zniknąć ? Przecież żadna z nas nie chciała Cię w żaden sposób urazić. Każdy ma swoje zdanie na ten temat i przekonanie. Nikt nie uważa, ze jesteś gorsza, bo nie uznajesz Haloween.
Kubusiowa - daj te z telefonu :-)
Ozello z naszą dynią :-)
Ostatnia edycja:
reklama
Basiu ogromne GRATULACJE I samych slonecznych dni w zyciu dla Julci
Kubusiowa wrzuć nawet fotki z komorki!
Bodzinko wrzuć bardziej na loooz zadna z Dziewczyn Ci nie ublizyla, ani nie powiedziala nic niestosownego.
Kubusiowa wrzuć nawet fotki z komorki!
Bodzinko wrzuć bardziej na loooz zadna z Dziewczyn Ci nie ublizyla, ani nie powiedziala nic niestosownego.
Podziel się: