reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
ja mam "arbeit macht frei". nie umiem wejść w tory po urlopie.

w poniedziałek mam wolne, jedziemy dopytać do przedszkola. a po południu do koleżanki jedziemy z Peterem.

reklama
My też zyjemy :-)
Ledwo, ale dajemy radę.
Oskara wyprawka do przedszkola już prawie gotowa. Mamy do szkoły już też.
Bodzinko widziałam na "Zabrzankach", ze macie nowego pupila. Śliczny jest :-)
Aga remont powoli, ale jak skończycie to ile radości będzie. Powklejałabys fotki :-)
Karolinna jak tam wizja pierwszego zjazdu 5.09 ? Bo mnie przeraża :baffled:
Kasia nienawidzę tych dni zaraz po urlopie... Ciężko jest się przestawić. Ale dasz radę :-) Kto jak nie Ty ? :-)

Dziś Kamilek był ostatni raz w żłobku. Były łzy... Zrobiliśmy prezenty dla pań i dla dzieci. Jak odbierałam Kamilka to pani Krysia miała łzy w oczach tak sie z nim zżyły. Kamilek jest zadowolony że teraz idzie do przedszkola, niewiem jak on sobie to wyobraża, nie chciałabym żeby się rozczarował. Chciałabym żeby tam było tak jak w żłobku i żeby z chęcią chodził. Ja już też mam całą wyprawkę do przedszkola gotową. |Już we wtorek było zebranie i trwało 1,5h. Musimy kupić chusteczki 100szt w pudełku wyciągane, szczoteczkę pastę i kubeczek i jaśka. Troszkę się boję tego jego pierwszego dnia w przedszkolu...

.aga a wiesz że ostatnio raczej po okolicznych piaskownicach chadzamy;-). Ale nic wam nie zmienią z nową umową? .

.kaska napisałabyś mi na priva przepis na tą sałatkę z gyrosa?:-p .Bo chyba podam to na roczku:-p.

.mamaboo ja nawet nie sprawdzałam kiedy się zaczyna rok szkolny:zawstydzona/y: tzn.na necie jest jakieś info? Bo jakoś nie mogę znaleźć czasu żeby przedzwonić;-). No i cieszę się że prawa będzie mniej w tym semestrze,bo było tego sporo do nauki:baffled:.

.baska na pewno się spodoba Kamilkowi w przedszkolu :blink: . Nowe znajomości,zajęcia ... nie będzie miał czasu żeby wspominać żłobek;-).

.Ciekawe czy któraś z was będzie na odpuście w tę niedzielę:confused::rolleyes:.

.Miłego wieczorku.

hej :)

Dziewczyny helppppppp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!chyba będę potrzbaowała niani bo to która u nas jest ma jakies problemy z kręgosłupem i chyba będzie musiała na zostawic!!!!!!!!!!!!!!!!
A ja nie mogę juz nic wymyslec ........Moze macie kogos kto zajmuje sie dziecmi

Karolinna no ja mam pierwszy zjazd już 05.09 i z tego co wiem to chyba wszystkie szkoły tak mają, bo to jest terminarz zjazdów zatwierdzane przez Ministerstwo Edukacji Narodowej. Zadzwoń sobie najlepiej w poniedziałek. Ja to mam ze swojej stronki, ale ja chodzę do Chorzowa i oni mają swoją stronkę.
A gdzie ten odpust ?
Izoldzia niestety nie pomogę, bo nie znam nikogo takiego.
Basia ja już nie wiem która z nas ma lepiej - Oskar już ma 2 msc. przerwy od żłobka a Kmailek praktycznie nie będzie mial w ogóle przerwy między żłobkiem a przedszkolem. Na pewno będzie dobrze i na pewno im się spodoba. Tylko pytanie po jakim czasie :-)

Karolinka mam nadzieje ze nic sie nie zmieni no ale okaze sie ...
nie wiem czy bedziemy na odpuscie ale postaramy sie, to zalezy od pogody :-D "Panewniki- Bazylika"
Jejku ja bym chciala malego wyslac do zlobka :-( ahhhh
Boo nie ma co fotek wstawiac, mozesz sobie wyobrazic jak wyglada mieszkanie w remoncie :-D :-D :-D

MamaBoo - mój mały twierdzi, że chce do przedszkola i wszystkim mówi, że niedługo idzie do przedszkola i wymienia swoje panie ze żłobka ze one beda w przedszkolu. Ja mu tłumaczę ze teraz bedzie miał tylko dwie pani p. Ade i Asie Zobaczymy jak mu zleci w pierwszy dzień.

.Ale już jesień o sobie przypomina:tak:.

.izoldzia niestety nie znam,ale kiedyś na maila wysłali mi stronkę niania.pl może tam coś znajdziesz?

.mamaboo też podejrzewam że to będzie 5 wrzesień,a nie wiesz do kiedy ten semestr będzie trwał?.Odpust to tam gdzie pisała aga .

.aga też mam nadzieję że pogoda dopisze:rolleyes2:. I oby nic nie zmienili w umowie! trzymam kciuki.

.była któraś z was na "pampersie"? jakoś śmiesznie w tym roku był,17-18 sierpień,nie pasowało nam niestety.

reklama
Karolinna ostatni zjazd jest 19-20.12 także nie jest źle. Zjazdy są często, bo nie raz 3 tyg. pod rząd, ale przynajmniej na Święta nie będziemy musiały się uczyć :-)
A ja chyba źle sprawdziłam i myślałam, ze Akademia w tym roku będzie 15-16.09 :-(
Basia Oskar też tak mówił kiedyś, że zabiera "ciocie" ze żłobka. Teraz chodzi i się chwali, ze będzie miał nowe cicoie. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :-) Ja się pierwszego dnia nie boję (jesli chodzi o Oskara, bo ze mną może być ciężko...) ale o drugi i trzeci. Bo jak chodził do żlobka to wtedy dopiero zaczęły się akcje...
Aga, ale za to za jakiś czas miałybyśmy porównanie - przed i po :-)
A my się do kina dzisiaj wybieramy i do Fantasy Park, bo zeczywiście dzisiaj jesiennie jakoś się zrobiło...

Do góry