reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
witam :-)

boo wiki uwielbia brokulki hehe :-)
Leyla chyba rzeczywiscie w szpitalu juz.

Moj syn lata w pizamie i nie chce dac sie ubrac wrrr..
dzisiaj do parku idziemy znowu na caly dzien, wczoraj wieczorem zrobilam zupke pieczarkowa wiec dzisiaj mam spokoj i idziemy ze szwagierka do parku :-)
slonce swieci a tylko 9 stopni wiec mam nadzieje ze bedzie duuuzo cieplej :-)
buzaiki kobietki.

PS. KTO WKONCU BEDZIE NA SPOTKANIU W SOBOTE O 14:30 W PARKU CHORZOWSKIM ???

reklama
Cześć dziewczyny! Dziękuję za dobre słowo, muszę się Wam przyznać, że wczoraj spanikowałam jak zobaczyłam te wyniki Karolci, myślałam że są strasznie złe. Ale dziś pani doktor mnie uspokoiła, Karolcia na szczęście nie ma anemii, no ale trzeba zadbać o jej dietę. Przepisała jej żelazo w syropie, wit. C i kwas foliowy. Dała też skierowanie na badanie moczu i kału. Powiedziała, że małej powinny szybko poprawić się wyniki, ufff...

Kaśka sama nie wiem czemu przestaliśmy ją rehabilitować, po prostu miała przepisaną jakąś ilość ćwiczeń i się skończyły. Szczerze mówiąc zniechęcił mnie do ćwiczeń lekarz ortopeda, który cały czas twierdzi, że ona to ma wrodzone i żadne ćwiczenia jej nie pomogą. Ale jeśli nie będziemy z nią ćwiczyć, to nigdy sobie nie wybaczę, że nic nie zrobiłam, żeby choc trochę jej pomóc. Co do basenu to Sosnowiec trochę za daleko, a jest tam jakaś konkretna rehabilitacja? Daj proszę namiary na priv, gg lub nk (jak wolisz :happy2:).

Aga_Salik i jak spacer do parku? Zimno dziś niestety, niby słońce ale w cieniu zimno. Ty też daj mi proszę namiary na ten basen co chodzicie:happy2:.
Karolinka jak była taka jak Wiktor też lubiła brokuły, teraz już niestety nie. Ale będzie musiała je na nowo polubic, nie ma wyjścia. Najchętniej jadłaby tylko frytki i lody :shocked2:.

Co do spotkanka to ja tak bardzo bardzo żałuję, że nie mogę być :-:)-:)-(. Wolny mam tylko weekend 23-24 maja, ale wtedy nie ma żadnego spotkania :-(.

Iza - to idź do kogo innego. teraz u lekarza jest tak, że jeśli sama się nie upomnisz, to nic nie dostaniesz - chodzi mi o limity nfz. a bez rehabilitacji dziecko może szybko się cofnąć. wydaje mi się, że ćwiczeniami można wiele osiągnąć. może nauczyć Karolęodpowiedniego chodu? nie wiem, bo nie znam Waszej diagnozy. basen dla dzieci jest też w Katowicach.

Kaśka do tego lekarza chodzimy prywanie, więc nie chodzi o nfz, a rehabilitację mamy normalnie z poradni rehabilitacyjnej z nfz, pod koniec czerwca idziemy do innego lekarza na Żelazną, bo teraz byłam z nią na Powstańców i tam też chodzimy na ćwiczenia. Ona po prostu iksuje nóżki, jest to dość widoczne, ćwiczenia na pewno w pewnym sensie jej pomogą ale chyba raczej zawsze tak będzie miała. Można tylko zminimalizować skutki, tzn. zadbać o jej kondycję fizyczną i dietę (żeby nie była gruba bo wtedy to katastrofa).
Jaki basen jest w Katowicach:confused:, z tego co się orientowałam są tylko takie normalne ogólnodostępne, np. w Pałacu Młodzieży, a typowo dla dzieci jest tylko ten Swimmer dla maluchów do 3 lat.

czesc wam
Wczoraj caly dzien spedzilismy na dworze i nie zagladalam tu bo sama padlam jak mucha o 20:30 juz :szok: troche chlodno bylo ale bardzo przyjemnie potem wkleje fotki jak dam rade :-) i niestety Izuniu nie przyczytalam wiadomosci od ciebie, jak tylko skontaktuje sie z mama to poda mi numer telefonu na basenik.

Boo no taki ten moj łobuz niedobry :-) :-D Ale Oskarek wyglada jak moj Wiki jak go wtedy ogolilam pamietasz ??? :tak:

Lista spotkaniowa :
Mama Boo
Bodzinka
Salik_Agnieszka :-D

reklama
witajcie

U mnie jakoś leci,mam ostatnio troche pracy i nie mam czasu na komputer.Jak to w Maju. Dalej mam doła przedszkolnego :-( codziennie nieustannie o tym myslę :-( nie umię przestać :-( ech.....

Uciekam bo zaraz mam klientke na pazurki ;-)

Ja będę na spotkaniu z dziećmi i mężusiem ;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry