reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Dzień Dobry kochana
Melduje sie na stanowisku:-D:-D
Ostatnio jestem troche nie w sosie ale mysle,ze to się niedługo zmieni:-D:-D

reklama
Hejka!!!

Żyjemy i mam wreszcie dobry humor choć jeszcze troszkę ze mnie wszystko schodzi....może zacznę od początku....
Jak wiecie starałam sie o przedszkole dla Kamilka złożyłam wniosek tylko do jednego przedszkola na osiedlu do którego przez głupi system elektroniczny się nie dostał bo dostał mało punktów.Spełniał tylko takie kryterium że w roku rekrutacyjnym ma nie mniej niż 3 lata i oboje rodzice pracują. Do 22 kwietnia rodzice dzieci które sie dostały mieli potwierdzać wolę chodzenia dziecka do przedszkola. Dyrektorka przez telefon obiecała mi, że mały jest na liście rezerwowej i pierwszy w kolejce.... Czekałam cierpliwie i dzwoniłam pytałam itd aż do 22 kwietnia. Adam zadzwonił i powiedziała mu, ze ma bardzo duże szanse ale teraz przez kilka dni jej nie będzie i nie bedzie sie tym zajmowała i mamy zadzwonić 4 maja. Ja wkurzona bo jak to moze byc skoro w całym Zabrzu wyniki dzieci potwierdzonych i lista wolnych miejsc ma byc 23 kwietnia. Zadzwoniłam do przedszkola 23 kwietnia rano i faktycznie nie było jej i kazano mi zadzwonić koło 14 tak też zrobiłam odebrała dyrektorka i bardzo niemiła była, że nie bedzie ze mną rozmawiać bo nie ma czasu, ze robi toą listę i się rozłączyła bezczelnie. Wkurzyłam sie zwolniłam sie z pracy i pojechałam osobiście do tego przedszkola....Adam też ze mną poszedł i dyrektorka była zajęta ale czekaliśmy 1,5h aż do godz 16.00 i przyjęła nas jak skonczyła drukować te listy, zaprosila nas do gabinetu kazała usiąść spytała o nazwisko i kazała chwile zaczekać aż wejdzie w system i wyobrażcie sobie......Kamilka nie wpisała tak jak mi obiecała i całe szczęście, że tam poszliśmy osobiście i ona jakieś dziecko wykasowała i wpisała Kamilka. Dziękuję Bogu, ze coś mnie pchnęło i tam poszłam bo jakbym czekała do 4 maja to byłoby po wszystkim i miałabym tylko do wglądu listę dzieci oczekującyh bo jest takie ogłoszenie.A tak przynajmniej mam już przedszkoe załatwione :-):-D:tak:;-) Dużo się nadzwoniłam i nadenerwowałam:zawstydzona/y:

mi jest obojętnie, który park. w sumie może lepszy chorzowski, bo jest chyba więcej miejsc do parkowania. no i można sięspotkać pod żyrafcią:-)

Basia super, że w końcu się Kamilek dostał do tego przedszkola. Tyle męczarni... współczuję. I sama powiedz co to będzie dalej w szkole, egzaminy, matura. Wiem, że to odległa przyszłość, ale jak już na początku są takie problemy to co będzie dalej...
Kasiu tak się zastanawiam moja droga czemu Ty nigdy nie piszesz co u Ciebie?
Bodziu pisz częściej :-)
Ja miałam przed chwilą kryzys, nawrzeszczałam na męża. Powiedziałam mu co myślę o nim, o tym, że co chwilę zmienia pracę i w ogóle. Wszystko odbyło się podczas mojej kąpieli. I wiecie co ? Wychodzę z wanny, siadam koło chomika, gadam do niego (do chomika:-)) a ten przychodzi i mówi do mnie jakieś rzeczy, jakby nigdy nic.
:wściekła/y::no::szok:
Zabić to mało.....
Hasło Oskara sprzed chwili : (oglądając występ Feel`a): Mamo ! A ten koleś, to w ogóle, to ja znam jego muzykę, wiesz?" :-D:-D:-D Rozwala mnie ten mój mały mężczyzna....

Ostatnia edycja:
Boo - bo to nie jest do pisania na otwartym forum. już się tego oduczyłam.
a co do facetów - to już są takie po prostu stworzenia.
a pomyśl co będzie z dzieciakami, jeśli pójdą dwa roczniki do jednej klasy?????? gorzej niż wyścig szczurów

Witam weekendowo,
za oknem pogoda super:tak:tylko ten wiatr...:confused2:
Dziewczyny, tak czytam i nie mogę się nadziwić, że są takie masakryczne problemy z przyjęciem do przedszkola:szok:W życiu bym nie pomyślała, że tak to wszystko wygląda:eek:Trochę to chore...
W środę byłyśmy na szczepieniu.Mała znoisła je bardzo dzielnie i dobrze:tak:Tylko kurde przez miesiąc przybrała niecały kilogrami to mnie troche zmartwiło. Ale lekarka nic nie mówiła...:confused2:Już sama nie wiem:sorry:
A w weekend mamy zamiar się byczyć:tak:Będę robić nic:tak:Tego samego wam życzę;-):tak:
Udanego weekendu:tak:

Witajcie Dziewczyny !!!

Chciałam się przywitać bo mam internet od przedwczoraj :tak:
tylko że teraz najgorsze i nie mam czasu na nic,
do tego jeszcze ta Milenka ...
Zwozimy teraz talerze i przybory kuchenne, szklanki, gary,
przez te kilka lat trochę się tego nazbierało,
od wczoraj sytuacja się pogorszyła, z teściową się nie da dogadać,
nie wiem gdzie to wszystko wsadze, w d*** chyba ...
a M tak jak i teściowej dopiero się oczy otwierają,
tylko czemy tak póżno :crazy:
Ja tam na nich leje, jednym wleci, drugim wyleci
i nauczyłam się pyskować tak jak jeszcze nigdy ...
dobrze choć z M się zaczęliśmy zgadzać
a to jest dla mnie najważniejsze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej! Tak długo nic nie pisałam, ze aż nie wiem od czego zacząć :zawstydzona/y:.

U nas nic nowego, Karolinka rośnie, chodzi do przedszkola, a my pracujemy sobie. I tak leci dzień za dniem.

Baska cieszę się, że Kamilek dostał się wkońcu do przedszkola! Też jestem w szoku, że takie są problemy z tymi przedszkolami. Teraz dopiero dociera do mnie jakie mieliśmy w listopadzie szczęście, że akurat zwolniło się miejsce i małą przyjęli, no i ma już zaklepane miejsce na nowy rok szkolny.

Wczoraj wpłaciłam zaliczkę za pokój nad morzem, jedziemy w nocy z 12 na 13 czerwca :-), strasznie się cieszę, żeby tylko była jeszcze pogoda :sorry:.

Ostatnia edycja:
Lunia witaj u nas na forum :-)

Agnieszka_Salik NAJLEPSZE ŻYCZONKA Z OKAZJI URODZINEK!!!!!!!!!

Co do spotkanka to niestety my nie damy rady, 2 maja idę do pracy :-(a potem mam komunie siostrzeńca :-).

reklama
Też jestem za wypłatą dla mam pracujących w domu! Ale pod jednym warunkiem ;-), że te które pracują poza domem dostaną wypłatę podwójną ;-)taką za dwa etaty :-D:-):tak:Oj byłoby super ;-):-D

Do góry