reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Na pocieszenie stworzyłam jedeneście wersji jednego zdjęcia mojej przyjaciółki, pokażę Wam najlepszą :-)
Aga mnie się nie chcą otwierać filmik, jutro spróbuję. Ważne, ze ty sobie coś kupiłaś :-)

czesc wam,
masakra dziecko ma zycie spaprane, a co do tych lalecz to tez jest chore... matka badz rodzice spelniaja swoje niespelnione marzenia !!!

a wiecie u mnie od 3 dni jest tak samo rano snieg potem deszcze i poznym popoludniem sie wypogadza ale gdzie isc jak juz sie ciemno robi !!! wrrr ... masakra KURDE JA CHCE WIOSNE !!!!!!

wiki sie nocnikuje :biggrin2: i zaraz idziemy sniadanko zjesc, ja wczoraj zrobilam salatke grecka i bede sie zajadac caly dzien :biggrin2:

Witam,

Salik - U nas trwa walka o to czy 6-latki powinny isc do szkoly - a ile rodzicow juz z 3-latkow chce zrobic geniuszy - mnostwo zajec dodatkowych, a z dziewczynek top-modelki - koszmar. Swiat jest porabany.

U nas czas przeprowadzki od dwoch dni pakuje, pakuje i pakuje nas do pudel, a jakos konca nie widze... Zartuje. Juz mi niewiele zostalo, potem trzeba bedzie to jakos rozpakowac :baffled:

Pozdrawiam,

Jestem, żyję (ledwo...) i się melduję.
Sandros współczuję rozpakowywania. Mymieszkamy dwa lata tutaj i czasem jeszcze coś znajduję czego szukałam dwa lata, bo było gdzies na dnie szafy zapakowane :-D
Aga sa plusy i minusy, ja na dzień dzisiejszy chciałabym żeby mój Oskar poszedł w wieku 6 lat do skzoły. Prawie na całym świecie tak jest i jakoś ludzie żyją.
A co do tych dziewczynek, małych miss, to jak dla mnie to sa niespełnione marzenia matek... Zaburzone sa i tyle :-)

a mnie sie wydaje ze ten rok to duzo dziecko na tym cierpi, zabiera mu sie rok z dziecinstwa jakby...
nieyobrazam sobie 6 latka w lawce z tornistrem !!! pozatym nasze szkoly nie sa do tego przystosowane. Ja chodzilam w wieku 6 lat do zerowki przedszkolnej i bardzo milo wspominam te czasy zabaw i szlaczkow :-) chcialabym zeby wiktor tez to tak milo wpominal.

Witam,

Salik - ja podobnie jak MamaBoo - Sonie posle w wieku 6 lat - pomomo, ze jej to nie obowiazuje. Raz, bo nie wiem w koncu kiedy to wejdzie, wole, by miala luzniej niz nagle w wieku 7 lat poszla z masa rok mlodszych i wszyscy do tej samej klasy...
Czy szkoly nie sa przygotowane - pewnie i tak, ale duzo szkol prowadzi zerowki z szkole, wiele szkol ma dobre nauczycielki - ja wspaniale wspominam moje pierwsze klasy w szkole - to rowniez byl czas beztroski i zabawy, odkrywania swiata i nauki.
Sonia ma 4 lata i sama obecnie chce pisac, czytac - ciagle nas pyta jak sie pisze dany wyraz. Umie swetnie liczyc do 17, czasem nawet pododaje odejmie. Nie sadze wiec bym zabierala jej rok z dziecinstwa, poslylajac ja wczesniej do szkoly.
No, ale przydalo by sie z ta ustawa zaczekac, az przygotowany zostanie program dla tych pierwszych 6-latkow - to fakt.

Pozdrawiam,

reklama
Wszystko fajnie, tylko co zrobić z dziećmi, które nie są w ogóle przygotowane do szkoły? Czasami nawet siedmiolatki nie mają podstawowych umiejętności. Dlatego uważam, że to powinno być na zasadzie dobrowolności, a nie obowiązku. Na dzień dzisiejszy ustawa ma wejść w 2012r. (czyli obejmie Martynkę:-(). Ja baaaardzo żałuję, bo przedszkole to super czas dla dziecka. A szkoła trwa o wiele dłużej.....
A jeśli chodzi o edukację na świecie, to wszędzie szkoły mają klasy przystosowane dla sześciolatków. W naszym kraju kasy na to nie ma. Że nie wspomnę o wysokości ubikacji i umywalek....Nie wierzę, że to wszystko przebudują....Bo za co?
Że się tak wtrącę...:zawstydzona/y::-)

Ostatnia edycja:
Do góry