reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Na pocieszenie stworzyłam jedeneście wersji jednego zdjęcia mojej przyjaciółki, pokażę Wam najlepszą :-)
Aga mnie się nie chcą otwierać filmik, jutro spróbuję. Ważne, ze ty sobie coś kupiłaś :-)

czesc wam,
masakra dziecko ma zycie spaprane, a co do tych lalecz to tez jest chore... matka badz rodzice spelniaja swoje niespelnione marzenia !!!

a wiecie u mnie od 3 dni jest tak samo rano snieg potem deszcze i poznym popoludniem sie wypogadza ale gdzie isc jak juz sie ciemno robi !!! wrrr ... masakra KURDE JA CHCE WIOSNE !!!!!!

wiki sie nocnikuje :biggrin2: i zaraz idziemy sniadanko zjesc, ja wczoraj zrobilam salatke grecka i bede sie zajadac caly dzien :biggrin2:

Witam,

Salik - U nas trwa walka o to czy 6-latki powinny isc do szkoly - a ile rodzicow juz z 3-latkow chce zrobic geniuszy - mnostwo zajec dodatkowych, a z dziewczynek top-modelki - koszmar. Swiat jest porabany.

U nas czas przeprowadzki od dwoch dni pakuje, pakuje i pakuje nas do pudel, a jakos konca nie widze... Zartuje. Juz mi niewiele zostalo, potem trzeba bedzie to jakos rozpakowac :baffled:

Pozdrawiam,

Jestem, żyję (ledwo...) i się melduję.
Sandros współczuję rozpakowywania. Mymieszkamy dwa lata tutaj i czasem jeszcze coś znajduję czego szukałam dwa lata, bo było gdzies na dnie szafy zapakowane :-D
Aga sa plusy i minusy, ja na dzień dzisiejszy chciałabym żeby mój Oskar poszedł w wieku 6 lat do skzoły. Prawie na całym świecie tak jest i jakoś ludzie żyją.
A co do tych dziewczynek, małych miss, to jak dla mnie to sa niespełnione marzenia matek... Zaburzone sa i tyle :-)

a mnie sie wydaje ze ten rok to duzo dziecko na tym cierpi, zabiera mu sie rok z dziecinstwa jakby...
nieyobrazam sobie 6 latka w lawce z tornistrem !!! pozatym nasze szkoly nie sa do tego przystosowane. Ja chodzilam w wieku 6 lat do zerowki przedszkolnej i bardzo milo wspominam te czasy zabaw i szlaczkow :-) chcialabym zeby wiktor tez to tak milo wpominal.

Witam,

Salik - ja podobnie jak MamaBoo - Sonie posle w wieku 6 lat - pomomo, ze jej to nie obowiazuje. Raz, bo nie wiem w koncu kiedy to wejdzie, wole, by miala luzniej niz nagle w wieku 7 lat poszla z masa rok mlodszych i wszyscy do tej samej klasy...
Czy szkoly nie sa przygotowane - pewnie i tak, ale duzo szkol prowadzi zerowki z szkole, wiele szkol ma dobre nauczycielki - ja wspaniale wspominam moje pierwsze klasy w szkole - to rowniez byl czas beztroski i zabawy, odkrywania swiata i nauki.
Sonia ma 4 lata i sama obecnie chce pisac, czytac - ciagle nas pyta jak sie pisze dany wyraz. Umie swetnie liczyc do 17, czasem nawet pododaje odejmie. Nie sadze wiec bym zabierala jej rok z dziecinstwa, poslylajac ja wczesniej do szkoly.
No, ale przydalo by sie z ta ustawa zaczekac, az przygotowany zostanie program dla tych pierwszych 6-latkow - to fakt.

Pozdrawiam,

reklama
Wszystko fajnie, tylko co zrobić z dziećmi, które nie są w ogóle przygotowane do szkoły? Czasami nawet siedmiolatki nie mają podstawowych umiejętności. Dlatego uważam, że to powinno być na zasadzie dobrowolności, a nie obowiązku. Na dzień dzisiejszy ustawa ma wejść w 2012r. (czyli obejmie Martynkę:-(). Ja baaaardzo żałuję, bo przedszkole to super czas dla dziecka. A szkoła trwa o wiele dłużej.....
A jeśli chodzi o edukację na świecie, to wszędzie szkoły mają klasy przystosowane dla sześciolatków. W naszym kraju kasy na to nie ma. Że nie wspomnę o wysokości ubikacji i umywalek....Nie wierzę, że to wszystko przebudują....Bo za co?
Że się tak wtrącę...:zawstydzona/y::-)

Ostatnia edycja:
Do góry