reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Hej dziewczynki,ja ostatnio tylko o tej porze mogę na chwilkę na kompa...
Mam w poniedziałek wolne i zabieram się za porządki, mam zamiar też zabrać się za pierniczki. Wszystko sobie pięknie zaplanowałam, tylko zapomniałam, że w pon. mamy rocznicę ślubu :-D
Nie mam pomysłu na prezent świąteczny dla Oskara, ale może jak pójdziemy do kslpeu to micoś wpdanie w oko. Chciałabym coś eduklacyjnego, ale nie mam pojęcia co....
Zapisuję się do szkoły, wczoraj znalzłam na internecie fajną szkołe PROGRESS moja koleżanka z pracy też tam chodzi.Póki co na studia brak kasy, a tam się płaci 95 zł za m-c.
Aga śliczne zdjęcia, no i zabawki też super!
Monysia ja też myślę, że toprzez chorobę, spokojnie, na pewno dostaniesz, jak nie teraz to za 9 msc na pewno ;-):-D
Mokkate i jak tam w pracy ?

reklama
my tez mamy 3 pokoje nasz juz zrobiony, lampy i zaluzje wszystkie tesciu pomysl reszte okien tesciowa bedzie myc w sobote no i tam w szafkach sobie sama porobi a jutro lodowka do zronienia, kurde moglo by byc zimno bo boje sie ze mieso sie zepsuje !!!

Hej dziewczyny! Dawno nie zaglądałam, nie miałam kompletnie czasu, przed świętami wydłużyli nam czas pracy :angry:i w domu jestem dopiero przed 22:angry:, poza tym zmienialiśmy komputerek :-).

Ostatniego posta napisałam jak mała miała chore uszka, więc już Wam pisze jak to się skończyło, mała całą noc popłakiwała, praktycznie obie nie spałyśmy (mąż też mało co), byłam przerażona co jej się z tymi uszkami dzieje, a rano do pracy, nie dało rady załatwić żadnego wolnego a nie chciałam iść na opieke. Ale wieczorem pojechaliśmy prywatnie do laryngologa, wyczyścił jej uszy, stwierdził mały stan zapalny i przepisałm Augmentin (bałam się że znowu będzie wymiotować od tego ale na szczęście piła to bez problemu). Myślę, że to przez tą woskowinkę w uszkach tak ją one bolały, no ale już jest ok :-)(odpukać), w piątek była na mikołaju w przedszkolu a od poniedziałku chodzi już normalnie do przedszkola :-).

Troszkę musiałam nadrobić to co napisałyście, ale zaraz biorę się za okna, muszę też napalić w piecu bo zimno jak skur...... :baffled:. Mała oczywiście w przedszkolu - mamy fajne fotki ale niestety nie mam skanera :baffled:.

MamaBoo fajne prezenty kupiliście dzieciaczkom:-) i sobie też :-):tak:!

Justyna cieszę się, że już jest dobrze, oby tak dalej!!!! Fotki usunęłaś ale ja wcześniej je zdążyłam zobaczyć, i na nk też były - super!!!!

Czarnulka rewelacyjne te makijaże dziewczynek :-D, no i fajne fotusie. Super, że masz tyle zleceń, kaska zawsze się przyda :tak:! A Emilcia była w przedszkolu z Wikusią:confused:

Co do prezentów to Karolinka dostała od nas księżniczkową książeczkę z czarodziejską różczką i słodycze, pozostałe prezenty to domino (z księżniczami też :-D), klocki, lala i kalendarz adwentowy (w przedszkolu), grający mikołaj, ubranka, słodycze. Chyba nic nie pominęłam :-p.

Na zamówiłąm jej to TABLICA MAGNETYCZNO-MAZAKOWA-2 w 1SUPER ZABAWA!!!! (497044516) - Aukcje internetowe Allegro

te wszystkie literki to chyba na razie pochowam, mała będzie sobie tylko pisać i rysować, a raczej kreklać po tablicy :-D

A dla chrześniaczki męża kupiłam prezent mikołajkowo-gwiazdkowy w postaci śliczej toaletki, to mała modnisia więc mam nadzieję, że się ucieszy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam
Iza dobrze ze mala juz zdrowa:)
Salik agnieszka ja niestety musze clae mieszkanie sama posprztac, tata jak bedzie mial wolne totet porobi lampy i to jak dla neigo wszytko:)
ogolnei to nie jest zle, tylko moglby ktos wziac mala na spacer,a nie ma kto...
Mamo Boo na jaki kierunek sie zapisujesz??

ja moze pomysle o jakies szkole jak mama wroci na stale do polski.
ale studia poki co ze wzgledow finansowych odpadaja.

a teraz uciekam umyc dwa kolejne okna i jeszcze dwa mi an jutro zostana. a pozniej ide do kuzynki bo bedziemy pierniczki robic.

ja narazie na prezent dla Oliwki nie mam pomyslu, mialam jeden, ale wkoncu zdecydowalismy ze chrzestna kupi malej kuchnie w biedronce, bo te kuchnie super da sie polaczyc z zestawem do prania ktory kupilam w zeszlym roku (pralka, suszarka, i szafka z deska do prasowania), wiec bedziemy mialy jeden duzy komplet.

MamaBoo super fotusie!!! :tak:Jak będę mieć więcej czasu muszę się też podszkolić w obróbce zdjęć, mamy teraz nowy kompik więc mam juz możliwości :-D. Mam nadzieję że mogę liczyć na Twoją pomoc:confused::happy2:.

Innych dzieczyn z forum też :-p:confused:.

A to nasza Mysia z prezentami od Mikołaja, jak będę mieć więcej czasu to wkleje więcej fotek :-).

Ostatnia edycja:
witam kobietki:)

widzę ze szał porzadków osiaga apogeum........ja w tym roku nic ne robię..........zamykam dom i jade do rodziców wyjezdzamy koło 20 i wracamy po nowym roku............no ale oczywiscie pomoge cos u mamy:)

IZa super ze gwiazdeczka juz zdrowa:)

MAMABOO tez mi sie marzy szkoła moje niespełnione marzenie czyli Farmacja.........ale po pierwsze juz wiek nie ten za długa przerwa w nauce i nie wiem czy podołałabym..........a tu jest pełno studium i miałabym blisko.............
Ja zaczełam studia na częstochowskiej WSP ale niesetety brak kasy dał za wygraną :(

spadam na badanie bioderek z Zuzanką:)

https://www.babyboom.pl/forum/attachment.php?attachmentid=104496&stc=1&d=1229073579

Załączniki

• P1010774.JPG
    P1010774.JPG
    105,4 KB · Wyświetleń: 35
.hej,hej.

.Dawno nie pisałam ale brak czasu:baffled: wiecie jak to jest:-D. Sprzątanie w trakcie ale nie wiem czy zdołam w szafach posprzątać,dużo tego jest:dry: .P.często pracuje ,teraz złożył papiery o nową pracę bo obecna ogłosiła upadłość i już długo nie pociągnie,więc trzymajcie kciuki za nową robotą,please!.

.Lenka po imprezkach urodzinkowych i mikołajkowych:tak: na urodzinki dostała duży domek dla lalek(od nas),mówiącą papugę(też dużą) ,trójwymiarowe puzzle oraz taki mały zestaw artystki:tak: no i mnóstwo pierdółek ,na mikołaja jakieś kubeczki,kolorowanki i baaaardzo dużo słodyczy,hehe. Daria też sporo dostała,min.słodycze które zjadła za nią Lena;-) ,ciuszki,grzechotki.Na święta już kupilismy prezenty,dla Darii mata z fisher price a dla Lenki zestaw Ciastoliny(ze zwierzątkami) chcemy jeszcze jakies małe rzeczy dokupić,wiadomo ze dużo przyjemnosci jest też z samego rozpakowywania:-D.

.Lenka w przedszkolu a z Darią na 12.30 na szczepienie.

.mokkate a cóż to takiego ważnego miałaś w szkole?:blink:.

.anian ja tam w twoje obiecywanki że będziesz tu częściej już nie wierzę:-p w wakacje też miałaś więcej czasu:-p a swoją drogą to co ci się stało w rękę?.

.justyś dużo zdrówka życzę.

.iza super że Karolka chodzi do przedszkola i dobrze się czuje:tak:.

.Super wasze dzieciaczki dostały prezenty!.

.izoldzia a czemu masz drugie badanie bioderek? my też zostaliśmy skierowanie na drugą wizytę,na 19 stycznia dopiero.

.mamaboo to na początek życzę już dobrych rezultatów w nauce:tak:.

.salik agnieszka i izoldzia super foteczki:tak:.

.Na razie tylko tyle napiszę bo musze lecieć,jeśli kogoś pominęłam to wysyłam duze całusy ,tylko ostrożnie bo pokasłuję od jakiegoś czasu;-).

.Miłego sprzątania!.

.pa.

iza jeden super zdjecie, Karolinka widac zadowolona:)
Karolinna bedziemy trzymac kciuki za nowa prace meza. napewno bedzie ok.

masz racje dzieci to najwiecej maja radosci z rozpakowywania prezentow:)

ja mam juz jedno okno umyte i juz mi sie nie chce, chyba ubiore oliwke i pojdziemy gdzies na spacerek. trzeba sie troche dotlenic.

KAROLINNA no to badanie kontrolne po 4 miesiącach ale dupa moj męzus pomylił daty i mielismy byc 9 grudnia:-) na szczescie znajoma wcisnęła mnie na przyszły wtorek bo drugi termin miałam na koniec stycznia..............
3mam kciuki bo mój męzus tez jest na etapie poszukiwania pracki......bardzo niewesoło w jego firmie się zrobilo.........

reklama
I ja się melduję, już po pracy. Padam na ryjek, musiałam trochę nadgonić, bo pon. mam wolne.
Oskar dzisiaj znów nie poszedł do żłobka, bo ma katar i kaszel.... Ja już nie mam siły... W poniedziałek może pójdziemy do lekarza jak mu się pogorszy i poproszę o skierowanie do alergologa. Nie robiłabym tego, ale mamy kota i wolę mieć pewność, że to nie przez Żmiję, niż dziecko chorujące średnio co tydzień....
Iza jak najbardziej służę pomocą, jesli chcesz możeszmi przesłać kilka fotek - ja się chętnie pobawię, bo mi już brakuje :-) Przerobiłam z resztą naszej Bodzince,koleżankom z pracy i rodzinie. Dobrze, że z uszkami już wszystko dobrze. Ten Augumentin to chyba lek na wszystko.... A tablica bardzo ładna, ale przy Oskarze chyba by długo nie wytrzymała. Napisz pitem jak się sprawuje to może też zakupiomy. Chociaż my mysleliśmy raczej o czymś takim:
TABLICA___+BIURKO ___+KRZESŁO___ +ZEGAR__+LITERKI (497913974) - Aukcje internetowe Allegro
Tylko przyznam, że cena mnie przeraża....
Aga zapisuję się na administarcję. Najpierw chciałam na fotografię reklamową,ale stwierdziłam, że najpierw zrobię coś co może mi pomóc awansować w pracy :-D
Karolinna świetne prezenty, Lenka na pewno ucieszona bardzo z tych słodyczy :-)3mam mocno kciuki za nową pracę męża!
Izoldzia za Twojego męża też trzymam kciuki ! Moja Droga ! Nie zgodze się z Tobą - na naukę nigdy nie jeste za póxno. Nas teraz też nie stać namoje studia, ale nie rezygnuję.

Do góry