reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
no focie piękne:)
Majeczko nie czytałam całego forum a ile Twój mały ma ?Moja babcia mówi,że maluszków do roku nie wolno zabierać na cmentarz..wiem wiem przesądy ale ja Tomasza nie zabierałam.
W takim wypadku jak opisujesz moja mama lizała małemu czółko jeśli było słone to znaczy ,ze ktoś go "urzekl" robiła tak pare razy i spluwała:zawstydzona/y:

o matko ale historia z rana :szok: aż mi ciary przeszły !!!! i szok ze w ogóle pomyślałaś o tym zauroczeniu !!!

ja z Liwią nie chodziłam własnie na cmentarz jak była mała niby przesądy ale zawsze cos !!! i chyba do roczku z nią nie byłam ale nie pamiętam juz !!! a na pierwszy spacer obowiązkowo czerwona wstążka w wózku musiała być :tak:

Justyna ja też tak robiłam , wysiłek żaden a sumienie w razie czego czyste:zawstydzona/y:
Majeczko jaki on słodziutki:tak:Zapomniałam już jakie słodziutkie są takie maluszki
Pokazałabym swojego kawalera ale nie wiem jak się wstawia zdjęcia:-(

To jeszcze starszy brat do kompletu....
Zobacz załącznik 99512
Justyna ja dopiero wczoraj się dowiedziałam o takich sprawach i.... ponoć można na cmentarz ale trzeba dziecku coś ostrego do kieszonki włożyć (jakiś mały gwozdek albo ostrą małą śrubkę)
Jola słodziutki hihihi ale strasznie szybko będzie duży !Czas bardzo szybko leci więc trzeba nacieszyć się takim maleństwem;-)

Majeczko no starszy synek to już kawaler:-)
Tomasz już nie może się doczekać rodzeństwa z zapałem opiekuje sie kuzynkami :-)
Ciekawe jak to będzie:-D
Masz rację maluszki szybko wyrastają a chciałoby sie ,żeby zawsze były niemowlaczkami

Witam! Ale naprodukowałyście :szok::-D.

Justyna cudny brzusio, a TY wyglądasz rewelacyjnie! Prześliczne fotki, naprawdę super pamiątka :tak:

Majeczko śliczne dzieciaczki :tak:.

Szok z tym zauroczeniem :szok:, ja też słyszałam o tym przesądzie, ale dopiero jak już Karolinka zaliczyła z nami dwa cmentarze. Na szczęście nic złego się nam nie przytrafiło.

Mam dziś i jutro wolne, Karolinka w przedszkolu. Czuję się strasznie dziwnie, jest mi smutno. Jak rano ją zaprowadzałam to się cieszyła i poszła z ochotą na salę, dała mi buzi, zrobiła pa pa i poszła. Ok. 12 poszłam ją podglądnąć i zanieść jej podusię do spania, jak mnie zobaczyła to chciała koniecznie do domu i płakała bardzo. Ale ją zostawiłam, teraz żałuje. Dzwoniłam do przedszkola, uspokoiła się i jest ok. Mogłam ją zabrać,ten pierwszy dzień mogła być krócej, normalnie czuję się jak jakaś wyrodna matka, aż mnie serce boli :-:)-:)-:)hmm::hmm::hmm:.

reklama
Iza1 nie przejmuj się napewno jej się podoba, Karolinka szybko znajdzie koleżanki i wcale nie będzie miała ochoty wracać do domku:-D
Mój Kacper nawet w soboty i nedziele chciał chodzić do przedszkola,nie mówiąc jak był płacz np. w ferie albo wakacje jak nie szedł do dzieci hihihihi niezły maniak :-D:-D:-D

Do góry