reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Justa, Czarnulka, Mama Boo - jako tako Tito daje radę na basenie, ale zależy to od jego nastroju. ostatnio w ogóle nie chciał się mnie puścić.

Mama Boo - to siębierz do dzieła :-D:-)

reklama
Kochane a miało być tak pięknie :-(
Byliśmy dziś u lekarza z wynikami i Malutką

No i tak :
Milenka ma bakterie w moczu,
zaś ma założony ten cholerny woreczek
bo musimy zrobić posiew...
Ja się wkurzam bo nigdy nie umiem
go założyć tak żeby było dobrze...
Mila ma również podwyższone OB
i anemię :-(

W efekcie mam dawać cyca troche
i reszte sztucznego, no więcej dawać
sztucznego żeby Mała się najadała
bo to jest teraz najważniejsze...
P. Doktor stwierdziła że ze mnie chudzinka
i nie mam dość dobrego i doś dużo mleka,
zresztą sama to widze po sobie...
I robiłam test taki "domowy"
Wiem też że Milenka denerwuje się jak
robie takie mieszanki więc
chyba będe odciągała kilka razy w ciągu dnia
i dawała z butli tak żeby miała troche mojego,
zresztą z butelki więcej wypija niż z cycka
no i modyfikowane przez reszte karmień
Wgóle walcze ze sobą żeby zacząć tak robić
bo jest mi strasznie ciężko ją odstawiać
normalnie rycze pisząc to...
Rafał powiedział że mam nie być sentymentalna
bo dobro Dziecka jest najważniejsze...
Ja to wiem ale smutno mi wiedząc że
powoli będe traciła taką wspaniałą
więź z moim Dzieckiem...

Milenka prawdopodobnie ma tą
anemie bo ja miałam też bardzo długo jak
byłam mała, ledwo obyło się bez transfuzji
Ciesze się tylko że zaczęła znowu jeść,
bo kilka dni mało jadła...
Dziwi mnie tylko fakt że Mała je co godzine co 1,5h
z ledwością wciskając 60ml mleczka
a kaszki zjada po 150ml
Pediatra powiedziała że widzocznie ma malutki żołądek,
Kaszką się najje a mlekiem opije...

Dostaliśmy leki i za 2 tyg zaś morfologia

Jestem zmęczona...
Milenka daje w kość tym wstawaniem co chwila
i tymi ząbkami...
brakuje mi sił

Monysia - a jakie mleko dajesz? jakie macie leki?
będzie ok - zobaczysz. teraz Malutka jest najważniejsza. buziaki dla Was - trzymaj się

Daje bebilon, mamy żelazo w kropelkach
i kwas foliowy w tabetkach

Acha i jeszcze Mała ulewa po moim mleczku
a po sztucznym nie :confused:

hej hej !!

Monysia trzymaj sie dzielnie !!! nie martw się !!!! wszystko będzie dobrze !! Leki na pewno szybko zadziałają !! a na posiew jak musielimy Liwii robić to Pani Doktor nasza odradzała nam woreczki i robiliśmy za jej radą tak ze nad ranem rozbierałam Liwcie i brałam kubeczek i łapalam siuśki czasami kilka razy musialam tak ją rozbierac i ubierać a jak widać było po pieluszce że tyle co sikła to napoiłam ją i tak za godzinkę probowalam. Kropelke wody na brzusio i prosto do kubka leciało :-)
Poza tym Liwia tezżelazo zażywała a potem juz było ok !!

Diablica pisaj tam jak Olo !!!

Katarzyna F witaj !!!

Wy sobie tak nie żartujcie, bo ja się jakoś dziwnie ostatnio czuję… Powiększyły mi się piersi, brzuch mi się jakoś dziwnie zaokrąglił i nie umiem go już wciągnąć….. Wczoraj było najlepsze, poprosiłam R. żeby mis ię na brzuchu położył i posłuchał. Jak on odskoczył !!!!! Mówi do mnie – tam coś pływa !!!!! No to mnie nieźle już wystraszył….. Tłumaczę sobie to tymi plastrami, ze mam dopiero je 2 miesiąc i może stąd te obawy, ale chyba pójdę po test, żeby się upewnić….
Ja mam nadal niesprawny komputer – skrobię z pracy na szybciutko J
Agnieszka ja mieszkam w Świętochłowicach, więc całkiem niedaleko. A z jakiej części dokąłdnie jesteś ??
Wioleta A m oże przy okazji szczepienie wspomnij o tym lekarzowi, może on Ci coś doradzi…
|Monysiu kochana trzymaj się dzielnie. Nie wiem co mam innego Ci poradzić, ale co do ulewania to Oskar do 5 m- ca tak ulewał, ze to wyglądało jak wymioty….. Tylko, ze u niego to raczej było z przejedzenia….
Diablica co to znaczy, ze nic więcej nei napiszesz ? Już nam tu pisaj co u was !

Witajcie :-)

Monysiu kochana wytrzymaj! Dasz rade! Zobaczysz ze będzie dobrze! My tu jestersmy wszystkie z tobą!

Witam nową mamusie :-)

hej !!!!

MamaBoo zdjęcia super !! oczki to on ma po mamusi !!!!!! a patrzac jak Wam pierworodny pięknie wyszedł to aż żal gdyby to jednak objawy tylko palsterków ;-)

Zdj ecia wszystkie cudne.
Monysia trzymaj się kochana jesteśmy z Tobą.
Witam nową mamusie..
Poprzedniego posta mi zeżarło..
Mój M miał dziś operacje i jeszcze się nie odezwał..Jestem lekko rozstrojina bo nie mam numeru tel.tam....

reklama
14063211628.jpg

09385111628.jpg

09282611628.jpg

09222811628.jpg

Do góry