reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Trysiu - napewno nie znasz mojego lubego :-);-) Moi teście tam mieszkają od 2 lat Wybudowali się dokładnie w Godziszowie koło Goleszowa i Kisielowa :-D:tak:

Karolinna - nie odpowiedziałaś mi skąd znasz Sandrę S.

reklama
.monysia tak jak piszesz prawie każda z nas tak miała,więc większość z nas cię rozumie. Ale wierz mi że czas szybko leci i zapomnisz o tym. Wiem ze teraz to małe pocieszenie ale przytulam mocno.

.baska pisałam :tak:.

.ewcik super że Filipek lepiej:tak:.

.Lena właśnie po mnie chodzi i się domaga bajki;-).

Hej dziewczynki, ja zjadłam dzisiaj tylko 2 pączki a teraz robię szpinak :-). R. dzisiaj pojechał od razu po pracy naprawiać koledze komputer i pewnie wróci po 21..... Już mnie to wkurza, ale co mam zrobić ??
Monysiu kochana schłodź jej gryzaczka, albo kup maść na dziąsełka, Oskarowi pomagało. Pzytulam Cię mocno, mam nadzieję, że mąż weźmie się w garść i Ci troszkę pomoże !
Ewcik no proszę a tak się martwiłaś, bardzo się cieszę, ze go to aż tak nie boli.
Co do spotkania to ten weekend na pewno odpada, ale na następny jestem chętna ! Nawet z dojazdem, a co do czatu też się zgadzam, ale musicie mi pomóc, bo jak wtedy był to ja nie czatowałam z Wami.
Zmykam kończyć obiadek.

Witam dziewczynki!
Rzadko tu ostatnio zagladam ale widze ze Wy nie proznujecie, nasz watke ożyl :-)

Co do spotkanka to ja jestem bardzo chetna :tak::-) I tez wole z Oliwka bo nie chce jej zostawiac z tesciowa :baffled: Moze przyszla sobota, co Wy na to?? Tylko gdzie ?? Tak rzadko tu ostatnio bywam ze moze chociaz pogadam z Wami w realu ;-)

A wiosna badz latem zapraszam Was wszystkie do mnie, posiedzimy na ogrodku z kawa, a dzieci beda mogly poszalec. A za plotem mam maly ale jest-PLAC ZABAW :-p

Gwioleta na n-k zobaczylam ze masz wpisany Rybnik i Zory. A gdzie dokladnie teraz mieszkasz?? bo moze mamy do siebie bardzo bliziutko ;-)ja mieszkam w Rybniku-Ochojcu. Moze kiedys spotkamy sie gdzies w centrum Rybnika ?

Monysia my tez musimy sie kiedys spotkac, w koncu, obiecywalysmy sobie to jak jeszcze bylas w ciazy :tak:a co do placzow Milenki to... tule CIe mocno Kochana. Ale tak jak posze Dziewczyny-kazda z nas musi to przejsc. Pomysl ze juz niedlugo bedziesz tesknila za tym okresem kiedy Milena plakala ale lezala :-D Potem bedziesz musiala jescze za nia biegac :-p
A z mezem przeprowadz powazna rozmowe i wygarnij mu to co Ci lezy na serduszku, moze to pomoze.

Ewcik ciesze sie ze FIlipek czuje sie juz lepiej :tak:przekaz mu buziaczki od Ciotci Luczynki i Oliwki ;-)

Ale Wam Dziewczyny zazdroszcze tych wczasow nad morzem :zawstydzona/y::-( My mozemy zapomniec o jakichkolwiek wczasach bo remontujemy w tym roku kuchnie (od podstaw:baffled:) i pokoj, a moze i pokoj dla Oliwii :-(
No wlasnie! Jesli mozecie to wklejcie mi fotki Waszych kuchni, plisssss! Bo szukam inspiracji :cool2:

Kaska albo Kołobrzeg lub Sianożety.

Monysia moze pora sie troche rozerwac a nie siedziec w domu. Poczekaj do lata bedzie juz Milenka duza i pewnie wyrosnie z marudzenia.;-);-);-);-)Jestesmy z Tobą

Kochane próbowałam panadolu, maści na dziąsełka,
gryzaka schłodzonego i na pare minut było
lepiej potem zaś ryk na całego :wściekła/y:

Zdecydowałam się pójść do lekarza
bo ten ryk nie wydawał mi się taki do końca normalny,
i jeszcze temperaturka i taki wdęty brzuszek...
Szkoda tylko że nie było naszego pediatry
ale dobrze że poszłam bo okazało się
że Milena ma powiększoną wątrobe, śledzione
i coś z ukł pokarmowym ogólnie :-(
do tego dostała mega wysypki na całym ciele
a dziąsełka (powiedziała pediatra)
że pewnie swędzą ale zanim wyjdzie ząbek
to jeszcze troszke potrwa :blink:
Więc to nie tylko dziąsełka ale ogromny ból :hmm:
Zdecydowałam jeszcze że pójdziemy
jutro zasięgnąć opinii naszego pediatry
bo nasz jednak ją zna a tamta nawet
nie umiała nam powiedzieć z czego może to być
bo dziecka nie zna...

ale ja chyba wiem... głupia Matka...
poszłam za pomysłem koleżanek
i dałam Małej 4 dni temu łyżeczke deserka
jabłko-marchew-winogrona
a dziś też rano dałam,
jak pisałam wczoraj i przedwczoraj było znośnie
a dziś zaś się nasiliło i dołączyła wysypka,
myśle że to winogrono jej nie podpasiło
bo po marchewce i jabłku jej nigdy
nic nie było jak sama robiłam soczek
albo dałam starte jabłko...

Od wyjścia z gabinetu cała drże...

A gdzie ja mam się rozerwać
i kto z Dzieckiem zostanie ???
Teściowa odpada na wieczorne rozrywki
bo jest delikatnie mówiąc starszą Panią
a Mama musi dojeżdżać
Ale mi w sumie by wystarczył
wypad z mężem na jakieś zakupy
np do plazy i na żarcie w mieście :)

reklama
.Co do pączków to się objadłam okrutnie;-) a jeszcze sporo ich zostało.. a pupka rośnie;-).

.luczynko miałam ci wcześniej napisać ale wyleciało mi z głowy;-) życzę ci żebyś jak najszybciej mogła zafasolkować :tak: ,niech się wszystko poukłada i do dzieła,może jeszcze pochodzimy w ciąży razem?chciałabym:tak:. A co do zaproszenia na ogródek to ja bardzo chętnie:-D.

.baska ok:laugh2: pisałam że swego czasu (jakieś 5-6 lat temu) ,jej ,jej brata i moje drogi się przecinały,np.pomagałam im prowadzić świetlice na Załężu(Katowice),ja bardziej jako wolontariat:tak: widzę że ona dalej się udziela społecznie:tak:.

.ewcik masz silną wolę z odchudzaniem:tak: chyba że się jednak złamałaś;-).

.Niom ,fajne te wasze urlopiki nad morze:tak:.

.Czacik też chętnie bym wznowiła:tak: tylko ktoś musi przesłać mi linka bo tamte dane zostały na kompie w Polsce.

.Miłego wieczorku.

Do góry