reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Witam moje panie:-D
monysia śliczna ta twoja mikolajka nie przejmuj sie ze czasami nie wytrzymujesz moge sie zalozyc ze kazda przechodzila wieksze lub mniejsze kryzysy:tak:glowa do gory moze faktycznie masz slabsze mleko ale nie przejmuj sie tylko jak chcesz to karm, mi kiedys lekarka przy Dorotce powiedziala ze czasami zmniejsza sie laktacja ale tylko chwilowo i jezeli kobieta bedzie karmila tylko piersia to znow wroci wszystko do normy wiec moze ty tez masz takie zalamanie z mlekiem no i jak masz dola to tez wplywa na mleko moze to glupie ale jak ja mam kryzysy z mlekiem caly czas sobie powtarzam {ze mam duzo mleka i moge karmic} glupie ale cos w tym jest bo karmie i mlody przybiera na wadze jak sie ur. mial 2.200spadl mi do 2.065 a teraz chlopisko ma 7.780 wiec jest okey.
oliwka normalnie nie moglam przestc patrzec na twoja mala Bozinku jak slicznie wygladala :tak::-)jak snieżynka.
no a ja jutro jade do laryngologa z malym bo ciagle kaszle i kicha i zeby bylo lepiej to ja dzis zaczelam goraczkowac wiec jak beda bledy to sorry:zawstydzona/y:

reklama
Witam

W szale przedświątecznych przygotowań i końca semesrtu pierwszego postanowiłam do Was zawitać:cool2::-)
kubusiowa, pokoik przedni:sorry2:ale szczęście macie, że Kuba przesypia SAM noce....moja 2 razy przespała całą noc. Jak Ci dobrze, że na własemu synowi mogłaś zaprojektować taki pokoik:cool2:

monysia, ale Mila superowo wygląda w tym mikołajkowym stroju. A w karmieniu grunt to pozytywne nastawianie....czyli szukaj w sobie i otaczającym Cię świecie radości i szczęścia i już będzie z górki. :-)

gwioleta, aleś "giganta" urodziła, w którym tygodniu się urodził:confused:Zdrówka Ci życzę.

oliwka, aleś wystroiła Sarę....:shocked2::shocked2::shocked2:a jak Ci dobrze, że na święta Aniołek do Was już zawitał:-p:happy2:

karola, co tak osłabłaś:confused::confused::confused:nadal ząb:confused:czy ten dentysta:baffled::zawstydzona/y::szok:to żart oczywiście:-):cool2::happy2:

justyś, ale Liwia Ci się rozgadała, szok:cool2::shocked2:

A ja dziś padam....umyłam wszytskie okna (7 sztuk) i firany do nich poprasowałam (głupia byłam jak je wybierałam, ale cóż....muszę pocierpieć:-p) i nastawiam się psychicznie do jutrzejsze pracy....a tak mi się nie chce.....:cool:
Trzymajcie się cieplutko:happy2:

Poczytałam i miałam troszkę poodpisywać
ale jestem już tak wykamana że nie dam rady.
Powiem tylko tyle że byliśmy wczoraj w Czechach
i po raz pierwszy wydając 500 zł na zakupy
poczułam że coś kupiłam... :tak:
A Mila była straszna wczoraj,
chyba stęskniła się za cycem :confused:
bo nawet tata jej nie mógł uspokoić
tylko u mamusi chciała być
Moje Słoneczko Kochane.

Dzis za to byla mega kolka
teraz jak narazie zasnela

klawiatura mi sie wlasnie zaczela pieprzyc
zamiast z jest y i odwrotnie
i nie mam polskich znakow

Dzis przywiezli w koncu nowa kanape
pozbzlam sie tego starocia :-)

Jutro mala podrzucimz na 2 h do tesciow
bo chcemz porobic zakupz swiateczne w koncu
i zabrac sie za jakas robote

A teraz ide spac

Dobranoc !!!

hejka!!!

Wpadłam tu na chwilke przed pracą. Mam pytanie, które może za wcześnie mnie jeszcze martwi ale chodzi o uzębienie Kamilka. Otóż ma on wszystkie jedynki dolne i górne a dwójki no właśnie ma tylko trzy dwie górne i jedną dolną brakuje mu lewej dolnej dwójki a potem ma już prawie wszystkie czwórki jedna jeszcze mu sie tylko przebija. Ale co z tą jedna dwójką???? Czy ona wogóle mu jeszcze wyjdzie. Boję się ze jak trójki bedą wychodzić to ta się przesunie na miejsce tej brakującej dwójki a nie chciałabym żeby tak się stało. Co robić może nie potrzebnie się martwię???

:-):-)hejoo kobitki,
a u nas nie odczuwam jeszcze gorączki przedswiątecznej,mały trochę przeziębiony ma stan podgorączkowy ale bryka chocby nic mu nie było:szok: i własnie rycze po nim że ma ubrać lacie bo biega boso po płytkach i panelach a ogrzewania podłogowego nie mamy ;-)
Prezenciki mamy kupione,okna wymyte,ale choinki i jakiejś takiej poważnej atmosfery świątecznej nie odczuwam,musze kupić jakies drobiazgi albo zrobić do powieszenia na oknach, bo jak na razie to wieniec adwentowy i aniołki w kuchennym oknie to jedyne elementy świątecznego wystroju.Wiem, że nie o to chodzi w tych świętach ale dla mnie te pierdółki świąteczne tworzą klimat i lubię to...a teraz jestem uziemiona i nie mam kiedy zajść na zakupy albo przynajmniej poszukać inspiracji na święta...W tym roku karpia u nas na wigilijnym stole nie będzie zrobię jakąś inną rybkę na kilka sposobów,może dorsza albo sole..po ostatnim karpiobiciu mam dosyć i powiedziałam że nie chcę...choć nie powiem że nie lubię zupki rybnej..
Gwioletka,no to wspołczuję,chyba na dobre wyszło ze sie nie spotkałysmy,choć nie powiem że nad tym nie ubolewam
MOnysia każda z nas miewa załamania nerwowe i dobrze Cię rozumiemy że bywa cięzko,wiem że jak takie maleństwo do takiego stanu doprowadza to wyrzuty sumienia są wieksze niż w przypadku juz starszego dzieciorka ale należy pamiętać , ze milośc dziecka i nasza jest bezwarunkowa więc mamy prawo czasami się trochę powkurzać byle nie przesadzić z tym wkurzaniem się . Ja ostatnio mam wysiadkę z gadaniem mojego dziabąga,non stop gada i tez mu mówie Maciek zamknij juz tego dziuba bo już nie mogę,ciągle mysli sie myslami własnego dziecka...i tak o godzinie 19 mam kategorycznie dosyć i wtedy najlepiej jak mały idzie spać bo może miarka przebrać i mogę zacząć ryczeć jak lew...no lwica...;-);-)a i jeszcze jedno,jak masz możliwośc wybrać sie sama gdzies choc na chwilke to korzystaj z tego a nie miej wyrzutów sumienia!! odpoczywaj i pozwól sobie na to aby się stęsknic za Maleńką!!
Czarnulka no i co tym Waszym netem??
Anian zapracowana z Ciebie Pani nauczycielka :tak::tak: no i stęsknilam się za Tobą,noo,nie wiem dlaczego tak się dziwisz jak dostrzegam Twoją bardziej intensywną obecnośc tutaj...:sorry2::sorry2:
;-)Luczynka co u Ciebie małpiszonie??pracujecie nad "strzałem w 10" ??:-D:-D
Oliwka małą wyglądała jak laleczka na chrzcie,sliczna z niej panienka!! Jejuuu fajnie byłoby miec dziewczynke oczywiście mam na myśli drugiego szkrabika w naszej rodzince;-);-):-D:-D:-D:-D
Karollaa ja zdjęcia od Maciunia nie tak dawno temu wklejałam ale zrobie to specjalnie 4U !!:-)
Pozdrowionka zmykam bo musze posprzątac troszkę bo w czwartek u nas impra...:-p:-p

cimg3475xt4.jpg
cimg3472ge0.jpg

PRZEPRASZAM ZA TAK DŁUGIEGO POSTA, WIDZĘ ŻE PRZYBLOKOWAŁAM WASZE KLAWIATURY ZBYT DŁUGIM SWOIM WYWODEM...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

:-):-D:-)

się rozpisałaś.
I specjalnie dla Ciebie nawet coś skrobnę (czyli to, co piszę), bo muszę znowu męczyć się nad szkołą, a Młoda dopiero co padła:wściekła/y:

.Witanko:happy2:.

.Lenuśka już śpi,Piotrek w pracy na nockę( nie lubię sama zasypiać:baffled:) .A ja mam laptopa tylko dla siebie:-p.

.Wszystkie foteczki super:tak:.

.anian :shocked2: no to mnie zszokowałaś:shocked2:. Ząb ok:-D .Miłej pracy ,pewnie siedzisz nad klasówkami?;-).

.justyna jak tam@?już przeszła? co tak cichutko siedzisz?

.trysia Macio to przystojniak:cool2:i taki duży już chłopak z niego:tak:.Maciuś to chyba do taty podobny,mam rację?:blink:.

.Ok,lecę buszować po necie:happy2:.

.Narazka.

reklama
karolinko, czym Cię zszokowałam:confused:

A jak się jest nadgorliwą panią to tak jest - kartkówki z 6 klas i do tego poprawy - ok.40 prac. Mam dość, a jeszcze zachowanie mi zostało i będę prawie wolna, oby do ferii:happy2:

Ja też dziś zasypiam sama :sorry2:ciekawe jak długo poduszka Marcina będzie wolna:confused::confused::confused: należy odczytać: kiedy Młoda się obudzi, a że chcę choć trochę się wyspać to przy pierwszym jęku biorę ją do siebie:sorry2:

kolorowych

Do góry