reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej !!!

a ja wcozraj nie pisąłam bo brzuch mnie bolał @ i postanowiłam cholerę zatopić i tak jak przedwczoraj zalkoholizowałam się i chyba poskutkowało bo dziś juz ustąpiła :cool2:

dzis z rana pojechałam z teściówką na zakupy i z Liwciorem ! Teściowa chciała prezent chłopu kupić no i do południa nam zeszło bo moje dziecie jest fascynatem schodów ruchomych i wind szklanych, mało tego nie przepuści Smyka musi wejść i pooglądać a potem koniecznie lody :sorry2: no i miło było ! Szukałyśmy koszuli do teścia a w efekcie kupiłyśmy pasek, no i wyszło że mam dziecko kabla bo jak dziadek sie spytał co kupiłas mi ? to Liwia bez zajęknięcia powiedziała nić i zaraz szybko dodała babi Cisia (Babcia Krysia) kup Dadi pasiek nie kosiul :baffled: Jak jej zza drzwi pokazywałam cicho to ona na cały regulator mama ja nie cisia Chcąc wybrnąć z sytuacji mowie Liwusiu przecież to mama dla taty kupiła pasek a ona z tym cwanym uśmieszkiem bez mrugnięcia Ty kup tati pasiek i babi Cisia tez, babi Cisia kup dadi Ty tati :szok: i w tym momencie poddałam się :-D
Nie wiem co ją napadło, czasem to zmyśla jak z nut niestworzone rzeczy albo mówi tak że i tak jak ktoś nie wie o co może jej chodzić to sie nie kapnie a tu dzis przeszła samą siebie !

reklama
Giwioletta miło Cie widzieć :-D

Monysia juz nie czaruj :-) super wyglądasz ja Ci to mówie :-D A mała rośnie w oczach !!

Kubusiowa moja ulubiona zieleń :-) Pokoik super, i Ty sie dziwisz że mały przespał calą noc sam ! w takim pokoiku nic dziwnego :tak: Widać rękę fachowca ! A swoją drogą cieakwe jak długo taki porządek będzie tam panował ;-)

Czarnulka całuski dla dziewczyn !! Współczuję Ci juz tych dwoch kucyków :-D "mamusiu zabierz mnie na spacer, mamusiu czy mogę sie teraz pobawić, uwielbiam z Toba spacerować" i tak w kółko nawija i macha tymi kończynami :baffled: a u Ciebie to x2 :szok::-D

Sandrosik hej robiłam ostatnio Twoje pierniki :-) Sonia ślicznie wygląda !!! Jeny ja to chyba będe beczeć jak bóbr jak Liwia w przedszkolu będzie brala udział w czymś takim :-D
Od porodu jestem taka beksa czy ładniej zwał wrażliwa wczoraj np popłakałam sie na programie National o Hipciach !!!

hEJKA!!!!

Dawno mnie tu nie było :szok::-D:-) Steskniłam sie strasznie za wami :tak:Tyle naprodukowałyście, ze nie jestem w stanie tego nadrobić.

Kubusiowa - pokoik bardzo fajny :-) Kolorki też. Super, że Kubusiowi dobrze, się spi w pokoiku. A nianię kupowaliście teraz czy już miałaś:confused::confused::confused:

Napradę niewiem co mam pisać:-:)-(

Już zbliżają się swięta więc wiadomo robimy porządki. za prezentami w tym roku ne biegamy bo nie robimy sobie prezentów jedynie Kamilek dostanie.

Kupilismy mu taki odkurzacz bo ostatnio uwielbia wyciągać nasz mam nadzieję, ze mu sie spodoba (kolor pomarańczowo- żółty)
PYłEK Gadający odkurzacz HASBRO MEGAAA HIT!!! (282903220) - Aukcje internetowe Allegro

Od rodzinki dostanie taki warsztat narzędziowy. Jeszze jest mały ale już go takie rzeczy interesują :-)
SMOBY BLACK&DECER WARSZTAT 65 EL SUPER PREZENT (283543508) - Aukcje internetowe Allegro

Ależ jestem nie wyspana :zawstydzona/y:
po prostu trace siły i cierpliwość
ani chwili spokoju dosłownie
wiecznie ryczy, chce się nosić
i tak od wczoraj najgorzej :-(

Wczoraj znowu mega dołek
mnie ogarnął, płacz, złość
i wszystko naraz :hmm:
Wstyd się przyznać ale z bezradności
i braku cierpliwości nią potrząsnęłam
i reszte dnia płakałam z tego powodu
Mam wrażenie że nie nadaje się na matke :-(

Wole jak mężuś idzie do pracy na noc
przynajmniej w dzień jest w domu
a tak siedze znowu sama :zawstydzona/y:

Do tego doszedł brak mleczka
Od kilku dni się testuje i odciągam z ciekawości
ile mniej więcej produje ( pijąc już herbatke
na laktacje) i okazało się że 40- 50 ml co kilka godz
uda się wydusić z wielkim trudem :-(
To dlatego Mila pije oba cyce strasznie się denerwując
i wołając często o jeszcze
Od wczoraj dałam jej 3 razy modyfikowane
więc znowy przygotowuje się na jej ryk
bo zaś zatwardzenie będzie

Jutro Małą zawioze do moich rodziców
na pół dnia bo jedziemy do Czech na jakieś zakupki
Z jednej str się cieszę że troche odpoczne
a z 2 smutno mi że ją zostawie :-(
I z tej okazju udało mi się odciągnąć
3 x 50 ml mleczka dla niej
Ech może jeszcze jeden uda mi się ściągnąć
I tak mama będzie musiała jej zmieszać z sztucznym :zawstydzona/y:
Jak Mała teraz zaśnie to i ja się drzemne

Milusiego dzionka życzę

Kimłam się troszkę :tak::-):-D

Przedstawiam Wam Panią Mikołajową:

dsc02396gi7.jpg

dsc02382gd9.jpg

dsc02385rv8.jpg

.hej:-).

.pędzicie dziewczyny z tymi postami:szok:.

.muszę się pochwalić że w końcu wyrwałam tego zęba:-D polski dentysta,bardzo miły i przystojny;-).Wiecie jak tu jest dziwnie... do dentysty można się zarejestrować tylko do 16 roku życia albo po 60 roku życia:baffled: a w między czasie można dzwonić na numer ratunkowy i tam można się umówić:baffled: ,w ogóle to że mnie przyjęli to graniczy z cudem:tak:.

.wszystkie foteczki supcio:happy2:.

.kubusiowa świetnie zrobiliście pokoik Kubuśkowi:tak: on śpi w tym łóżeczku bez barierek:szok: Lenka raz z nami spała to wpadła za łózko,mimo iż łózko stało pod ścianą;-) Lena strasznie się wierci w czasie spania:dry:.

.sandros Sonia wygląda słodziutko:cool2: super aniołek z niej:happy2:.

.justynka ciekawe po kim Liwia ma taki długi języczek:-D.

.monysia super Mikołajkowa;-).

.baska fajny odkurzaczek:tak: Kamilek na pewno będzie zadowolony:tak:.

.trysia wklej w koncu fotki Maciusia:happy2:.

.Dla pozostałych pozdrowionka:happy2:.

.Miłego wieczoru.

hej dziewczyny :-)
My już po chrzcinach ,dwa dni sie nie odzywałam ale miałam mały zapieprz.
Na szczęście po wszystkim ,Sarunia przespała pół mszy ,nastepne pół mszy ją trzymałam i cały chrzest następne pół godziny ,tak że ręce mi wysiadły :szok: bo jak dla niej to było za długo .Zresztą ona chora i mi kaszlała w kościele ale to napisze później. Z nami była jeszcze jedna rodzina z maluszkiem tak że były dwa chrzty. Jeszcze proboszcz polał(chlusną) taka zimną wodą małą a ona chora :-( Zaczeła płakac na cały kościół Po południu wyżerka dla gosci i juz sie ruszać nie mogę a to dopiero początek bo za tydzień święta :-):-)
Nie robilismy w żadnym lokalu bo nie było duzo ludzi tylko najbliżsi :-)

Jak pisałam wcześniej nie obyło sie bez lekarza i antybiotyku :-:)-( Dostala Flegamine antybiotyk i lakcid ale nie pomaga bo ma biegunkę po tym i niewiem co mam robić :szok::confused:Wieczorem kupiłam maść koperkowa i smaruje pod noskiem bo maja zatkane :-( Zresztą Oli skończył sie antybiotyk a bardzo jej nie przeszło też jej flegamine dam jutro rano .
kubusiowa super pokoiczek:tak:
monysia mikołajkowa pierwsza klasa:tak:
justyna gdzie kupiłas tego kucyka?

Tak mała wyglądała na chrzcie.
URL%5D

hej dziewczyny :-)
My już po chrzcinach ,dwa dni sie nie odzywałam ale miałam mały zapieprz.
Na szczęście po wszystkim ,Sarunia przespała pół mszy ,nastepne pół mszy ją trzymałam i cały chrzest następne pół godziny ,tak że ręce mi wysiadły :szok: bo jak dla niej to było za długo .Zresztą ona chora i mi kaszlała w kościele ale to napisze później. Z nami była jeszcze jedna rodzina z maluszkiem tak że były dwa chrzty. Jeszcze proboszcz polał(chlusną) taka zimną wodą małą a ona chora :-( Zaczeła płakac na cały kościół Po południu wyżerka dla gosci i juz sie ruszać nie mogę a to dopiero początek bo za tydzień święta :-):-)
Nie robilismy w żadnym lokalu bo nie było duzo ludzi tylko najbliżsi :-)

Jak pisałam wcześniej nie obyło sie bez lekarza i antybiotyku :-:)-( Dostala Flegamine antybiotyk i lakcid ale nie pomaga bo ma biegunkę po tym i niewiem co mam robić :szok::confused:Wieczorem kupiłam maść koperkowa i smaruje pod noskiem bo maja zatkane :-( Zresztą Oli skończył sie antybiotyk a bardzo jej nie przeszło też jej flegamine dam jutro rano .
kubusiowa super pokoiczek:tak:
monysia mikołajkowa pierwsza klasa:tak:
justyna gdzie kupiłas tego kucyka?

Tak mała wyglądała na chrzcie.
79073912nk4.jpg
k042pw1.jpg
k044dy4.jpg
k050ia9.jpg
37215269lw9.jpg
y002hw0.jpg

Oliwci nie bralismy do kościoła bo chora zreszta daliśmy ją do babci bo by chciała iść z nami .Przyszła potem z babcią do domku i zdiecia jej nie mam z Sarunią:-(

reklama
hej hej !!!!

. polski dentysta,bardzo miły i przystojny.

oj to widze że Karolę będą często ząbki bolały :-D

Monysia a Ty myślisz że ja nie miałam chwil zwątpienia, i tez mi sie zdarzyło nawrzeszczeć itp na Liwcie a potem zawsze straszne mam wyrzuty sumienia i płaczę ze złości i na siebie !!
A co do odciąganie pokarmu to jak ja próbowałam to zawsze udało mi sie góra 20 ml a Liwia pokaźny klocek była i tylko na piersi ! Poprostu jakoś mi nie spasił ten laktator a swoją drogą to co im więcej pije sztucznego tym mniej Ty masz pokarmu i laktator podobno nie stymuluje tak produkcji mleczka jak dzieciątko ! Takze jak chcesz karmić głównie piersią to przystawiaj ją jak tylko chce i nie myśl o tym że za mało masz pokarmu itp !! A dajesz jej coś do picia jakieś herbatki czy coś ??
A i śliczne to zdjęcie !!!!!

Oliwka ja kupiłam na allegro !!
Sara jak lala wyglądała !! Zdrówka dla dziewczynek !!!

Do góry