reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Ale slodkie zdjecia!!!!:):)
Karolinna jak w ktorejs gazecie czytalam ze po urodzeniu kobietki nie przesypiaja 260 (czy jakos tak) dni w roku....a mi teraz ciagle chce sie spac ale znow jakbym spala po poludniu to nie spalabym w nocy(tzn mam wtedy trudnosci z zasypianiem:( )

reklama
Ja dzis śpię jak mops, a to z powodu badań. Byłam rano na krzywej cukrowej i niestety .....nie podobało mi się to badanie.
Nie wiem, czy wyjdzie dobrze, bo większości glukozy mój organizm się po prostu pozbył.
Ciekawe co powie lekarka... :(

hej

Ej mamusie kazda z nas przechodzi to samo , strach czy damy rade , przeciez to cos nowego w naszym zyciu - byc mamusia, jak to bedzie , czy rozpoznamy gdy cos sie dzieje itd ,no i w koncu radaosc kiedy uda nam sie zapewnic wszystkie potrzeby dzieciatka ;D
Karola wnet wszystko Ci bedzie przychodzilo z latwoscia , a maz bedzie sie pytal skad wiesz ,ze to akurat Lence potrzeba ;);D
Tatusie maja to do siebie ,ze wola cieszyc sie swoim dzieciatkiem nieco z daleka ;D
Moj maz tez sie bal robic cokolwiek przy Oliverku , nie rozumial jak moge byc zmeczona skoro siedze caly czas w domu . A bylo na poczatku mi bardzo ciezko, Oli -dziecko z temperamentem nie zamierzal spac , plakal caly czas i najlepiej to by tylko przy cycu siedzial ;D Przez 2 pierwsze dni w ogole nic nie zjadlam , potem znalazlam sposob jak to zmienic , a teraz to juz wprowadzam modyfikacje ;D
A tatus ..proba sil ;D od jutra zostaje sam z synciem przez caly tydzien , ciekawa jestem jak sobie da rade :p::p

Mokkate bedzie dobrze , byle sie nie stresowac , sama wiesz ;) Trzymam kciuki na pozytywne wyniki ;)

Lilithku wprawdze nie poradze nic , ale czekam wciaz na mile wiadomosci i fotki z usg ;)

Justysia modelka sliczna , cukiereczek ;D musze sie do Ciebie wybrac tylko sobie poukladam to i owo ;)

Ok ide odpoczac i przygotowac sie do pracy ..pobudka o 5 rano ::)

justysia fotki super :) i jak odważna na nogach mikołaja ;D zero stresu :)

lilith powinni dawać nam kasę za opiekę nad dzieciem ;) albo nie! jakieś wczasy :) też tak miałam ,jak popołudniu spałam to potem w nocy nic.

mokkate pamiętam swoje badanie krzywej,ale nie mdliło mnie tak bardzo :0 tylko słabo mi się zrobiło i trochę spać chciało. I wyniki miałam dobre,prawie dolna granica.

agula no właśnie,czemu my jetseśmy zmęczone jak siedzimy w domu ;) teraz nie wiem czy życzyć Twojemu mężowi żeby sobie poradził czy nie ::) to zależy od tego czy chcesz żeby się przekonał jak to jest ;)

my dzwoniliśmy do pani doktor i kazała nam kupić jakieś witaminki i maście,mamy już wszystko :) teraz pięlgnacja. Mam nadzieję że syropek jej za bardzo nie zasmakuje ,przynajmniej bardziej niż mój cyc ;)

No tak to jest!a opieka nad dzieciatkiem i ogolnie nad chociazby samym domem jest wyczerpujaca...a faceci mysla ze my sie zmeczyc nie mozemy i ze to oni maja ciezka prace:(:(ah...
JA juz niemoge sie doczekac tego usg bo strasznie sie martwie czy jest wszystko dobrze!znow mi cos odbija...szczegolnie ze znow malej nie czuje a to juz prawie 21 tydzien:(:(2 dni temu tak rozrabiala a teraz znow cisza:(:(ponoc to normalne ale jednak napedza strasznego stracha!

lilithka na pewno będzie ok na usg a w 21 tyg nie czuje się jeszcze ruchów nonstop.

a dziś aga chyba jest w tej swojej nowej pracy ?

moja mała chyba zaczyna mieć kolki ::) bo stęka stęka i nic nie może wykupkać ani nic i czasem już poplłacze delikatnie przy tym ::) a przecież tak się ograniczam z jedzeniem już :p

byłam u ginki, dostałam porcję leków (m.in. isoptin), krzywa cukrowa przekroczona (ale to norma). Fasola dziecko kulturne się dupką obróciła do lekarki. szyjka ciut przykrótka, ale się nie skróciła od dwóch tygodni, a to najważniejsze.

kaśka76 super że nie ma skracania szyjki!! bardzo się cieszę :) a moja mała też czasem pokazywała pupcię na usg ;D a przez tę krzywą masz pewnie jakąś dietę ? a jak urodzisz to kolejna dieta żeby dzidzi nie miała kolek ;)

dobrej nocki mamuśki ode mnie i od Lenki :)

acha,no i gdzie ten śnieg ???

patki3iv.jpg

Moja reakcja na glukozę była dla mnie zaskoczeniem, bo żadna z mam, które do tej pory robiły krzywą, nie cierpiała bardzo.
A ja słabłam, prawie mdlałam. Pociłam sie okrutnie i w końcu glukozę zwróciłam. Zobaczymy co powie lekarz.
Jednego jestem pewna- więcej tego badania nie robię!!!

Lilith- wszystko będzie dobrze. Nastaw sie pozytywnie. Ja też się przejmowałam, a skończyło się dobrze. :)

Karolinna- dzidzia musi sie przyzwyczić do nowych rzeczy,m.in. samodzielnego jedzenia i wydalania. W końcu w środku nie miała takich problemów :laugh:

Kaśka76- oszczędzaj się i duuuuużo wypoczywaj :)

reklama
hej !! ja miałam cukrzyce w ciąży, i diete musialam trzymać noi kłuć sie w palca 4xdziennie ale wszystko ma swoje plusy przynamniej nie przytyłam ponad to co powinnam bo musiałam wagi pilnować i po porodzie szybko wróciłam do siebie :)
Kaśka76 wypoczywaj ile sie da !!
Lilitku jest dobrze PRECZ Z CZARNYMI MYŚLAMI widocznie dzidzia sie obróciła i kopie Cie teraz w drugą strone :)
Karolina jak Liwia była taka malutka i brzuś ją bolał to kupiłam wode koperkową i łyżeczke jej dawałam albo później plantex a poza tym sama piłam herbate koperkową !!

Do góry