reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Aga: fajny ten Twój urwipołć!!!
Karola: Fasola we wtorek ważyła 844g, rozpycha się cwaniak mały coraz bardziej. ja mam dalej problemy z łożyskiem, z przepływami i bólami brzucha, ale staram się wyluzować, bo umartwianie nic nie da.

reklama
Witam,

Co do soku jablkowego to w szpitalu nam go polecali na laktacje i to byl jedyny sok, ktory tez moglam pic i Soni nic nie bylo, po marchewkowym juz gorzej.
A co z jedzeniem to tak naprawde musisz probowac i sprawdzac co pasuje kruszynce, w ten sposob ulozyc wlasne manu.

Aga, mam pytanie troche nie na miejscu - co robicie z mieszkaniem?
Oliwierek jak zawsze wspanialy i jaki fajnie pokazuje zabawki.

Pozdrawiam,

Witam,

Witam wszystkie przyszle i obecne mamusie... ewentualnych tatusiow takze.
Dzien przynajmniej w Tychach zapowiada sie w kratke, troce slonca, troche zachmurzenia, opadow nie przewidujemy.
Wychodzac na spacer wykremowac buzki, szaliki, czapki i rekawiczki nie zapomniec.
;) ;) ;)

Tatus przyjedzie i do Katowic dziwczyny zabierze,
mama na doksztalcanie, Sonia na dluuuuuuugi spacerek na Doline,
a podwieczor wielie pieczenie pierniczkow, mamy kogo zaoparywac - Sycylia, babcie, no i moja rodzina piernikozarow ;)

Pozdrawiam,

Witam,

jeszcze wkleje zdjecia ze spaceru w tym tygodniu z tatusiem:
sonia10sk.jpg
sonia24zl.jpg

Super zdjęcia!!!

Mojej córce na kolki pomagało tylko jedno- "Saab simplex". Nie było łatwo dostać, ale problem kolek został rozwiązany definitywnie.

A co do spacerów, to ostatnio pochłania mnie szukanie wózka dla dzidzi. Moze wiecie gdzie są w Katowicach sklepy z wózkami. ("Ale ma kota" i "Ene due rabe..." już zwiedziłam :))

aga co do zdjęć to trochę cierpliwości ;) będą :) nie mów że Oliverkowi zęby urosły a on je wybił :)

lilith kurcze,aż miło czytać że się nażarłaś ;D wcześniej jadłowstręt a teraz ... super :)

kaśka jak byłam tego dnia co rodziłam na usg to coś tam też z przepływami nie było najlepiej ::) ile my musimy się nastresować ::) a wszyscy mówią _nie stresować się ;) fajne uczucie jak kopie,co nie ? :)

sandros jak się rozpisałaś ;D jak nigdy ;) zdjęcia naprawdę fajniaste :) a nie stwardnieją te pierniczki w drodze na sycylię ? miłego doksztacania się ;)

mokkate
w katowicach to na pasażu w geancie są trzy sklepy dziecięce,min.5-10-15 i jakieś dwa inne.

mała właśnie przygląda się tacie co on za miny wyprawia a ja mam chwilkę na komp.

dziś odwiedzają nas teście ::) ::)

brokatkot6xp.gif

Mokkate: jest jeszcze koło skarbka w bramie, ale nie wiem co majątam. byłam w Zabrzu na mikulczyckiej i jest tam największy wybów jaki widziałam. podobno dobrze zaopatrzone są też w chorzowie chyba sięnazywa świat dziecka i w bytomiu (nie znam nazwy).a i chorzów na wolności i w k-cach milutek na chorzowskiej 11.Mokkate a jakie wózki są w tym sklepie na Jankego, bo mi się nie chciało tam podjeżdżać?

Karolka: czadowe uczucie i jak się czuje, że Fasola coś tam kombinuję ciałkiem, przepełza dosłownie pod skórą. a jeszcze większąuciechę z tego ma mój Krzysike. oczy za każdym razem maj ak pięciiozłotówki. ;D

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi.

Na Jankego większość wózków jest z nosidłem, a ja szukam z gondolą. I są dość drogie.
Mam wypatrzony na internecie wózek, a teraz chciałabym go zobaczyć "na żywo", więc chyba się wybiorę do Zabrza.

hello :)

Wpadlam na chwilke zobaczyc jak sie miewacie ;)
Dzieki za komplementy , przekaze je oczywiscie Oliverkowi ;D;)
Dzis mamy trudny dzien ,maly zmierierzly ,placze , dopiero zasnol , buszuje od 7.30.
Trzy zeby naraz ida ;( , bedzie mial co wybijac ;) tfu tfu. Tak Karola zdarzyl juz wybic :( wprawdzie sie sa na miejscu , ale sie ruszaja bardzo.
Ale nadal jestem dobrej mysli ;D

Sadra a wiesz ,ze bedziemy sie musieli pozbyc mieszkania , ale to rozmowa na GG , bo duzo do obgadania i infromacji , wiec napisz swoj nr wszystko Ci powiemco i jak ;)
Szkoda ze przez gadulca pierniczkow sie nie da przeslac ;D;D

Kasiu pilnuj sie tam , oszczedzaj sie i odpoczywaj duzo , maluszek fikolki robi - to dobrze ;D, przynajmniej wtedy mama mniej zestresowana ;) Caluski dla Was :*

Mokkate niestety nie pomoge , mialam farta , a Oliverek dobrych chrzesnych i zafundowali limuzynke ;)

Ok spadam , maly spi wreszcie sie za obiad wziasc .
papa caluje

reklama
kaśka no właśnie ja super wspominam to takie przeciąganie,np.stópki lub rączki :) bardzo aktywna się robiła jak jeździłam autobusem :)

mokkate my z mężem jeszcze nie kupiliśmy wózka ::) teraz jak dostaniemy te 500 zeta to kupimy :)

aga moja mała też jakoś dziś bardziej marudna i nie chce mi za bardzo kimać ::)

a nie wiecie dziewczyny gdzie się załatwia te 'becikowe" ? urząd miasta czy coś takiego ?

już po wizycie teściów :)

Do góry