reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej kochane;-)
Ja dalej nic :angry: Niestety nie mam nikogo telefonu żebym napisała esa:no: Chyba dopiero dowiecie się jak wróce ze szpitala :-( Jutro ide do lekarza po skierowanie ale wolałabym żeby samo sie zaczęło a nie żeby na demną sie znęcali ,podobno prowokacja jest dłuższai bardziej boli czy to prawda???????????:-(
luszczynka Super kolczyki ,jak mała to zniosła bolało ją ? a teraz uszka ją bolą i nie denerwuje ją że ma coś w uszkach też bym chciała mojej przebić ale niewiem jaka będzie reakcja :szok:

reklama
Hej Dziewczyny!

Oliwka ma narazie tylko jednego kolczyka :-p bo straszna z niej wiercidupka i taks ie porusyzla ze druga dziurka wyszla krzywo :eek: Musimy odczekac trzy tygodnie az sie zarosnie i pojdziemy przebic uszko drugi raz :tak:Dziecko boli tylko samo przebicie, pozniej juz nic. Oliwia darla sie starsznie :-( Ale tylko dlatego ze sie przestraszyla :tak:Jednak po 5 minutach nic jej juz nie bylo, zapomniala ze cos sie dzialo:rofl2:Uszka nie szarpie, chyba sobie nawet sprawy nie zdaje z tego ze cos tam ma :happy2:;-)Polewamy uszko przez cztery dni sola fizjologiczna a pozniej mamy zaczac krecici kolczyczkiem zeby wyronila sie ladna dizureczka:rofl2:Nie bylo to mile przezycie dla mnie i dla niej ale jest to raz przez pare minut a pozniej wyglada juz slicznie, no i na roczek bedzie miala juz kolczyczki :-) Moja mala Damulka :happy2::-p

Oliwka jesli chcesz to podalam Ci juz na GG moj numer na komorke, jesli tylko masz ochote to mozesz smialo pisac a ja przekaze wiadomosc tu na forum :-)

Justyna ciesze sie ze Liwcia czuje sie juz lepiej :tak::-) No i skoro tak wyrabia to faktycznie jest jej o wiele lepiej :-p

Martaglo no biore tego dosc sporo, ale najwazniejsze zeby byly efekty. A to tylko jedne tabletki a reszta to herbatki ;-)No i szostego dnia rano mam 2kg mniej :-)

hej maminki !!!!

Monysia Ty lepiej z tymi objawami zadzwoń albo idź do lekarza !! i powiedz o tym twardym brzusiu !!!

Oliwka ja mój nr Ci wysłałam :-D :rofl2:
Ja miałam oxy i wywoływanie !!! życzę Ci tak szybkiego porodu jak mój !!! o bólach nic nie piszę Ci :crazy:

dobra potem popisze wiecej !!!

Oliwka ja tez mialam oxytocyne i jeszcze inna kroplowke, i wcale nie byl to krotki porod :no::-:)baffled: A co do boli...hmmmm.... Jak wrocisz ze szpitala to wtedy pogadamy :-p;-)

Monysiu skoro czujesz sie az tak zle to Justyna ma racje-zglos sie z tym do jakiegos lekarza.

ja nie jestem zwolenniczkątak wczesnego przekłuwania uszu dzieciom. zresztą ja dziurawiłam uszy jak miałam coś kolo 15-16 lat.

dzien dobry ;) wropcilam po kilku dzionkach u rodzinki :D pogoda super dopisala :D

co do wywolywanego porodu to ja tez mialam.. i to duuza dawku oksytocyny :)
moja opinia po tym wywolywanym porodzie ? :D moglabym rodzic codziennie!! :D

w razie pytan smialo i do mnie mozna sie kierowac :D

dziewczyny z okolic swietochlowic, chorzowa, bytomia itd.. znacie jakiegos DOBRY salon fryzjerski czy cos??

Cześć Dziewczyny !!!

Mężul jak wrócił z pracy to dalej miałam tak w tym brzuchu, ciężko mi było leżeć na plecach i obracać się na boki bo bardzo bolało i kazał mi dzwonić o tej porze do lekarza, ja oczywiście żeby jeszcze poczekać i jak się później obudziłam to czułam się normalnie. No ale jak to wróci to będe dzwonić chyba. Zresztą na początku sierpna mam wizyte i jeszcze badanie na glukoze mam zrobić i pare innych. Musze się za to wziąść bo ponoć u nas z glukozą nie robią :crazy:

Luczynka teraz Twoja mała to dopiero wygląda jak księżniczka :tak: pewnie się chwali wszystkim tak jak moja siostrzyczka jak była młodsza :-D

Oliwcia rozdwajaj sie rozdwajaj :-D ja nie chcę tak długo czekać :crazy:

Dzieki dziewczyny za telefony jak by co to wszystkim powysyłam :-D:-)
justyna luszczynka no ja też miałam z oxy ale mi chodzi czy tak na sucho mieliście podaną beż żadnych skurczów żeby wywołać poród .Bo ja to miałam w trakcie podaną żeby szybciej skończyć .
domiska fajnie że wypadzik udany ;-)

Oliwka ja niby mialam skurcze i to baardzo bolesne ale KTG nic nie wykazywalo :baffled::eek: rozwarcia zero, wiec dostalam zastrzyk rozluzniajacy, rano nadal nic i ordynator zadecydowal ze trzeba mi zrobic lewatywe i podac oxy bo "widac ze cos sie dzieje ale tutaj samo sobie dzieciatko nie da rady" :-( potem cosik ruszylo ale i tak musialam wziasc jeszcze jedna kroplowe zanim urodzilam, meczylams ie caly dzien, koszmar, a bolalo......az nie chce mi sie tego wspominac :-( Urodzilam 4 dni przed teraminen a i tak mialam wywolywane :baffled:

reklama
hej hej !!!!

Oliwka ja można powiedzieć że miałam na sucho !!! bo pojechałam pod koniec 38tc na wywoływanie i dostałam 2 albo i 3 kroplówy no a potem w trakcie samoego porodu też !! I tak każdy poród inny więc zobaczysz że i tak będzie inaczej niż sobie wyobrażasz :-) ani sie obejżysz a juz śmigać będziesz z wóziem na spacer a jeszcze niedawno pamiętam jak wstawiałaś suwaczki cyklu a tu juz ......

domiśka to Ty juz do domu wróciłaś czy jestes jeszcze w Polsce ??

co do kolczyków to Liwusi założe jak sama będzie chciała, chociaż babcia namawiała mnie i nawet juz ma kolczyki dla Liwii to ja jednak poczekam !!!

Do góry