reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej hej !!!

ja znów dzis do 23 przed kompem walczyłam ze zdj, już mam łeb kwadratowy :nerd:
ale co tam wolę siedzieć do nocy a do południa być z moim gizdem małym !!

MamaBoo no jak dla mnie to te rytmy to jak disco polo i wygląd im jakoś na mój gust nie wyszedł bo maszkaron :-D ale fajnie sie Liwia przy tym bawi i tańczy i skacze więc ok !!

Ewcik a gdzie i kiedy jedziecie ! bo umkneło mi bo ostatnio czytam tak w locie posty !! My jedziemy autem i mam stracha !! :-D Byle juz w czechach nie zawrócimy :-D

Baśka wielka szkoda że nie poznam Cie u Czarnulki !!

Monysia cieszę sie z Wami !!! super że mała zdorwa no i że zamówienie na dziewczynkę sie zrealizowało :-D

Kubusiowa jak to nie ??? zawsze odpisuję jak ktoś mnie o coś pyta :cool2: w każdym bądź razie przepraszam jeśli umkneło mi !!

Karolka fajnie że jestes !! no i Lenka jak zwykle czudna !!

Liwia też całuśna ale podobnie do Oskarka czasem jak udaje pieska to jezorkiem atakuje i lize :-Dostatnio w ogóle co chcwile na czworaka i wszędzie tak łazi i warczy, szczeka i jezykiem macha :eek:

reklama
hej:-)

Ja przed pracą ostsnie porządki w domu, instruktarz dla mężusia zapisany;-) i ruszam do pracy jak tylko Jarek wróciz pracy. Widac że zapowiada sie piękna pogoda, ojojojoj a ja w pracy i właśnie tego najbardziej nie umie przeboleć, tych naszych wypadzików szybciutko na działaczke:-( ale cóz jakos to tzrba zgrać, dobrze że jutro wolne:-)

justyna - :-);-)

miłego dnia kochane

robię sobie przerwę w pakowaniu...
a wiec tak: mój mąż pochodzi z Katowic, ja z Gliwic, a póki nie kupimy sobie mieszkanka będziemy mieszkać w Gierałtowicach (kolo Gliwic) z moimi rodzicami. Szukamy mieszkania ok 70-75 m2 (najlepiej 4 pokoje) najchętniej w Mysłowicach (bo dośc tanio) ale mogą być też Katowice, Siemianowice... może ktoraś z Was coś wie? :-) albo pracuje w agencji nieruchomości?? :-D

a propos pracy to ja w chwili obecnej jestem pelnoetatową kurą domową, ale dobrze mi z tym. Przed ciążą i urodzeniem Zuzulki pracowałam najpierw w hotelu w Sopocie, a potem w firmie organizującej duże kongresy medyczne. Mój mąż zawodowo gra w hokej na lodzie i to ten fakt byl przyczyną, że przez 3 lata mieszkaliśmy w Trójmieście. Teraz dostał transfer spowrotem do swojego macierzystego klubu w Katowicach stąd nasza - kolejna już - przeprowadzka.
W sumie nawet cieszę się z powrotu (Zuzka będzie bliżej dziadków) i napewno będzie można od czasu do czasu gdzieś wyskoczyć bo mała będzie miała opiekę... ale wiecie... bardzo ciężko mi żegnać się z Gdańskiem (stąd pakowanie idzie nam po grudzie). Mamy z tym miastem wiele super wspomnień no a najwazniejsze, że tu urodzila się nasza córunia :-)

Prosiłyście o wklejenie zdjęć naszego malego łobuziaka, ale w chwili obecnej stan mojego kompa zupełnie na to nie pozwala - ale... jak jestescie ciekawe to zapraszam na blog, ktoy założylam kiedy dowiedzialąm się, że będę mamą... tam sa wszystkie zdjęcia... ostatnie zdjecia Zuzolca jakoś sprzed 3 tygodni...
adres do bloga jest w podpisie.

Pozdrawiam i wracam do ladowania w kartony :eek: jutro przed poludniem ruszamy z calym majdanem w trase..

czesc dziewczynki :-)
dziekuje za mile powitanie :tak:
kurcze troche mi to zajmie zanim was wszystkie poznam -sporo was tu,
ja wczoraj zaliczylam pierwsza dniowke , synus zostal z moja siostra , mialam lekkiego stresa bo synus ma dopiero 8 tyg no i przyzwyczajony do cycusia a tu nagle mu butle cisna do buzki, poza tym odciaganie mleka w pracy - tez niezbyt przyjemne
no ale co tam jakos to bedzie , na szczescie maly jest grzeczny jak aniolek -spi , pije mleczko , pomacha raczkami i nozkami i znowu spi i tak w kolo :-D
dzis pedze na zakupy bo jutro swieto, no i jeszcze chce sobie jakies buty kupic
monysia gratuluje coreczki - super ze wszystko w porzadku;-)
AbEja witam :-)
pozdrawiam serdecznie cala zaloge

.Hej.

.Lenka ma stan podgorączkowy po tej szczepionce wiec chyba dziś się nie ruszamy z domu.

.ewcik ok nie będę zapeszać;-). A fotelik to mamy coś w tym stylu,tylko bez tej wkładki i inny kolor SENA fotelik REMI PLUS welurowy z wkładkami SUPER (202909135) - Aukcje internetowe Allegro
on jest do 18 kg i myślę ze starczy nam jeszcze na jakiś czas:tak:.

.kubusiowa super ze dzień ci fajnie minął w pracy i że twoi mężczyźni poradzili sobie sami:cool2:.
Ale dziś wcześnie wstałaś:szok:.Miłej pracy;-).

.abeja w Katowicach też jest super więc pewnie szybko przestaniesz tęsknić za Gdańskiem:laugh2:.Obejrzałam blog,fajna ta wasza Zuzinka:-D.

.justa dzięki za komplementa pod adresem Lenki:-). Oj widzę ze ten urlop ci się przyda,bo latasz zapracowana ze hej:eek:,no ale dzięki temu będziecie mieć kasę na fajniaste wakacje:-D.

.monysia no to gratuluję że będziecie mieć córeczkę.Nie wiem czy pisałaś to już ale macie jakieś pomysły na imiona:confused:.

.majkam no to niezłego masz śpioszka w domu:tak:,no i dobrze że dzień w pracy szybko minął.A gdzie pracujesz ,jeśli można wiedzieć:confused:.

.
spotkaniejk9.jpg
DZIŚ O 20.00 CZAT.

.Miłego dnia.

Witam,

Przybyly nam mamusie - wszystkie serdecznie witam.

Karolina fajny fotelik.
My mamy dla Soni fotelik taki od 0 - 18 kg. Uzywamy go juz prawie dwa lata i jeszcze pewnie troche nam posluzy. Sonia jeszcze ma sporo miejsca, a pewnie wczesniej z niego wyrosnie niz dobije tych kilogramow... Moj chudzielec ma niecale 13 kg :baffled:

Monysia gratuluje coreczki

Zazdroszcze Wam jutrzejszego wolnego... Ja w pracy az do piatku wlacznie. A od soboty imprezuje - miedzy innymi u Wiki na urodzinkach :-D

Pozdrawiam,

.sandros dzięki:tak:.Oj chudzinka faktycznie z Sonii,moja Lenka ma teraz 11 kg. Z tego fotelika wcześniejszego do 13 kg to szybciej wyrosła i nie dobiła do tej wagi no i trzeba było zmieniać;-). A może jutro zaprotestuj że musisz pracować tak jak pracownicy marketów:rofl2:,choć coś mi się wydaje że ty lubisz tą pracę:tak:. No i zapomniałam dodać ze Sonia słodko wygląda w okularkach aczkolwiek całkiem inaczej:tak:.

.Tak sie ciepło zrobiło na dworze,cieplej niż w mieszkaniu więc chyba wyskoczę dziś z Lenka na króciutki spacerek do sklepu:rolleyes2:.

Hej Kobity!

SPotkalam sie wczoraj z kumpelami z liceum, pierwszy raz od dwoch lat w starym skladzie. Ale sie wybawilam-nagadalam, naplotkowalam i nasmialam za wszystkie czasy. Lubie takie babskie combry:tak::-)

Monysiu-GRATULACJE! A macie juz moze wybrane imiona dla dzieciatka?

Karolina fajny fotelik :tak:my kuplismy ostatnio Oliwce Coneco Atos do 25 kg i jest swietny. Życzymy z Oliwoskiem duzo zdrowka dla Lenki. Moja Mała na szczescie nie miala jeszcze do tej pory zadnych problemow po szczepionkach. A co to byla za szczepionka ktora szczepiona byla Lena?

Abeja skoro bedziesz mieszkala w Gliwicach tymczasowo to bedziesz niala w sumie bliziutko do mnie bo ja mieskzam w Rynniku i czasami jezdze do Gliwic na zakupy:tak:Masz sliczna coreczke. Rewelacyjne sa zdjecia w okularkach przeciwslonecznych i z chrzcin:tak::-)

Kubusiowa no to super ze Kubus tak dzielnie zniosl rozlake z TOba, nic tylko sie cieszyc z tego;-)

Justyś nawet nei wiesz jak CI wspolczuje, tyle godzin przy fotkach:baffled:chyba bym zwariowala:eek:

Czarnulka oj jak bym chciala Was poznac i wbic sie na ta Wasza imprezke u WIki ale niestety nici z tego bo ja caly weekend jestem na uczelni, od piatku do niedzieli wlacznie:baffled::wściekła/y::wściekła/y:ale mam nadzieje ze wkoncu Was poznam;-)

Majkam na povzatku zawsze jest cizeko, moja kumpela ze studiow odciaga pokarm w toalecie na uczelni i nie nalezy to do zuper przyjemnych miejsc, bidulka zawsze sie tak stresuje tym ze ciezko jest jej cokolwiek sciagnac:-(

Ewcik polecam fotelik COneco Atos do 25kg
FOT. CONECO ATOS 9-25 KG -wys.0zł+SUPER NACZYNIA (200621204) - Aukcje internetowe Allegro
My mamy ten czerwony.

Baśka miedzy mna i G. juz jest dobrze :-) tyle mojemu mezusiowi przeprosiny zajely az 3 dni :szok::wściekła/y:ale dobrze ze wogole sie na nie zebral;-)
Oliwka jeszcze nie raczkuje ale zasuwa na brzuchu w takim tempie jakby raczkowala :szok: no i najlepiej czuje sie wlasnie na podlodze:tak:chce otwierac wszystkie szafki, o wszystkiego sie lapie i wstaje w ciagu sekundy :szok::tak::-)

reklama
Gratulacje dla Monysi będzie dziewczynka :-):-)
U nas klapa totalna ja też mam zapalenie ucha i obydwie bierzemy takie same antybiotyki ja w tabletkach mysza w syropie. Kicha totalna na truskaweczki jedziemy jutro i nie będzie nas do niedzieli. Może się trochę podleczę ucho zaczyna mnie boleć i jestem przygłucha.Te wakacje to chyba spędzimy na leczeniu.
Już mamy alergologa, laryngologa ciekawe co dalej.

My na urodzinki Wikusi niestety nie wybieramy się z powodu wyjazdu, choroby u nas to nigdy nie można nic planować. W niedzielę chcieliśmy oglądać mele na Rozdieniu i co nici z wyjazdu były.
Ja to już chyba nawet meble, będę przez internet kupować ostatnio kupiłam małej 3 pary spodni na allegro.

Będę się powoli pakować życzę udanej imprezy urodzinowej Wikusi rodzince i wszystkim imprezującym.

Odezwę się w niedzielę.

Co do fotelika ja polecam dwie firmy Maxi Cosi i Concord.

Do góry