reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
KAROLCIA DZIĘKUJE ZA WSZYSTKIE GRATULACJE!!! Za każdym razem jak ją posadzę to robi siusiu, widzę że stara się zeby chociaż kilka kropelek zrobić :-D nie wiem może ta muzyczka tak na nią działa. W każdym razie chyba wie do czego służy to małe zielone coś :-D

Luczynka trzymam kciuki za Oliwke, oby szybko jej to minęło!

Anzk jak zrobi się cieplej i będą dłuższe dni to na pewno będziesz z Małym wychodzić po pracy :-)

A ja czekam dziś ze spacerkiem na listonosza, bo chyba przyniesie mi dziś kapelusik dla małej na roczek.
Zamówiłam dziś Karolci rowerek :-)

reklama
Dziewczyny! Jestescie kochane, bardzo dziekuje za wszystkie mile slowka dla Oliwki. MAm nadzieje ze juz bedzie dobrze, bo dzisiaj jeszcze JEj sie nie ulalo ani razu. Wiec jestem dobrej mysli.

Iza mozesz pochwalic sie kapelusikiem? masz moze gdzies fotke albo linka:tak: a z tymi nocnikami tak bywa, moaj mala kuzyneczka tez nauczyla sie korzystac z nocniczka bo chciala uslyszec melodyjke :tak: problem sie zaczal gdy wyczila ze moze wlac wode z kubka i tez bedzie gralo wiec przestala sikac :-D sprytna bestyjka ;-)

Anzk rozumiem CIe, ja bym sie chyba zalamala gdyby miala isc do pracy i nie spedzac dni z Oliwka, no i te psacerki w taka pogode :happy: za to moja maz ciezko znosi fakt ze nie moze chodzic z Mal na spacer bo wraca do domu o 16. AEL teraz juz jest ladnie i dzisiaj napewno wyrwiemy na dlugo spacer w trojke:tak:

Ale ze mnie gapa, zpoamnialam zapytac Was czy macie moze jakies przepisy na dobre salatki? Tylko bez sera feta i ananasa (bo moj mezus nie lubi :baffled:). Robimy w sobote urodzinki mojego Grzegorza i chcialabym zrobvic jakas fajna slatke, ale te ktore zawsze robie sa juz troche oklepane i chcialabym zrobic cos nowego. Pomozecie? :cool2:

Luczynka moja koleżanka często robi taką sałatkę: bierze sałatkę meksykańską (mrożonke) do tego gotuje ryż i chyba jajka, przyprawy + majonez. Mnie bardzo smakuje i sama mam zamiar ją zrobić ;-)
W zeszłym roku robilam też taką sałatkę z brokułami była pyszna ale kurcze nie spisałam sobie jej :wściekła/y: i nie pamiętam :wściekła/y:

A to link do kapelusika, ja zamówiłam wzór 6:
Szydełkowe kapelusze 6 CUDO wzorów chrzest (168899250) - Aukcje internetowe Allegro

Iza sliczny kapelusik :tak: :-) Pytam bo tez chcialabym cos kupic Oliwce na wiosne-lato ale narazie tylko sie rozgladam. Teraz musze kupic JEj jakas ladna czapeczke:tak: A co do salatek to ja kocham brokuly w kazdej postaci ale niestety moj maz nie moze ich jesc bo jego organizm odrzuca kalafior i brokuly no i zaraz Biedaczek wymiotuje:-(

hej !!!
my równiez po spacerku teraz gizdek probuje rozwalic ze złosci lózeczko bo nie chce spac :wściekła/y:

a przyjde późnej bo skiałczy i skiałczy :baffled:

Iza- kapelusik śliczny. Sama bym go zamówiła, gdybysmy razem na tym roczku nie były...;-) :-D

Luczynka- mój ślubny to też Grzegorz :-) i też nie cierpi sera feta.:-D
Na urodziny Martynki zrobiłam sałatkę z tuńczykiem (pierwszy raz) i muszę powiedzieć, że mi smakowała. Gościom też...:cool2: Przepis wzięłam z ..internetu...:-)

SAŁATKA Z TUŃCZYKA
2 torebki ryżu , puszka kukurydzy , 4 jajka , 4 ogórki kiszone , puszka tuńczyka , przyprawy , majonez

:happy:

Chcę baaardzo, baaaardzo podziekować za przemiłe karteczki dla mojego roczniaczka Ciociom: Izie, Karolinnie i Baśce. :-):-):-):-):-)

U nas na topie są dwie sałatki :

Sałatka z porem !

Skład :
1 Por, ćwiartka lub połówka kapusty pekińskiej, kawałek żółtego sera, 5 jajek, kukurydza, majonez.
Przygotowanie - pekińską kapustę pokroić w miarę drobno, por pokroić w drobniutkie prążki, ser utrzeć na tarce na dużych oczkach, jaja ugotować i pokroić wszytko razem wymieszczć dodać kukurydzę i majonez !

Sałatka meksykańska z kurczakime!

Skład :
1 woreczek ryżu, pierś z kurczaka mała podwójna, sałatka mexykańska w słoiku z Pudliszek ( jest tam marchewka,groszek, kukurydza i czerwona fasola ) , 1 marchewka, cebula i pół cytryny
Przygotowanie - ryż ugotować , kurczaka pokroić w małe kawałki i podsmażyć na oleju lub Kasi, marchewkę utrzeć na tarce, cebulę pokroić drobno i podsmażyć ( poddusić ) razem z marchewką na oleju , wszystkie ww. składniki razem wymieszać dodać sałatkę mexykańską i wycisnąć sok z cytryny do tego ( próbować czy dać więcej soku czy mniej )

Obie są naprawdę dobre i sprawdzone ! Ale zresztą jak kto lubi !

A zapomniałam napisać, że do mexykańskiej koniecznie ryż Paraboild my używamy Halina Gold Paraboild ! Inne się okropnie kleją i rozwalają !

reklama
Cześć dziewczyny!!!
Muszę Wam powiedzieć że humorek się polepszył :-)
Chodzimy z mężem i z pieskiem na długie spacerki bo piękna pogoda i złe myśli jak narazie mnie nie nawiedzają :-)
A jutro do lekarza. Cieszę się z tego że znowu zobacze moją kruszynkę.
Mąż w pracy dziś na 14 :-( ale damy rade.
Mam na tyle dobry humor że chyba upiekę dziś jakąś babkę albo rogaliki :happy:

Do góry