filipkowa.mama
Zaciekawiona BB
Dziewczyny, gorączkę miał przez niedzielę, poniedziałek, wtorek (38-39st.). We wtorek byliśmy u lekarza, dał antybiotyk Amoksiklav ze względu na to, że gorączka nawet po lekarz p/gorączkowych nie spadała, a przy ząbkowaniu powinna po lekach spadać. Tak więc we wtorek jeszcze raz tylko podałam lek, no i antybiotyk, w środę było już OK, dostał dwie dawki antybiotyku, gorączki nie było, no i w czwartek wysypka. Tak więc nie wiem czy to ta 3-dniówka z wysypką. Lekarz powiedział, że to od antybiotyku, bo ponoć ten Amoksiklav lubi uczulać i w ulotce na pierwszym miejscu w skutkach ubocznych jest właśnie wysypka.
A wysypka była na całych plecach, brzuszku, pod pampersem też, na buzi, ale na nóżkach nie było.
Antybiotyk odstawiony, dostał jakiś syropek na wysypkę i wapno, dziąsła na szczęście już w porządku, idzie ostatnia czwóreczka i ruszyły kły, tak więc przeczuwam, że to nie koniec boleści i gorączkowania...
Kiedy będzie chłodniej?? Już nie mogę tych upałów...
A wysypka była na całych plecach, brzuszku, pod pampersem też, na buzi, ale na nóżkach nie było.
Antybiotyk odstawiony, dostał jakiś syropek na wysypkę i wapno, dziąsła na szczęście już w porządku, idzie ostatnia czwóreczka i ruszyły kły, tak więc przeczuwam, że to nie koniec boleści i gorączkowania...
Kiedy będzie chłodniej?? Już nie mogę tych upałów...