reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

No ja mieszkam zaraz przy Realu, kawałeczek ale niedaleko od Ciebie :)
No dzieciaki wbrew pozorom lubią być towarzyskie i zobaczyć coś nowego:) Gdybyś chciała się wybrać na wspólny spacer to jakoś możemy się zgadać:) A dojeżdzasz autkiem czy Ktoś Cię podwozi?:)

A tak wogóle jak zapatrujecie się na to wieczorne spotkanko?

Ja w środę jadę z Kasią do okulisty do kontroli a jeszcze czeka nas kontrola u ortopedy, bo KAsia już smiało staje trzymając się oczywiście czegokolwiek:) Napiszcie jak wygląda taka kontrola u ortopedy jak dziecko zaczeło stawać? Mieliście czy już jak chodziło?

reklama
frezja a po co do ortopedy? macie skierowanie od lekarza czy sami idziecie? cos sie dzieje czy profilaktycznie? pytam bo nie slyszalam sama tez nie bylam z zadnym u ortopedy jak zaczeli chodzic:baffled::baffled::baffled::baffled: na bilansie dwulatka lekarz bada postawe dziecka stopy nozki kregoslup itp a do ortopedy kieruje jesli dziecko w wieku 4 lat ma jakies krzywizny tzn tak mnie nasz pediatra poinformowal bo mowilam mu ze Milenka ma ciut krzywe nozki...powiedzial ze to dziecieca krzywizna i ze do 4 lat bedzie ok mamy tylko buty trzymajace dobrze nozke takie za kostke nosic i tyle...i ze na razie nie ma potrzeby noszenia butow ortopedycznych...

No ja na razie jestem niemobilna bo jak byłam w ciąży sprzedałam autko i teraz jestem na etapie poszukiwań. Trochę jestem uziemiona na tym osiedlu a mąż sporo pracuje i jak już ma czas to małą się zajmuje bo jest stęskniony :)

Hej dziewczyny, witaj Megi :)
Frezja, ja na spotkanie oczywiście chętna, mimo że z tych chętnych mam najdalej. Ale co tam, w dziurze nie mieszkam, jakoś dojadę.
Jak po ostatkach? Ja kilka dni byłam u rodziców bo m w delegacji, w pt byłam na urodzinach koleżanki,a w sobotę już razem wróciliśmy do domu i byliśmy u sąsiadów na ostatkach. Michał dopisał, był grzeczniutki więc było super. Wczoraj drugi raz na basenie, euforia trwa nadal :) Aylin, musimy się w końcu umówić na wspólny wypad bo kilka razy nam nie wyszło ale teraz już chodzimy więc może uda się zgrać. A Twoja Martynka jak na moje (przyszłej teściowej) oko zawsze była drobniutka, ale nie wyglądała na zagłodzoną więc myślę że wszystko jest ok. Zrobicie badania i mam nadzieje że się uspokoisz.
My też nie byliśmy u ortopedy, mimo że Michaś śmiga jak torpeda :) Wczoraj zrobił pierwszy SAMODZIELNY krok, a za jedną rączkę to już ciężko go dogonić. W okolicach roczku pójdziemy kontrolnie na usg bioderek.
Uparciuch z niego rośnie, po rodzicach... Potrafi już głośno zakomunikować jak coś mu się nie podoba. No i po tygodniu u dziadków znowu przylepa się z niego zrobiła, chciałby żeby się z nim bawić cały czas, a przynajmniej siedzieć obok kiedy się bawi. Z butów zimowych wyrósł i dylemat - kupowac nowe czy odpuścić? Narazie postawiłam na to drugie - ubieram mu wełniane skarpety i bambosze, zawijam w koc i tak jeździmy. Oby wiosna przyszła szybko :)

Kochaneczka mamy podobny:-D:-D:-D 2 pary kozakow mamy poerwsze ktore kupilam wystarczyly do stycznia potem przypadkowo znalazlam drugie myslalam ze do konca marca to mu noga nie wyrosnie z nich a tu polowa lutego a buty na styk:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:na zalozenie skarpet na rajtuzki nie masz juz szans no i sie troszke wkurzylam bo rozmiar juz nosi 24 (wkl. wewnatrz buta 15 cm:szok::szok::szok::szok:) na wiosne musze kupic 16 cm jesienia kilka par bucikow mu wyszperalam cieszylam sie ze zaopatrzona na wiosne jestem a tu niestety musze sie ich pozbyc bo juz sa na styk:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Kochaneczka jakbym wiedziala to ostatnio na szmatkach bylo chyba z 5 par fajnych markowych jak nowych niewiele uzywanych za grosze kozaczkow na chlopczykow np z ecco takie rozm od 20-25 myslam zeby wziac piotrkowi ale u nas mysle ze pociagniemy choc do poczatku marca wiec szukam takich za kostke polbucikow mysle ze na marzec takie beda ok...

Ostatnia edycja:
frezja jak dziecko stoi na nóżkach to przed wizytą ma mieć zrobione rtg, tzn. tak jest na warzywnej...

Aylin na ostatniej wizycie u pediatry zapomniałam o badaniach, trochę dziwne, ze babka sama nie zaproponowała, a nie chcę iść prywatnie bo w mojej przychodni jest kobieta, która dobrze pobiera krew u dzieci...

a w środę przychodnia rehab., tam wrzucę mała na wagę to zobaczymy czy coś przybyło po dwóch tygodniach...

Ania - najwidoczniej nie zauwazyła potrzeby. A moja mała tak nagle z wagi poleciała ze nam dała.

Anek chyba w laboratorium, pracuje? Jak sie pobiera krew na morfologie takim brzdącą??

Kochaneczka - szansa na miodzik jest??

Aylin ja pracuję w laboratorium:-) i to po sąsiedzku z miejskim...
sama nie pobieram, ale mojej, jak miała kilka tygodni babki w szpitalu pobierały z palca, co było katastrofą, bo krew była zagęszczona i krzepła zanim dotarła do probówki natomiast w mojej przychodni ta kobieta o której wcześniej pisałam, pobierała krew z żyły łokciowej, czyli tak jak dorosłemu...

reklama
Aylin ja pracuję w laboratorium:-) i to po sąsiedzku z miejskim...
sama nie pobieram, ale mojej, jak miała kilka tygodni babki w szpitalu pobierały z palca, co było katastrofą, bo krew była zagęszczona i krzepła zanim dotarła do probówki natomiast w mojej przychodni ta kobieta o której wcześniej pisałam, pobierała krew z żyły łokciowej, czyli tak jak dorosłemu...

O widzisz - a mi sie Anki pomyliły :) Przepraszam :) Ja ide w czwartek lub w piatek na pobranie z moją nunką. Dzwonilam juz czy moge później w razie czego donieść siusie bo nie wiem czy uda mi się tak na zawołanie złapać u tego mojego potfolka

Witajcie wszystkie Mamy ;) mam już półrocznego synka i niebardzo mam z kim rozmawiać dlatego pisze do Was ;) jestem z Dębicy , wiecie może gdzie to jest ? ;) pozdrawiam

No cos ty. My mamy wiedziec gdzie Debica?? chyba na pomorzu gdzieś :p
Pamka jest z Dębicy :) wiec jest was juz dwie

A reszta szaleje nastatkach?

Lece na aquaaerobic. Paaaaa

Do góry