reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Hej ale tu nowych mam dużo :) Witam wszystkie :-D
Mój mały też z 2012 :-)zapomniałyście o mnie :-D
U nas nic ciekawego się nie dzieje czekam z stęskniona za wiosną , mały szaleje przy każdej możliwej okazji by tylko stał na tych swoich małych nóżkach :-D
Czytam was regularnie ale jakoś weny do pisania brak , to ta depresja zimowa czasem już szału można dostać w tym domu ...
Pozdrawiam :-D

reklama
Dębica jest na podkarpaciu 30 km z Tarnowem ;p jeste dość młodą mamą bo urodziłam mając 19ście lat i nie ze wszystkim daję sobie radę. Chciałaby żeby jakaś Mama mogła mi powiedzieć coś na temat ziowych spacerków ;)

Karolina witaj! to ja pewnie oprocz Pamki mam najblizej do Debicy - Sedziszow Młp. pewno wiesz gdzie jest? mam tam rodzine siostra pracuje tam w przedszkolu mam kilku znjomych:tak::tak::tak:
a co dokladnie chcesz wiedziec nt. spacerow?

a tam ostatki Pita przez neta probuje wyslac bo kase oddaja szybko:-D:-D:-D a ze troche mam do zwrotu to trza dzialac dzis bylam z dzieciakami na miescie i zakupach masaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzieciaki szalaly nie moglam ich polapac:no::no::no::no: wrocilam wykonczona:tak::tak::tak: no ale pewno spalilam wiecej kalorii niz na zumbie:-D:-D:-D ta zima zaczyna mnie juz wkurzac to ubieranie rozbieranie czapki szaliki kurtki brrrrrrrrrrrrrrrr........na 4 pietro wyniesc go juz nie daje rady a jak sam chce to wychodzimy pol godz na sniegu sie wywala i tak wychodzimy jak musimy albo jak meza mam...

Ostatnia edycja:
No z tym ortopedą to sama nie wiem. Po kontroli bioderek lekarka powiedziała, żeby się pokazać jak Kasia stanie w łóżeczku. Stąd też wizyta, ale dopiero możliwa 22 marca. Trudno poczekamy:) A z tym rtg to muszę się wcześniej zapytać. A do Kogo chodzicie albo chodziłyście? Bo ja nie jestem zadowolona sposobem przyjmowania dzieci ( na hoffmanowej).

Nowe dziewczyny widzę dołączyły:) Fajnie oby jak najwięcej...
A z tym spotkaniem to dalej czekam, widziałam tylko że Kochaneczka się zgodziła:)

Ja na spotkanie zawsze chętna. Ale zależy w jakim terminie bo nie dość ze pracuje to jeszcze na aqua latam :) i próby i dzis do kina....

Karolina - z tym ze Dębina na pomorzu lezy to był żart :p

Domyslilam sie ze zart ale Debic w Polsce jest wiele ;p
tak wiem gdzie jest Sedziszow bo to jest bardzo bliziutko ode mnie ;)
wiele czytalam na temat wlasnie spacerow zimowych i wszedzie pisze co innego, kazdy doradza co innego :( i sama wlasciwie nie wiem co jest najlepsze. Chcialaby wiedziec ile powinny trwac i do jakiej teperatury powinno sie z Maluchami wychodzic. Na wielu forach i wielu lekarzy przekonuje ze tylko do - 5 stopni i maksyalny czas to pol godz. A Wy jak uwazacie ? Moze to smieszne ale troche sie boje mimo to ze moj synek ma juz prawie pol roku bo tylko pare dni mu brakuje ;p w srode w tamtym tyg bylam z nim u lekarza bo mial mokry kaszel ,straszny katar i jednodniowa goraczke, okazalo sie ze nic mu nie jest i doktorka zalecila inhalacje do niedzieli niby sie polepszylo ale przy 1 dziecku jest strach ;) kazdy mi mowi ze wlasnie zimowy spacer pomaga i podobno dziecko od najmlodszych miesiecy powinno byc w zimie na polu bo wtedy bedzie mniej chorowac jak bedzie starsze

Karolina - moja ma 8 msc i cały czas z nia na spacery chodziłam. Teraz chodzi moja mama. Nawet 2 h dziennie. Jak nie pada i nie wieje oraz nie ma duzego mrozu. Ja do - 10 chodziłam. A na katar spacery wręcz wskazane bo dziecku lepiej oddycha

A jezeli chodzi o samodzielne siadanie? Moj synek nie siada jeszcze samodzielnie nawet nie probuje sie podnosic :-( wiekszosc dzieci siada jak ma pol roku , chyba zlapalam przewrazliwienie od swojej mamy bo panikuje ze cos jest nie tak ;D a czy ktoras z Mam miala jakies kontrolne badania tak po 3,4 miesiacu zycia u specjalistow np u okulisty itd ? czy lekarz rodzinny to zaleca jezeli jest potrzeba ? bo w tych tematach sie nie orientuje a czytalam na wielu forach bedac w ciazy ze z niemowlakiem chodzi sie na takie badania

Hej dziewczyny, witaj nowa mamuśko :)
Karolina, na wstępie powiem że ja urodziłam jak miałam niecałe 24 lata a też nie wszystko wiem, z pierwszym dzieckiem tak jest ale najważniejsze to słuchać swojej intuicji. Mój Michaś ma 10 i pół msca i mieszkamy w Głogowie koło Rzeszowa, a gdzie jest Dębica chyba każda na tym forum wie - w końcu nie takie zadupie ;)
Co do badań to ja nie robiłam małemu żadnych, jedynie w okolicach roczku na usg bioderek się wybierzemy. Słuch i wzrok były po porodzie robione i na tym narazie koniec. A na spacery my też chodziliśmy od zawsze ale nie codziennie bo Michał szybko się nudzi albo nie daje się ubrać więc jak sama się z nim wybieram to męka;) Michaś też kaszlał, w sumie to ze 2 miesiące... I dopiero jak odstawiłam wszelkie syropy (poza alergicznym), robiłam mu przez tydzień inhalacje i zaczęłam z nim chodzić na basen to mu przeszło. Moja rada - skoro Twoje dziecko siedzi w domu i dalej kaszle to może warto zmienić taktykę i poruszać się z nim trochę - spacery albo jak masz możliwość to basen i zobaczysz. Aylin chodziła z dzieciątkiem na basen już od około 6miesiąca o ile dobrze liczę (Aylin wypowiedz się;)). Dobrze je ubierzesz na spacer to też nic mu się nie stanie. Ale na początku byłabym ostrożna - pół godzinki wystarczy. Córeczka Aylin już wprawiona to może chodzić 2h ;) mój by tyle w wózku nie wytrzymał :p Ale przeciwieństwa się podobno przyciągają więc mamy w planach zeswatać nasze dzieci, prawda Aylin?;))

Co do spotkania - trzeba ustalić datę to może będą się deklarować kobiety. Ja proponuję czwartek albo piątek za tydzień. My wywozimy naszego brzdąca na ferie do babci (czwartek - sobota) więc nie będę musiała wstawać rano - mogę pić hehe :) Mąż już zadeklarował że może po mnie przyjechać więc na mpki też nie musimy patrzeć - jak będzie trzeba to was porozwozi ;) To jak? Komu kiedy pasuje?

reklama
:) Karola nie martw się , powoli wszystkiego się nauczysz:) JA tez dużo nie wiedziałam i nie wiem, ale zawsze staram się polegać na swojej intuicji.. Ale dobrym pomysłem jest radzenie się np. na takich forach:)

Co do spotkania, ja chętnie czwartek albo piątek. Martwiłam się co do dojazdu, bo miałam jechać samochodem. Piszesz Kochaneczka, że w razie w mogę liczyć na podwózkę więc mogę iść na całość i się napić:)

Do góry