reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Aylin piszac ok 6 kg czulam ze do 7 nie dobila. ale w normie prawda?

nie znam takich sposobow na paczki
nasze sa inne
bez drozdzy
nie da sie ich formowac w rekach

adam druga porcje zrobil juz super
wyciskac ksztalty ze strzykawki do tluszczu
b smaczne wyszly i juz usmazone dobrze i nieprzypalone..

Iwcik
na moja najblizsza rodzinke zawsze mozna liczyc, i tesciowa i mama i moje siostry skore do pomocy i bez okazji wiec spodziewalam sie takiego odzewu

ja tez sie ciesze na ferie.. troche laby i mniej obowiazkow hehe

bawcie sie super na sobotniej imprezce!

jestem padnieta, powinnam spac
ale dzis bylo troche spraw, i czasu mi szkoda na spanie

zrobilam mnostwo zakupow. wiec jutro juz tylko kilka rzeczy rano do kupienia. i mieszkanie ogarnac. super

na koniec dnia jeszcze salsa... i ostatnie zakupy hehe

drinek skonczony
i spac

paaa

reklama
Cześć dziewczyny!!
Ja jestem mamą ślicznej małej 3 miesięcznej Zosi. Mieszkam w Rzeszowie już kilka lat ale odkąd urodziłam kontakty ze znajomymi jakoś się pourywały i chociaż przy takim brzdącu jest dużo pracy to mam ochotę czasem z kimś pogadać. Czy mogę do Was dołączyć?

madziorka mialam i ja cos podobnego robic ze skorka cytrynowa i serkiem mascarpone wyciskane prosto na tluszcz ale sprzetu nie mam i zrezygnowalam moze za rok sie szarpne:-D:-D:-D

Aylin znajomej corka 3 lata bedzie konczyc rocznik mojej Mileny i wiesz ile ona ma wzrostu? 88 cm 2 cm wyzsza od mojego Piotrka byla u lekarza i kazal jej przyjechac dopiero jak skonczy 4 lata i nie osiagnie wzrostu 97 cm...drugiej znajomej tez rocznik Mileny praktycznie przez rok dziecko nie roslo na wadze to gramy przybierala a jak pojechala do szpitala na badania to jej lekarze powiedzieli zeby nie szukala choroby...teraz nadrobila...takze nie martw sie na zapas moim zdaniem tak zle nie wazy ale chyba jest dluga i rozniac miedzy wzrostem a waga troszke niepokojaca moze byc sprawdzic w kazdym badz razie trzeba zeby czegos nie przeoczyc...

a niwe mamy witam i ja i piszcie dziewczyny bo duzo dziewczyn sie przywita a pozniej znika....

No ja postaram się nie zniknąć :) Póki co trochę Was podczytuję i próbuję się wkręcić ale Wasze dzieciaczki to już troszke starsze więc ja nie w temacie.

Rena - ja nie panikuje - bo je ladnie tylko mało wiec ma prawo nie przybierać. A badanie porobie aby miec pewność ze nic jej nie jest. Wzrostem mieści sie w 50 centylu a wagowo nawet do 3 nie dobija. I to martwi moja pania doktor. Bo wcześniej na 3 sie trzymała.

Meggi - ale z jednego roku :) dzieciaki. Przynajmniej twója i moja i Kochaneczki :)

i moja z 2012... za chwilę nie będzie widać różnicy kilku miesięcy...

Aylin już wcześniej pisałam, że u nas też jest problem z przybieraniem...

ostatnio ważyła 8200, czyli między 3 a 10 centylem... wzrost powyżej 50...

nowe mamy witam, na pocieszenie powiem, że ja też jeszcze trochę nie ogarniam, tyle tych dzieciaczków...

No ja też w gronie bo moje Kasia ma 9 miesięcy z kawałkiem:) JA tak sobie myślę, że może znów udałoby się zmówić na wieczorne spotkanko? Mąż ma ferie, więc może jakoś się dałoby zorganizować:)

Megi witaj, w którym rejonie Rzeszowa mieszkasz? Może okaże się, że jesteśmy sąsiadkami? A 3 miesiące to juz coś:)

Frezja ja mieszkam na Staromieściu. Wczoraj byłam pierwszy raz z Zosią w Millenium Hall i bała w szoku taka grzeczna dała mamie spokojnie zakupy zrobić :) teraz zdecydowanie częściej będziemy się wybierać gdzieś w miasto :)

reklama
i moja z 2012... za chwilę nie będzie widać różnicy kilku miesięcy...

Aylin już wcześniej pisałam, że u nas też jest problem z przybieraniem...

ostatnio ważyła 8200, czyli między 3 a 10 centylem... wzrost powyżej 50...

nowe mamy witam, na pocieszenie powiem, że ja też jeszcze trochę nie ogarniam, tyle tych dzieciaczków...

i ma 11 miesięcy? Moja wcześniej na 3 centylu była - wg tabel dla dzieci karmionych naturalnie na 15. A teraz w tabeli ogólnej spadła grubo poniżej 1 centyla a w karmionych piersią tez jest pod 3. Badania bede robic w tym tygodniu i zobaczymy czy to takak jej uroda czy cos sie dzieje. Mam iśc do laboratorium w szpitalu miejskim - bede jutro dzwonic w jakich godzinach tam pracują

Do góry