reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Aylin piszac ok 6 kg czulam ze do 7 nie dobila. ale w normie prawda?

nie znam takich sposobow na paczki
nasze sa inne
bez drozdzy
nie da sie ich formowac w rekach

adam druga porcje zrobil juz super
wyciskac ksztalty ze strzykawki do tluszczu
b smaczne wyszly i juz usmazone dobrze i nieprzypalone..

Iwcik
na moja najblizsza rodzinke zawsze mozna liczyc, i tesciowa i mama i moje siostry skore do pomocy i bez okazji wiec spodziewalam sie takiego odzewu

ja tez sie ciesze na ferie.. troche laby i mniej obowiazkow hehe

bawcie sie super na sobotniej imprezce!

jestem padnieta, powinnam spac
ale dzis bylo troche spraw, i czasu mi szkoda na spanie

zrobilam mnostwo zakupow. wiec jutro juz tylko kilka rzeczy rano do kupienia. i mieszkanie ogarnac. super

na koniec dnia jeszcze salsa... i ostatnie zakupy hehe

drinek skonczony
i spac

paaa

reklama
Cześć dziewczyny!!
Ja jestem mamą ślicznej małej 3 miesięcznej Zosi. Mieszkam w Rzeszowie już kilka lat ale odkąd urodziłam kontakty ze znajomymi jakoś się pourywały i chociaż przy takim brzdącu jest dużo pracy to mam ochotę czasem z kimś pogadać. Czy mogę do Was dołączyć?

madziorka mialam i ja cos podobnego robic ze skorka cytrynowa i serkiem mascarpone wyciskane prosto na tluszcz ale sprzetu nie mam i zrezygnowalam moze za rok sie szarpne:-D:-D:-D

Aylin znajomej corka 3 lata bedzie konczyc rocznik mojej Mileny i wiesz ile ona ma wzrostu? 88 cm 2 cm wyzsza od mojego Piotrka byla u lekarza i kazal jej przyjechac dopiero jak skonczy 4 lata i nie osiagnie wzrostu 97 cm...drugiej znajomej tez rocznik Mileny praktycznie przez rok dziecko nie roslo na wadze to gramy przybierala a jak pojechala do szpitala na badania to jej lekarze powiedzieli zeby nie szukala choroby...teraz nadrobila...takze nie martw sie na zapas moim zdaniem tak zle nie wazy ale chyba jest dluga i rozniac miedzy wzrostem a waga troszke niepokojaca moze byc sprawdzic w kazdym badz razie trzeba zeby czegos nie przeoczyc...

a niwe mamy witam i ja i piszcie dziewczyny bo duzo dziewczyn sie przywita a pozniej znika....

No ja postaram się nie zniknąć :) Póki co trochę Was podczytuję i próbuję się wkręcić ale Wasze dzieciaczki to już troszke starsze więc ja nie w temacie.

Rena - ja nie panikuje - bo je ladnie tylko mało wiec ma prawo nie przybierać. A badanie porobie aby miec pewność ze nic jej nie jest. Wzrostem mieści sie w 50 centylu a wagowo nawet do 3 nie dobija. I to martwi moja pania doktor. Bo wcześniej na 3 sie trzymała.

Meggi - ale z jednego roku :) dzieciaki. Przynajmniej twója i moja i Kochaneczki :)

i moja z 2012... za chwilę nie będzie widać różnicy kilku miesięcy...

Aylin już wcześniej pisałam, że u nas też jest problem z przybieraniem...

ostatnio ważyła 8200, czyli między 3 a 10 centylem... wzrost powyżej 50...

nowe mamy witam, na pocieszenie powiem, że ja też jeszcze trochę nie ogarniam, tyle tych dzieciaczków...

No ja też w gronie bo moje Kasia ma 9 miesięcy z kawałkiem:) JA tak sobie myślę, że może znów udałoby się zmówić na wieczorne spotkanko? Mąż ma ferie, więc może jakoś się dałoby zorganizować:)

Megi witaj, w którym rejonie Rzeszowa mieszkasz? Może okaże się, że jesteśmy sąsiadkami? A 3 miesiące to juz coś:)

Frezja ja mieszkam na Staromieściu. Wczoraj byłam pierwszy raz z Zosią w Millenium Hall i bała w szoku taka grzeczna dała mamie spokojnie zakupy zrobić :) teraz zdecydowanie częściej będziemy się wybierać gdzieś w miasto :)

reklama
i moja z 2012... za chwilę nie będzie widać różnicy kilku miesięcy...

Aylin już wcześniej pisałam, że u nas też jest problem z przybieraniem...

ostatnio ważyła 8200, czyli między 3 a 10 centylem... wzrost powyżej 50...

nowe mamy witam, na pocieszenie powiem, że ja też jeszcze trochę nie ogarniam, tyle tych dzieciaczków...

i ma 11 miesięcy? Moja wcześniej na 3 centylu była - wg tabel dla dzieci karmionych naturalnie na 15. A teraz w tabeli ogólnej spadła grubo poniżej 1 centyla a w karmionych piersią tez jest pod 3. Badania bede robic w tym tygodniu i zobaczymy czy to takak jej uroda czy cos sie dzieje. Mam iśc do laboratorium w szpitalu miejskim - bede jutro dzwonic w jakich godzinach tam pracują

Do góry