reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

asia witaj!!!

u mnie nudy, wczoraj powiedziałam m że w ogóle tradycji nie kultywujemy, moja rodzina daleko a do rodziny m nie chciało nam się jechać, dzisiaj była teściowa ale ja byłam w pracy, za to jutro jedziemy w gości, ale ja będę siedziała z małą a m z teściową na cmentarz i rybki szwagrom nakarmić,

w środę przebił nam się drugi zębal!!!

i tyle, nic nowego...

lidka rozumiem, że ta zara to nie w millenium, szkoda, bo byłaby szansa z małą tam zajrzeć...

reklama
hejka jestem i ja:-D:-D:-D jakos tak brak weny mam ostatnio wczorajszy swiateczny dzien to porazka moje dzieci nie nadaja sie na wycieczki na cmentarz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: obydwoje trzeba bylo niesc na rekach a Piotrek swoje wazy a wolalam jego niesc niz Milene:-D:-D jeszcze ten deszcz brrrrrrrrrrr no i dzis ledwo rekami ruszam nie mowiac o kregoslupie jak kaleka chodze:-D:-D:-D:-D weekend ma byc cieplutki to trzeba bedzie na spokojnie pojechac...
poza tym ok testuje swoja cierpliwosc nawet nie jest zle daje rade ale plakac mi sie chce juz bo to 2 m-ce i zadnej poprawy zastanawiam sie czy nie pojsc do lekarza bo zauwazylam ze Milena wogole nie czuje ze sika:-:)-:)-( a co do kupek to u nas masakra po 4-5 dziennie no ale to raczej od zebow bo nawet nie zauwazylam jak wyszla czworka :szok::szok::szok: a wczoraj w koncu wyszla ostatnia dwojka:-D:-D:-D czyli mamy juz 9 szt:szok::szok::szok:

rozwazam przyjazd na spotkanie ale nic nie obiecuje mam sporo zalatwien w przyszlym tyg i kazalam m wziasc wolne a ze ma bardzo duzo zal. urlopu to moze ze 2-3 dni wezmie to moze jakos sie wyrobie :-D:-D:-D
witamy nowa mamusie zdaje sie ze mamy dzieciaki w podobnym wieku:tak::tak::tak:

kurcze laseczki potrzebuje burzy mozgow musze bratu kupic cos na osiemnastke a brak zupelnie pomyslu:baffled::baffled::baffled: a urodziny w przyszlym tyg no i mezowi na urodziny cos ale tu mam troche czasu jeszcze:-D:-D:-D

aaaa jakbyscie potrzebowaly pomyslu na mikolaja to polecam takie cos
LAMPKA ŻÓŁW PROJEKTOR KONSTELACJI GWIAZD LED muzyk (2730163935) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Piotrus dostal na dzien dziecka fajna sprawa dla malych i wiekszych bo milena tez nim zachwycona tylko w tyt aukcji pisze ze gra a jednak nie gra:sorry2::sorry2::sorry2: ale fajny efekt:tak::tak:

Hej laski
Ja ostatnio ciągle zabiegana ciągle coś robię a szczególnie sprzątam i sprzątam końca nie ma ...
Mały w nocy daje popalić już nie wiem co mam z nim zrobić budzi się często nawet co godz a ostatnio to sie wybudza w nocy o 3 zazwyczaj i zaczyna gadać do smoczka i trwa to godz lub dłużej masakra jakaś , myślałam że to przez zęby ale chyba nie już druga jedynka na dole się przebiła ... jakoś szybko te zęby się pojawiły ...
Tak sie zastanawiam że może on jest głodny i tak żle śpi jest na jednym cycu plus w dzień staram się mu dawać pół słoiczka zazwyczaj marchewkę z ziemniakiem i na wieczór 100ml kaszki na mm ale też nie chce ostatnio tego jeść bo to łyżeczką muszę karmić bo butli nie chce .. Już sie martwię tym wszystkim ..
Ale się rozpisałam tylko o sobie sorki dziewczyny ...muszę sie od nowa wbić w rytm
Anek M to ty skąd jesteś ja tez mam 50 km do Rzeszowa...

Kasiula - to chyba ten etap - bo moja tez co godzine wstawała. Teraz co 2. A jada 50 g zupki z kaszą manną lub samej zupki i wieczorem dostaje kaszkę waniliową wtedy. Ale wiecej niż 60 g nie zje. Zresztą i tak traktuje to jako przystawkę do cyca....

Dziewczyny co ze spotkaniem???

czesc

my wrocilismy dzis wieczorem
w bieszczadach spedzilismy fantastyczny dlugi weekend
imprezki, mnostwo. jedzenia./ picia hehe poza tym sauna i wyprawa w gory
zakwasy doskwieraja, bo troche kilometrow natrzaskalismy, ale warto bylo

dzieciaki spisaly sie znakomicie, mielismy swietna ekipe znajomych hihi
\tylko dzis niespodziewanie to ja musialam wracac do domu autem, bo Adam troche %% namieszal i 0,4 na alkomacie
hehe wiec przejelam kierownice, a ja zwykle spie, a nie prowadze na trasie

po powrocie jeszcze moje siski przyjechaly
wlasnie ostatni goscie wyszli
a ja padam. trzeba odespac szalony weekend...

Aylin ja jestem chetna na spotkanie
jak na razie nic nie wiem, aby klubik mial ruszac w tym tyg wiec srode mam wolna
bo daty wspomniane przez ciebie to chyba wt i czw tak?
jutro z koleji mam troche spraw
wiec sroda ???

pozdrawiam

Hej.
MADZIORKA ale fajnie macie z tymi wyjazdami chociaż na chwile mozna zapomnieć o zyciu codziennym,ja niestety niemoge pozwolic sobie na taki wyskok.
AYLIN mój tez robi odwrotnie jak byl młodszy to przesypial całe noce a byl tylko na cycusiu teraz wieczorem zje całą miche gestej kaszki ok.220 ml i tak w nocy budzi sie 3 razy na cyca:szok: A jak zatoki,już lepiej?
KASIULLA ja jestem z okolic Stalowej Woli.
ANIA KROPLA ale fajnie córa pokazuje ten jeden ząbek jakby sie nim chwaliła:-D a czuprynka wymiata;-)
RENA 9 ząbków:szok: mój ma narazie 2,współczuję bólu pleców ja tez cierpię strasznie muszę sie wybrac do lekarza tylko co mi poradzi przeciez leków i tak nie wezmę:no:
Ale dzisiaj pogoda do kitu:no: a wczoraj tak pieknie było poł dnia na spacerku spędziliśmy,potem przyjechała siostra M z rodzinka no i było bardzo wesoło.

hej dziewczyny
Wyjątkowo ten weekend mi się dłużył, w sobotę myślałam że już niedziela. Super, tyle wolnego. Trochę rodziny poodwiedzaliśmy, nas też odwiedzono w piątek i wczoraj. Aktywne świętowanie było. Michał nie do zniesienia, tylko na rączki by chciał. A jak leży w kojcu i się bawi to tylko wtedy gdy jestem na max2-3metry od niego. To chyba przez to że sporo ludzi się przewinęło przez ten weekend. Dzisiaj już leży sam i bawi się ładnie. Dziąsła mu dokuczają bo pożera wszystko, ale pierwszy ząbek dalej się nie wybił. Ostatnio coś zupek mi nie chce jeść. Może mu kurczak nie smakuje... Karmię go z piersi 2x dziennie. Butla 2-3x dziennie + kaszka i zupka albo deserek. Czasem jak zje o 19 mm 150ml na noc to budzi sie dopiero o 1 ale często przebudza się o 22 - 23 mimo że nie jest głodny. To chyba z przyzwyczajenia.
Dzisiaj odpoczywam.

Dziewczyny, Wy się kurujcie i spotykamy się u Aylin. Tylko trzeba ustalić kiedy. Lidka, jak już będziesz miała grafik pracy to coś zorganizujemy pod Ciebie.
Madziorka, Ty masz fajnie że masz do kogo jeździć w te góry. Jest dobry punkt zaczepny. Zazdroszczę :)
Kasiula, u nas też ostatnio noce różne ale myślę że to kumulacja ząbkowania. Pozostaje przeczekać. Na pewno Adasiowi się odmieni niedługo.
Rena, fajnie że planujesz się z nami spotkać. Byłoby super. Resztę dziewczyn też zachęcamy.

Laski, macie któraś kombinezon na chłopca rozm 80 do sprzedania? Na razie buszuję po rzeszowiaku, taniocha tylko że w większości różowe. Nie zrobię tego Michałowi...

Tymczasem zmykam bo słyszę, że Michaś szaleje ostro w kojcu, dziwne odgłosy oddaje więc muszę to skontrolować.

Anek tez jestem w szoku ze juz mamy tyle zebow:szok::szok::szok: Milena czworki miala dopiero w 18m m-cu:eek::eek::eek: ona wogole pozno zeby miala no ale u niej zabkowanie bylo bezbolesne wychodzily zawsze z zaskoczenia zero placzu zero goraczki...a ten sie drze budzi w nocy szybko ida w sumie 9 szt w ciagu 4 m-cy a dzis konczymy 11 m-cy juz:szok::szok::szok::szok: i z tej okazji pierwszy raz dostanie grysik:-D:-D:-D:-D moj Piotrek pozera straszne ilosci jedzenia wczoraj jak mu postawilam calusienka miske (500 ml) ryzu z jablkiem i z jogurtem wciagnal w minute a potem wyl ze malo wiec poprawil sernikiem roboty mojej siostry (troche sie balam czy mu nie zaszkodzi bo pierwszy raz jadl ale nic mu nie bylo:-D:-D:-D) i tez wyl ze chce jeszcze a wszyscy z niedowierzaniem patrzyli ze tyle zjadl:-D:-D:-D:-D my jemy kaszke na noc o 21 i potem sniadanie dopiero o 8 rano...

Kochaneczka mam niebieski kombinezon ale 6-9 rozmiar wiec juz maly bedzie...

ja Piotrkowi nie kupowalam kombinezonu tylko kurtke a potem spotkalam spodnie grube ocieplane wiec beda na sanki a tak to zakladam spodnie i rajtuzy a jak bedzie mroz to mam takie spodnie podszyte bawelna jeszcze jakos tak wygodniejsze to do samochodu bo w kombinezonie to by sie nie zmiescil w foteliku:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
hej,
Anek - zatoki bez zmian. Ale zeby mnie juz nie bola czyli zaczyna cos schodzić. Dziekuję :)

Kochaneczka - a na allegro szukałas kombinezonu? Ja niestety nie mam. Popytam wśród koleżanek czy któraś nie ma

Środa mi pasuje jak najbardziej. A wam jak?

Do góry