reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Lidka - kocham sukienki dla niuni z ZARY. Są cudne i strasznie drogie. Więc Kochaneczka ma racje - Szykuj rabaty - nadchodzimy :) Albo przynajmniej będziesz donosić o przecenach :)

Kochaneczka, Rena - z tym wprowadzaniem to zamieszanie lekkie jest. Bo na mm od 4 msc. Na cycu od 6. Za to gluten na cycu od 4 zaś na mm od 6... Tylko w czym wprowadzać gluten skoro jedynym produktem glutenowym jest kasza manna?? Skonsultowałam z moją Panią doktor i mówi - ze jak mała skończy 4 msc to zacząć jej wprowadzać warzywa. I po 2 tygodniach do zupki dodać kaszke. Zobacze za tydzień jak mi na ziemniaczka czy tam marchewkę zareaguje. Jak jej nie spasuje - to poczekamy.

Rena - kolega był w tym komisie. Porażka. Ceny z kosmosu. Przykladowo chodzic używany fisherprice tańszy o 5 zł od nówki sklepowej

reklama
oj z zary to ja tez ciuszki uwielbiam ale no coz na nowe mnie nie stac wiec jak cos na szmatkach wygrzebie to moje:-D:-D:-D ostatnio kupilam wypasiona skore na misiu z nexta dla Piotrka na zime musialam wziac:-D:-D:-D:-D

Aylin dzieki za info po zdjeciach na necie widac ze maja zajefajne rzeczy zadbane i konkretne ale skoro tak mowisz to moze odpuszcze...siostra w komisie na Placu Wolnosci wypatrzyla fajny w dobrej cenie to ewentualnie tam uderze...

moja znajoma zaczela podawac inne jedzonko jak maly skonczyl 3 m-ce nie chcial pic z butelki nie chcial cycka mm pil z lyzeczki istna meka i lekarka kazala podac inne jedzenie wtedy maly odzyl i nie dosc ze urodzil sie m-c wczesniej to m-c wczesniej dostal inne jedzenie jest 2 dni mlodszy od mojego Piotrka..takze nie ma co patrzec na schematy...moj Piotrek tez nie je wg schematow bo jego porcja kaszki czy mleka to az 240-260 ml...

Ostatnia edycja:
Aylin dzwonilam do tego komisu i szczerze to nic konkretnego sie nie dowiedzialam po pierwsze to babka ciagle miala caly sklep klientow po drugie zasieg taki ze slyszalam co drugie slowo a po trzecie totalny brak rozeznania w temacie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jak sie pytalam babki o ceny fotelikow w 3 grupie wiekowej to mi mowi ze od 150 do 180 zl i ze foteliki sa czysciutkie z nowymi pokrowcami wiec ceny bardzo ok bo na allegro tyle wychodzi z przesylka a pokrowce albo popekane albo zuzyte...za drugim tel bo chcialam wiedziec wiecej (bo jak mialabym juz dzis jechac to zeby bylo po co) to babka twierdzila ze ma foteliki tylko 9-36 kg przy czym widzialam na necie te foteliki no i to przedzial 15-36kg po czym na koniec stwierrdzila ze ma 3 foteliki tylko (no kurde przy 3 szt. trudno powiedziec jaki fotelik i cena?) i ze sa nowe (wiec co nowe czy tylko pokrowce nowe?sama albo nie wiedziala albo cos kreci)...wiec namieszala i nie wiem juz nic o zabawki nawet nie pytalam bo szkoda...m wzial na jutro wolne to na spokojnie pojedziemy i poszukamy w innych bo na placu wolnosci siostra z mama wypatrzyly takie same za 140 zl wiec 40 zl to duzo...

Aylin komis jest tez w Respanie na 3 pietrze i obok Galezowskiego kolo takiego parku nie wiem jaka to ulica tam kupilismy wozek Milence i fotelik a Zeromskiego to nie wiem gdzie jest:baffled::baffled::baffled:

tato byl w tym komisie na Lisa Kuli no i foteliki w rewelacyjnym stanie jak nowe mowil pojedziemy zobaczymy:baffled::baffled::baffled:

hej

dziewczyny w sprawie komisow sie nie wypowiem, bo nie orientuje sie zupelnie
nie korzystalam
jezeli potrzebuje czegos uzywanego to siedze na allegro hihi

kolezanka sprzedaje wszystkie rzeczy po corce do komisu, ale ktorego to nie mam pojecia

Dziewczyny co z naszym spotkaniem??
ktore sa chetne? w jakich godzinach? dniach? glownie mamusie pracujace badz dojezdzajace niech sie wypowiedza
ja jestem elastyczna uwgzledniajac jedynie odbior Leona z Pkola

zorganizujmy sie jeszcze przed zima
mamy piekna jesien, ciepla kolorowa sloneczna!

choc nieprzewidywalna, od wczoraj w dzien nagle nadchodzi deszcz chwilowy, takze co do miejsca to trzeba sie zastanowic

czekam na chetne!
moze w nast tygodniu???

Rena, rzeczywiście, masz rację. Bo ja trochę pomieszałam schemat dla dzieci na piersi ze schematem dla mm. Po 4 miesiącu zaczęłam wprowadzać zupki. Po kilku dniach dodawałam do nich po pół łyżeczki kaszy manny (Aylin, ja w ten sposób wprowadzałam gluten.). Później dodałam jeszcze kaszkę. No i stopniowo jakies nowe warzywka mu daję. I teraz, jak już mały ma skończone pół roku zaczynam powolutku wprowadzać mięsko - dzisiaj pierwszy raz w zupce miał kurczaczka kawałek. Dałam mu tez na noc troszkę mleka mod. - przełamał sie i wypił 25ml :D Na przemian z piersią mu podałam, dobre i to na początek. Chciałabym żeby na noc pił mm bo męczy mnie karmienie w nocy. A jakby sie nauczył i wypił flache na noc to pół nocy prześpi, a ja razem z nim.

Madziorka, popieram akcję! :) Ja jestem dyspozycyjna więc mi odpowiada cały przyszły tydzień (spieszmy się żeby nas zima nie zaskoczyła) najlepiej w godzinach 9 - 14 :) Z tym że zastrzegam że ja nie posiedzę z moim małym nigdzie dłużej niż godzinę. Chyba że będę miała gdzie go nararmic i uśpic bo 2h to jego maksymalny czas czuwania. No i w godzine opracuje już miejsce w którym będziemy i zacznie się nudzić... :D
Ale chętna na spotkanie jestem bardzo. Powiedzcie tylko gdzie chcecie się spotkac, dla mnie to bez różnicy.

Pamietam, ze jeszcze nie tak dawno (niewiele ponad rok temu) przezywalismy wprowadzanie nowych pokarmow, glutenu itd
ja rowniez gluten w postaci kaszki mannej podawalam Olafowi do zupki

Kochaneczka oby mm zastapilo piers noca. Moje dzieci budzily sie na karmienie piersia dopoki ich calkiem nie odstawilam. Traktowaly piers jako uspokajacz, a nie jedzenie.
Zatem obydwaj rowno 10miesiecy pili moje mleko, a potem tylko mm, poczatkowo rowniez noca.
Ale przed rokiem przestali sie w ogole budzic na jedzenie...

niektore dzieci jednak potrafia mimo pelnej piersi przespac noc po mm
Oby u Was ten plan zadzialal!!!!

Odnosnie spotkania to jest nas juz dwie hihi

MIejsce musi byc koniecznie dostosowane do dzieci i z mozliwoscia karmienia
nakarmic mozna nawet w wozku wlasciwie
ale dzieci bez ruchu siedziec nie beda
Olaf z pewnoscia nie, takze najlepiej byloby sie spotkac w miejscu dostosowanym do dzieci
by mogly swobodnie i bezpiecznie pobiegac ( te ktore juz potrafia) a inne sie czyms zajac

sal zabaw w Rzeszowie nie brakuje,
cos z pewnoscia wybierzemy!

czekamy teraz na odzew pozostalych mamusiek!

odnosnie godzin to moj maly o 9-10 je sniadanie hehe 10.30 spi do ok 12 lub dluzej
ale jesli Wam bardziej pasuje pora po sniadaniu to nie ma problemu
Olaf usnie w wozku, albo przesunie sobie drzemke ze wzgledu na dobra zabawe

reklama
oj spotkalabym sie i ja z Wami ale kurde z dwojka to nie bardzo musialabym Pepka zostawic u mamy no albo cioteczke zatrudnic do opieki:baffled::baffled::baffled: a Milenka pewno chetna bylaby na poznanie nowych towarzyszow do zabawy Madziorka pewnie z Twoim Olo by sie dogadala bo ona woli chlopakow:-D:-D:-D:-D jutro wybieram sie na rzeszow ale mezus nie bardzo chetny ze mna jechac a mi tak samej to srednio sie usmiecha jechac:baffled::baffled::baffled: znalazlam swietny fotelik na Rzeszowiaku wyglada interesujaco no i za bardzo dobre pieniadze umowiona jestem juz z babka na obejrzenie:-D:-D:-D jedno co mnie troszke zniecheca troche jasne kolory bedzie sie szybko brudzil zobacze jak bedzie na zywo wygladal

Do góry